Teraz jest Pn 20 lis, 2017 11:07


[Pomoc]Problem z warunkiem - getHitPointDamage

Dział poświęcony edytorowi misji w ArmA III.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Majster

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Cz 02 sty, 2014 22:47

[Pomoc]Problem z warunkiem - getHitPointDamage

PostPt 26 wrz, 2014 23:10

Witam, to znowu ja... :)

Chcę żeby wyzwalacz się aktywował gdy śmigłowiec (orca1) zostanie zniszczony lub zmuszony do awaryjnego lądowania (uszkodzony wirnik lub silnik).

Gdy użyłem tego skryptu... (Warunek wyzwalacza:)
Kod: Zaznacz cały
((!alive orca1) OR (orca1 getHitPointDamage "hitEngine"))

wyrzuca taki błąd:
Kod: Zaznacz cały
or: Typ Liczbowe, potrzebny Bool,code
Nazwa w grze: Majster
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1023
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: [Pomoc]Problem z warunkiem - getHitPointDamage

PostSo 27 wrz, 2014 09:47

Może spróbuj z canMove?

A GetHitPointDamage nie działało, bo nie daje wyniku true of false, tylko wartość liczbową od 0 do 1, oznaczającą ilość obrażeń. Żeby zadziałało, musiałbyś mieć coś w ten deseń (chyba):

Kod: Zaznacz cały
((!alive orca1) OR ((orca1 getHitPointDamage "hitEngine")==1))


Offline

Majster

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Cz 02 sty, 2014 22:47

Re: [Pomoc]Problem z warunkiem - getHitPointDamage

PostSo 27 wrz, 2014 12:19

Dzięki. Jak najbardziej wszystko działa :)
Nazwa w grze: Majster

Powrót do [ArmA III] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość