Teraz jest Śr 22 lis, 2017 05:18


MP: Muzyka tylko dla jednej drużyny

Dział poświęcony edytorowi misji w ArmA III.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1023
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

MP: Muzyka tylko dla jednej drużyny

PostWt 13 maja, 2014 22:49

Jak w temacie. Czy istnieje sposób, żeby w misji MP muzyka grała jedynie dla określonej grupy graczy?

Do głowy przychodzi mi jedynie zastosowanie w triggerze formuły:

if {group player == alfa} then {playmusic "muzyka"} else {hint "nie ma muzyki"};


Zadziała? Jakiś czas nie będę miał czasu tego sprawdzać, wolę spytać od razu.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: MP: Muzyka tylko dla jednej drużyny

PostWt 13 maja, 2014 22:54

playmusic działa chyba lokalnie, przynajmniej mi się tak wydaje po doświadczeniach z radiem w pojazdach w A2, więc jakoś chyba by się dało wybrać jednostki u których muzyka będzie grać.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

NieUfamHotspotom

Cywil

Cywil

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): N 11 maja, 2014 19:28

Re: MP: Muzyka tylko dla jednej drużyny

PostCz 15 maja, 2014 15:36

Powinno (wiki potwierdzi jak coś), o czym świadczy fakt, że muzyka "zaczynająca misję" (w sensie kawałek ustawiony warunkiem choćby "true") po wejściu do misji gra tylko nowemu klientowi, nie wszystkim.
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: MP: Muzyka tylko dla jednej drużyny

PostCz 15 maja, 2014 15:52

Tak też piszą w podobnym temacie na aholicu. Linka niestety zgubiłem.
Offline
Avatar użytkownika

kondor

Major

Major

  • Posty: 879
  • Dołączył(a): Pt 11 lut, 2005 04:00
  • Lokalizacja: Berlin (wschodni)

Re: MP: Muzyka tylko dla jednej drużyny

PostPt 16 maja, 2014 09:04

Maćko napisał(a):playmusic działa chyba lokalnie, przynajmniej mi się tak wydaje po doświadczeniach z radiem w pojazdach w A2, więc jakoś chyba by się dało wybrać jednostki u których muzyka będzie grać.

https://community.bistudio.com/wiki/playMusic - na górze jest ikonka Obrazek, która to potwierdza - jak się na nią najedzie, to wyświetla się dodatkowy hint

Powrót do [ArmA III] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron