Teraz jest Cz 21 wrz, 2017 03:27


Modul zrzutu zaopatrzenia nie dziala na dedyku.

Dział poświęcony edytorowi misji w ArmA III.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Grippen

Kapral

Kapral

  • Posty: 67
  • Dołączył(a): N 16 sie, 2015 21:42

Modul zrzutu zaopatrzenia nie dziala na dedyku.

PostPn 12 gru, 2016 14:22

Czolem!
Przychodze z takim oto problemem:
Chcialem zkorzystac z modulu zrzutu zaopatrzenia w misji multiplayer na dedykowanym serwerze. Stworzylem modul wsparcia tak jak BIS przykazal. W pole "inicjacja skrzkynki" wpisalem:
Kod: Zaznacz cały
clearMagazineCargoGlobal _this;  clearWeaponCargoGlobal _this; clearItemCargoGlobal _this; clearBackpackCargoGlobal _this;  _this addMagazineCargo ["PSZ_556x45_Beryl_30_T_R",100];  _this addMagazineCargo ["PSZ_86x70_Alex_5",20];  _this addMagazineCargo ["PSZ_762x54_Belt_100_T_R",20];  _this addMagazineCargo ["SmokeShell",30];  _this addMagazineCargo ["SmokeShellPurple",5];  _this addMagazineCargo ["SmokeShellOrange",5];  _this addMagazineCargo ["SmokeShellBlue",5];  _this addMagazineCargo ["SmokeShellGreen",5];  _this addMagazineCargo ["SmokeShellRed",5];  _this addMagazineCargo ["SmokeShellYellow",5];  _this addMagazineCargo ["rhs_rpg7_PG7VL_mag",20];  _this addMagazineCargo ["PSZ_Grom_AA",10];  _this additemCargo ["ACE_packingBandage", 75];  _this additemCargo ["ACE_elasticBandage", 35];  _this additemCargo ["ACE_morphine", 40];  _this additemCargo ["ACE_epinephrine", 30];  _this additemCargo ["ACE_atropine", 30];  _this additemCargo ["ACE_tourniquet", 30];  _this additemCargo ["ACE_salineIV_500", 30];  _this additemCargo ["ACE_plasmaIV_500", 30];  _this additemCargo ["ACE_personalAidKit", 5]; 

Wszystko ladnie pieknie dziala na edytorze podczas gry i wszystkie dodane przedmioty sa w skrzyni. Problem pojawia sie gdy chce rozegrac multi na dedyku. Po wezwaniu wsparcia zrzutu wszystko sie odbywa zgodbie z planem. Skrzynka spada ale.......jest cala pusta :/

Czy brakuje jakiegos wyrazenia na poczatku?
Probowalem dodawac na poczatek tego:
Kod: Zaznacz cały
if (!isServer) exitwith {};

ale niczego to nie zmienilo.

Pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3128
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Modul zrzutu zaopatrzenia nie dziala na dedyku.

PostPn 12 gru, 2016 17:59

Dzieje się tak ponieważ używasz komend lokalnych. Czyścisz skrzynkę globalnie, a dodajesz nowe itemy tylko lokalnie. Wszystkie komendy addWeaponCargo addMagazineCargo itd. mają swoje "serwerowe" odpowiedniki z dopiskiem Global na końcu.

https://community.bistudio.com/wiki/add ... argoGlobal
https://community.bistudio.com/wiki/add ... argoGlobal
https://community.bistudio.com/wiki/addItemCargoGlobal
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

Grippen

Kapral

Kapral

  • Posty: 67
  • Dołączył(a): N 16 sie, 2015 21:42

Re: Modul zrzutu zaopatrzenia nie dziala na dedyku.

PostPn 12 gru, 2016 18:55

Dzieki, wiec problem stał obok mnie i się śmiał :)
Arma bafi i óczy....stale i nieustannie.

Powrót do [ArmA III] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość