Teraz jest Cz 19 paź, 2017 23:33


Nowe forum - phpbb3

Sprawy techniczne dotyczące strony i forum.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Nowe forum - phpbb3

PostPn 17 wrz, 2012 22:08

Witamy na nowym forum ArmACenter.PL opartym na silniku PHPBB3. Wszelkie pytania/problemy i sugestie możecie śmiało zgłaszać w tym temacie.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

gremdek

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 428
  • Dołączył(a): Pn 27 lut, 2006 15:02

Re: Nowe forum - phpbb3

PostPn 17 wrz, 2012 22:27

nie da się szerzej?
:(
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Nowe forum - phpbb3

PostPn 17 wrz, 2012 22:38

Dać się da - rozważymy propozycję ;)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Cienki

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 178
  • Dołączył(a): Pt 12 lis, 2010 17:02
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 11:59

Czysto, ładnie, schludnie...
Brakuje mi funkcji, która realizowała zapytanie wyszukujące posty od ostatniej wizyty (wiem, wiem jestem leniem).
To co...
gremdek napisał(a):nie da się szerzej?
... chyba też by się przydało.

Na razie tyle zauważyłem.
Poza tym wrażenia bardzo pozytywne :spoko:
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 12:17

Cienki napisał(a):Brakuje mi funkcji, która realizowała zapytanie wyszukujące posty od ostatniej wizyty (wiem, wiem jestem leniem).

hmm?
    Obrazek

Co do szerokości forum - tutaj kwestia taka że każdy używa różnej rozdzielczości ekranu i jednego forum może być komicznie małe (rozdziałki HD) a u innych może nie mieścić się w ekranie.

Aktualnie forum ma szerokość 980px, za chwilę testowo ustawimy 1100 ;)

EDIT - F5, szerokość zmieniona
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Cienki

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 178
  • Dołączył(a): Pt 12 lis, 2010 17:02
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 13:02

Przesunąć Cienkiemu przycisk o kilka pikseli i już się gubi. Ech, starość nie radość. :E
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 13:51

Interesuje mnie sprawa z segregowaniem wątków wg daty. Jeżeli daje segreguj wg. daty i malejąco, to jest ok - najnowsze na dole a najstarsze na górze. Natomiast jeżeli chcę mieć najnowsze wątki na górze to się sypie.
Offline
Avatar użytkownika

wynarator

Kapral

Kapral

  • Posty: 57
  • Dołączył(a): Pn 26 kwi, 2010 21:22

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 14:09

1. Przycisk nowe posty ;(
2. Co do szerokości to chyba nie warto ustalać na sztywno, lepiej dać w %, wtedy każdy będzie zadowolony.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

kondor

Major

Major

  • Posty: 879
  • Dołączył(a): Pt 11 lut, 2005 04:00
  • Lokalizacja: Berlin (wschodni)

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 16:54

wynarator napisał(a):2. Co do szerokości to chyba nie warto ustalać na sztywno, lepiej dać w %, wtedy każdy będzie zadowolony.

Dokładnie.

btw: w banerze: "ARMED ASSAULT CENTER PL" - to jest forum o Arma1?
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10673
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 17:00

Nie, ale jesteśmy w trakcie sprawdzania różnych pomysłów na logo (to u góry to nie jest część owych, pozostałość po logo strony).

Faktycznie przycisk "nowe posty" nie jest tak dobrze umiejscowiony jak w starym lay'u, ale z tym niestety nic nie zrobimy (chyba, że ktoś podejmie się modyfikacji layoutu, feel free) na ten moment. Narazie kombinujemy z logiem i SB.

Trochę też podrasowaliśmy kolory by "białe światło" nie wypalało oczu.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 17:24

Jon u Ciebie w Operze też brak loga forum? Ja mam szare tło i napis "Forum ArmA Center PL".
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 17:28

Blackburn napisał(a):Jon u Ciebie w Operze też brak loga forum? Ja mam szare tło i napis "Forum ArmA Center PL".

F5 F5 F5? Wszystko powinno działać.

styles/we_universal/theme/images/banery/baner_1.jpg
styles/we_universal/theme/images/banery/baner_2.jpg
styles/we_universal/theme/images/banery/baner_3.jpg


Co do do szerokości - sprawa dyskusyjna, przed chwilą próbowałem - problem z banerami one mają stałą szerokość i generalnie słabo to wygląda jeśli % wychodzi większa rozdzielczość forum niż banera.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 17:41

Maćko, ale Opera na moim komputerze działa inaczej niż u wszystkich. Na kilku stronach mam jazdy z wygladem... a to coś uciana, a to nie ładuje strony do końca itp. Jedynie w trybie Opera Turbo wszystko wygląda jak trzeba, ale wtedy szybkośc ładowania stron jest do niczego.
Offline
Avatar użytkownika

gremdek

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 428
  • Dołączył(a): Pn 27 lut, 2006 15:02

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 17:43

Co do do szerokości - sprawa dyskusyjna, przed chwilą próbowałem - problem z banerami one mają stałą szerokość i generalnie słabo to wygląda jeśli % wychodzi większa rozdzielczość forum niż banera.

zmienić banery. ja na forum nie oglądam banerów tylko czytam posty.
:(
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Nowe forum - phpbb3

PostWt 18 wrz, 2012 17:59

Blackburn napisał(a):Maćko, ale Opera na moim komputerze działa inaczej niż u wszystkich. Na kilku stronach mam jazdy z wygladem... a to coś uciana, a to nie ładuje strony do końca itp. Jedynie w trybie Opera Turbo wszystko wygląda jak trzeba, ale wtedy szybkośc ładowania stron jest do niczego.


Dobra małe niedopaczenie. Używam programiku antyreklamowego i czasami razem z reklamami blokuje mi niektóre elementy stron.
Następna strona

Powrót do Forum i strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron