Teraz jest Śr 26 lip, 2017 20:12


ArmA III Edytor

Dział poświęcony edytorowi misji w ArmA III.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

krzyhal

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 12
  • Dołączył(a): Pt 20 lut, 2015 20:44

Re: ArmA III Edytor

PostPn 09 maja, 2016 22:17

Jon napisał(a):Dziwne, u mnie działa


Do ostatniego apgrejdu u mnie też jakoś działała - czyli tak mniej więcej do wczoraj. :)
A teraz 1.58 cośtam cośtam znowu nie działa - tank staje w miejscu i za cholerę go nie ruszysz - tyle tylko, że się po ośki w glebę nie zapada.
Coś te ósme wersje - 1.48 i teraz 1.58 to jakieś trefne musi są.

Między 48 i 58 też czasem stawał, ale wystarczało jak wygoniłem tankistów i sam wysiadłem i po ponownym zajęciu miejsc znowu działało, a teraz znowu kupa - chyba se polatam jakiś czas "Iłowczykiem" aż to naprawią. :dokitu:
Offline

Malutki

Cywil

Cywil

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): Wt 12 lip, 2016 11:08

Re: ArmA III Edytor

PostWt 12 lip, 2016 11:14

Wita. Pytanie może z tych naiwnych ale mam problem z grą ARMA 3 zainstalowałem ją i pech chce automatycznie z dodatkiem 1,62 APEX i teraz pytanie jak pozbyć się tego dodatku i wrócić do edytora 2d. Dziękuję za odpowiedź.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2961
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: ArmA III Edytor

PostWt 12 lip, 2016 11:43

Nie da się a edytor 3d jest lepszy. BIS wie lepiej i tego należy używać.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3127
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: ArmA III Edytor

PostWt 12 lip, 2016 11:45

Powinieneś założyć osobny temat i tam zapytać, ale wyjątkowo dopuszczam :P

Nie da się wrócić do poprzedniej wersji gry na steamie (teoretycznie jest branch poprzedniego patcha, ale działa to tymczasowo do czasu wydania kolejnego). Istnieje jednak możliwość odpalenia edytora 2D na wersji 1.62. Wchodzisz w zakładkę edytor (miejsce w którym wybierasz na jakiej mapie chcesz tworzyć) i wciszkasz CTRL+O. Automatycznie ładuje edytor 2D, ale jak podkreślają twórcy jest on już przestarzały i mogą być problemy z kompatybilnością*.

*tylko teoretycznie, póki co sprawdzałem u siebie i wszystko normalnie działa.

@Maćko, osobny temat był, ale tak bardzo w nietrafionej formie, że "taak Rico, kabuum" Algrab
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Artek3333

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 222
  • Dołączył(a): Śr 18 lip, 2007 19:17
  • Lokalizacja: Żywiec

Re: ArmA III Edytor

PostŚr 13 lip, 2016 16:57

Ja zauważyłam, że jest problem z punktami nawigacyjnymi typu załaduj, wsiądź. Z edytora 2D nie zawsze działają, a jak się ma jakąś kombinację to już w ogóle
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10647
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: ArmA III Edytor

PostŚr 13 lip, 2016 18:26

ufff. Jak to miło, że BIS mądrze to rozwiązał.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Artek3333

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 222
  • Dołączył(a): Śr 18 lip, 2007 19:17
  • Lokalizacja: Żywiec

Re: ArmA III Edytor

PostŚr 13 lip, 2016 20:12

Gdy się przenosi projekt z edytora 2D na 3D to również przesuwa niektóre ustawione w 2d obiekty. Np. Pojazd ustawiony w edt. 2d obok budynku, po wczytanu projektu w edt. 3d pojazd może być przesunięty w budynek eksplodując. Jeśli więc ktoś edytuje misje z 2d na 3d to radzę przejrzeć wszystkie obiekty i sprawdzić punkty nawigacyjne. W edytorze 3D można ustawiać jednostki z widoku mapy, co sprawia, że mamy prawie edytor 2D. Ogólnie ja się już przyzwyczaiłem do 3D i wielu przypadkach ułatwia sprawe. 8)
Poprzednia strona

Powrót do [ArmA III] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość