Teraz jest Śr 28 cze, 2017 07:08


ArmA Center PL - powraca!

Sprawy techniczne dotyczące strony i forum.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Buby

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 156
  • Dołączył(a): Cz 13 lip, 2006 10:29
  • Lokalizacja: Gdańsk

PostWt 11 maja, 2010 09:39

Strona się rozszerzyła po newsie o 31st Normany Mod: http://img26.imageshack.us/img26/1299/ggfffgf.png
Ten post ma odznakę "Jon Approved"
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 11 maja, 2010 09:41

Na Mozilli takowego efektu brak
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

kondor

Major

Major

  • Posty: 879
  • Dołączył(a): Pt 11 lut, 2005 04:00
  • Lokalizacja: Berlin (wschodni)

PostWt 11 maja, 2010 09:49

Gdy layout opiera sie o tabele tabel tabel tabel lub o &nbsp, nalezy pomyslec o jego przebudowaniu.
Btw: Nie rozumiem tego dazenia (nie tylko u Was) do waskiej glownej sekcji/kolumny. Przeciez to niepraktyczne. Screen Buby'ego pokazuje imho jak powinno to wygladac - ze nie trzeba skrolowac 10 stron, zeby dostac sie do 3. newsa
Ostatnio edytowano Wt 11 maja, 2010 09:55 przez kondor, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostWt 11 maja, 2010 09:50

@Buby, bardzo dziwne...

Jak już zauważył Jon na Firefoxie takie zjawiska nie zachodzą. Może spróbuj F5 ?
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Buby

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 156
  • Dołączył(a): Cz 13 lip, 2006 10:29
  • Lokalizacja: Gdańsk

PostWt 11 maja, 2010 10:01

Próbowałem, Opera cały czas nie reagowała na to.

Niemniej jednak, teraz to już normalnie wygląda. Ale wcześniej przeglądarka pokazywała układ jak na obrazku.
Ten post ma odznakę "Jon Approved"
Offline
Avatar użytkownika

Buby

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 156
  • Dołączył(a): Cz 13 lip, 2006 10:29
  • Lokalizacja: Gdańsk

PostPn 24 maja, 2010 12:08

Ok, znowu mam ten problem na Operze. Tym razem pojawiło się to wraz z newsem o modzie Generation Kill (czyli od wczoraj).

http://img214.imageshack.us/img214/8043/16946242.png

Na IE tego nie ma... a na FF nie chcę się przerzucać. Czyszczenie ciasteczek nie pomaga. Nie da się nic z tym zrobić?
Ten post ma odznakę "Jon Approved"
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPn 24 maja, 2010 16:01

Chyba odkryliśmy już w czym tkwi problem i już to naprawiliśmy, więcej takie problemy nie powinno się pojawiać :)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Buby

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 156
  • Dołączył(a): Cz 13 lip, 2006 10:29
  • Lokalizacja: Gdańsk

PostPn 24 maja, 2010 21:52

Dziękujemy! :cmok1:
Ten post ma odznakę "Jon Approved"
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostPn 09 sie, 2010 07:12

Pracujemy nad usunięciem "usterki".


Jeśli ktoś z użytkowników jest skory i wie jak pomóc - PW proszę...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

kondor

Major

Major

  • Posty: 879
  • Dołączył(a): Pt 11 lut, 2005 04:00
  • Lokalizacja: Berlin (wschodni)

PostŚr 11 sie, 2010 17:02

Dziwne rzeczy na stronie się dzieją:
*/ ?>
Persian Hammer - nowe screeny
*/ ?> ?>


Kod: Zaznacz cały
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) /cms/css/template_css.css
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
/cms/Scripts/AC_RunActiveContent.js
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPn 30 sie, 2010 11:19

Wszelkie problemy techniczne są już przeszłością :) Zapraszamy na "odświeżoną" stronę ArmaCenter.pl.

Wszelkie komentarze i opinię odnośnie nowego layoutu możecie zamieszczać tutaj :)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

kondor

Major

Major

  • Posty: 879
  • Dołączył(a): Pt 11 lut, 2005 04:00
  • Lokalizacja: Berlin (wschodni)

PostPn 30 sie, 2010 12:04

+wreszcie się rozszerza
+bye bye <table>
+szybciej mi chodzi
Offline
Avatar użytkownika

gustlik

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 382
  • Dołączył(a): So 18 wrz, 2010 10:16
  • Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

PostŚr 22 wrz, 2010 13:49

kiedy na stronie http://armacenter.pl/index.php znowu będzie w pełni działał dział ACE bo jedynie działa czym jest ace ??
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostŚr 22 wrz, 2010 14:27

Niektóre działy są rozwijane, tj. po najechaniu na którychś z odnośników, rozwija się lista wyboru artykułu. Jeśli klikniesz w odnośnik rozwinięcia (np. Instalacja w dziale ACE) to automatycznie przeniesie Cię na stronę główną.

Rozwijane działy na chwilę obecną:

ArmA 2
*Frakcje
*Uzbrojenie
Arrowhead
*Frakcje
Edytor
*Tworzenie misji
ACE
*Instalacja

Aby otworzyć listę rozwijaną należy najechać na odnośnik i poczekać aż się rozwinie, następnie możemy wybrać interesujący nas artykuł.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

PostPn 22 sie, 2011 07:39

Od kilku dni stronka wygląda u mnie tak:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ktoś jeszcze tak ma? Przypadkiem news na pierwszym scr nie rozciąga strony? Czy tylko u mnie tak to wygląda?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum i strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość