Teraz jest Pn 20 lis, 2017 11:17


Przelot smiglowca AI.

Dział poświęcony edytorowi misji w ArmA III.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Grippen

Kapral

Kapral

  • Posty: 68
  • Dołączył(a): N 16 sie, 2015 21:42

Przelot smiglowca AI.

PostCz 07 kwi, 2016 18:17

Mam problem z puszczeniem w trase smiglowca poprzez trigger. Zauwazylem ze gdy smiglowiec nie posiada zadnych wpisanych rzeczy w inicjalizacji to wowczas wykonuje swoja trase. Natomiast jesli wpisze jakas komende badz nadam nazwe zmienna to juz startuje ,ale wzbija sie w gore nie pokonujac zadnej odleglosci.

Co chcialem zrobic:
Spuscilem z helki paliwo (heli1 setFuel 0;) tak by nie wystartowala dopoki nie podejde do triggera i nie wsiade. W triggerze dalem komende heli1 setFuel 1 i wowczas startowala ale wisi w powietrzu tylko. Ktos cos wie?
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1023
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: Przelot smiglowca AI.

PostCz 07 kwi, 2016 19:45

Jaka helka? Z tego, co kojarzę, to część śmigłowców RHS jest dotknięta takim błędem przy użyciu 3den. Tzn. ciągle nabierają wysokości, ale nigdzie nie lecą.
Offline

Grippen

Kapral

Kapral

  • Posty: 68
  • Dołączył(a): N 16 sie, 2015 21:42

Re: Przelot smiglowca AI.

PostCz 07 kwi, 2016 20:21

Trafiles w sedno problemu :) rozumiem ze jest to w takim razie normalne? Jesli tak to dobrze. Poczekam co przyniesie update RHS'a. Btw te smiglowce leca normalnie pod warunkiem ze nie bedzie sie grzebac w inicjalizacji i nazwie zmiennej. Wtedy lataja :)
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2978
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Przelot smiglowca AI.

PostPt 08 kwi, 2016 15:34

ależ to głupie :o :?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

Re: Przelot smiglowca AI.

PostSo 09 kwi, 2016 12:34

Grippen, a próbowałeś "zmusić" śmigło do wykonania lotu? np.
Kod: Zaznacz cały
heli doMove position p1

Problem z przedwczesnym startem śmigłowca rozwiązał bym komendą
Kod: Zaznacz cały
player in heli

zamiast setFuel.

Powrót do [ArmA III] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość