Teraz jest Śr 18 cze, 2025 23:41

Zgłoszenia do ekipy

• Autor
  • Wiadomość

mat

Cywil

Cywil

Re: Zgłoszenia do ekipy

PostŚr 13 mar, 2013 09:58

To ostatnie pytanie dot. steamowej wersji: steam automatycznie instaluje wszystko w oddzielnych katalogach. Można to obejść, czy muszę jednak poszukać wersji pudełkowej? damn;/

Algrab

Generał

Generał

PostŚr 13 mar, 2013 10:18

da sie, ale od takich spraw jest TS, wpadaj to ktos pomoże
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostŚr 13 mar, 2013 10:36

Da się.

Po pierwsze od czasów DayZ Arrowhead powinien mieć w przypadku zainstalowania obu tytułów po kliknięciu nań prawym na Steamie opcję "Uruchom Combined Operations" (Jak nie ma na Steam'ie, to pozostaje jeszcze RunCO.bat w katalogu Arrowhead). Wtedy po prostu wrzucasz do Steamowego (tez po kliku prawym\właściwości na OA w bibliotece Steam) "Shortcut\Startup Parameters" (Parametry Startowe albo jakoś tak w wersji PL Steama) i tam wklepujesz linię komend (tzn. linijki aktywujące mody), po czym odpalasz za pomocą tego pliku\opcji.

Jeśli to nie zadziała, to pozostaje rozwiązanie drugie, "siłowe" - skopiowanie katalogu "addons" z podstawowej Army 2, wrzucenie go do nowo stworzonego katalogu "@vanilla" w głównym katalogu OA i odpalanie tego jako moda. Wtedy musisz pamiętać, by sobie zawsze zmodyfikować linię komend, dodając to @vanilla na początku linii, tuż za parametrem mod, co wyglądać będzie w efekcie mniej więcej tak:

Kod: Zaznacz cały
-mod=@vanilla;@CBA;@CWR2;@ACE;@ACEX;@ACEX_RU;@ACEX_USNavy;@ACEX_SM;@ACPL_AP;@ACPL_TP;@PSZ_Lite;@JayArma2Lib;@ACRE -nosplash

Po tym odpalasz normalnie Arrowheada samego, właśnie z taką linią modów - i wszystko powinno hulać.

(Pamiętaj o tej kresce na początku! przy -mod)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

mat

Cywil

Cywil

PostŚr 13 mar, 2013 12:42

Niestety Jon, Twoja pomoc na nic się zdała. Albo to ja jestem totalną lamą i coś robie nie tak (bardzo możliwe), albo Twoje porady są już nie aktualne (mniej prawdopodobne). Opcj uruchomienia jako CO w steam nie ma, a po utworzeniu katalogu z addonami z army 2, geneeuje kilka błędów podczas próby odpalenia gry. Nie pozostało mi nic innego, jak przyatakować empiki/saturny i inne w poszukiwaniu pudełkowej wersji:) Zgłosze się później po pomoc na TS, jak tylko uda mi się znaleźć pudełkową wersję.

Jon

Generał

Generał

PostŚr 13 mar, 2013 13:05

Zanim wydasz być może niepotrzebnie trochę grosza i zetrzesz nogi aż do tyłka szukając gry, której w pudełkach już prawie nie ma, zgłoś się na TS z zainstalowanym skype. Pokażesz mi pulpit i pokombinujemy.

Jeśli jednak to nie zaskoczy, to polecam zakup "towaru elektronicznego" gry-online, cena podobna, a przy szybkim łączu oszczędzisz sobie dużo zachodu i czasu. (a grę oferują poza Steam'em)

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Hancza

Cywil

Cywil

PostCz 14 mar, 2013 17:39

witajcie Żołnierze. nazywam się Maciek. mam 19 lat. w arma gram od pojawienia się w cDA. Wiem co to team play umiem ,,UDAWAĆ" Wojskowość. no i chyba tyle. interesuje sie militarią posiadam wszystkie dodatki do Arma 2.

Hancza

Cywil

Cywil

PostCz 14 mar, 2013 17:41

a tak apropo. to w steamowej wersji nie mozna instalować addonów? Ja wiem że można i znalazłem to na stronie INNEGO KLANU.

Klimueres

Porucznik

Porucznik

PostCz 14 mar, 2013 18:16

Można normalnie instalować addony. Tylko Arma Free nie obsługuje addonów.
"Najszybszym sposobem na zakończenie wojny jest jej przegranie."
George Orwell - Eric Arthur Blair 25 czerwca 1903 - 21 stycznia 1950

Jon

Generał

Generał

PostCz 14 mar, 2013 18:49

Witaj Maćku, zapraszamy do gry;

Jestem też jednak zmuszony prosić Cię o większe przykładanie się do pisania postów pod kątem ich prezencji (choćby za pomocą właściwego użycia dużych i małych liter - nie traktuj tego jako czepiania się, po prostu ciężko się to czyta).

Co do Army na Steam - można instalować jak najbardziej, tylko że te, które wymagają pakietu Combined Ops bywają upierdliwe i kochają robić problemy, wynikające z niejasnych zasad i bardzo "hałupniczego" sposobu łączenia ArmA 2 z Op. Arrowhead na Steamie w jedną zintegrowaną całość (pakiet CO). Jeśli masz wersję Steamową, obu gier, to jak najbardziej - zagrać się da, ale niewykluczone, że będziesz musiał się chwilę pomęczyć by uruchomić addony jak trza.

~ Ronald Reagan

RoboticFreeze

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 16 mar, 2013 19:50

Witam!

Niektórzy już mnie postali na TSie, a teraz oficjalnie się przedstawiam. Jakub, 22 lata, zapalony gracz oraz świetny koleś do współpracy. Lekko szalony, lecz nadrabia pomysłowością. Niestety mój czas gry jest uzależniony od roboty, więc nie zawsze będę mógł grać.

Serek1920

Cywil

Cywil

PostPn 18 mar, 2013 19:56

Witam!
Nazywam się Sebastian :) mam 16 lat,mieszkam na śląsku a dokładnie w Chorzowie.
Interesuje się Motoryzacją,Sportem,Wojskiem no i oczywiście jestem Patriotom :) W Ferie i Wolne jadę do Austrii i jeżdżę na Snowboardzie :P W ArmA 2 Grałem u znajomego tam ją poznałem,W tym tygodniu kupuję armę na 100% myślę że ogarnięcie gry zajmie mi 1 góra 2 Dni,potrafię grać zespołowo.

Pozdrawiam.

Valduś

Chorąży

Chorąży

PostPn 18 mar, 2013 20:12

Pościągaj to co jest potrzebne i zapraszamy na TS.

Foka

Moderator

Moderator

PostPn 18 mar, 2013 21:36

I podciągnij język ojczysty, jeśli chcesz, żeby było widać, że jesteś patriotą.
Rule #2: Double tap!

Mivak

Cywil

Cywil

PostPt 29 mar, 2013 22:31

Witam wszystkich.
Mam na imię Michał i liczę sobie 35lat. Mimo mojego starczego wieku wiele czasu spędzam grając. Z ulubionych tytułów: Ił2, BF2-Project Reality, BF3 i oczywiście Arma począwszy od serii Operation Flash...
Bawię się również w ASG już kilka lat, latam paralotnią oraz śmigam motorkiem enduro.
Lubię grać zespołowo więc mam nadzieje że będzie ze mnie pożytek.
Posiadam Armę z dodatkiem Arrowhead. Jestem na etapie zapoznawania się z waszymi wymogami co do dodatków.
Mam nadzieję że szybko to ogarnę.

Pozdrawiam

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostSo 30 mar, 2013 00:10

Witaj, addony nie są skomplikowane, oczwiście jakbyś miał kłopoty z czymkolwiek to zapraszamy na ts gdzie znajdziesz kogoś kto ci chęnie pomoże. A jak już będziesz miał wszystko to zapraszamy do gry.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Informacje