Teraz jest N 17 gru, 2017 07:52


Problem z addonem - helikoptery HAFM z A2

Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju darmowych dodatków do ArmA III.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Problem z addonem - helikoptery HAFM z A2

PostŚr 07 maja, 2014 07:21

Panowie proszę o pomoc ponieważ od kilku dni próbuje zagrać w misje pobraną z warsztatu http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =251299359 które tworzą kampanię ale jest problem z addonem http://www.armaholic.com/page.php?id=24845. Pozostałe addony zainstalowane. Przy próbie odpalenia misji otrzymuje komunikat:
"Nie możesz rozegrać,edytować misji ponieważ opiera się ona na pobranych a potem usuniętych danych hafm_arma2_helis" :!:
O co chodzi, addon pobierałem kilka razy, archiwum sprawdzane i bez błędów, czy autor usunął jakiś plik z addonu i na bazie zmodyfikowanego addonu stworzył misję?
W addonie jest plik typu PBO i BISIGN, raczej pliku PBO nie usunął mógł usunąć plik BISIGN. Proszę o pomoc i z góry dziękuję :!:
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostŚr 07 maja, 2014 08:42

A ten plik z addonu helikoptera nazywa sie tak:
hafm_arma2_helis.pbo jeśli tak to powinno być ok, wrzucasz oczywiście oba pliki pbo i bisign

Piszesz, że pozostałe addony zainstalowane, a tego nie zainstalowałeś czy co?
Bo ten komunikat błędu jest wyświetlany wtedy gdy brakuje addonów, które zostały wykorzystane w misji.
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostŚr 07 maja, 2014 08:47

Ten addon też mam zainstalowany i aktywowany, sprawdzałem przez laucher jak i zaznaczając dodatki w opcjach gry.
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostŚr 07 maja, 2014 08:53

Sprawdź czy nie wrzuciłeś go źle np
\...arma3\@nazwa modu\@nazwa modu\addons\plik.pbo lub coś w tym stylu.
Czasami jak się wypakowuje archiwa i przerzuca plik to są takie błędy.
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostŚr 07 maja, 2014 08:59

wszystko ok @aaa\addons w nim pliki pbo i bsign a może to wina lauchera ale też miałem to samo jak zaptaszałem addon przez opcje dodatków w grze.
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostŚr 07 maja, 2014 09:08

To zrób skrót do a3 i odpal z dopisanym we właściwościach -mod=@nazwamda1;@nazwamoda2 itd
Dodatkowo jak masz zaptaszone w launcherze wszystkie mody do tej misji to wejdź na chwilę w edytor i zobacz czy faktycznie są te helikoptery. Jeśli w edytorze możesz ich używać i wszystko gra, a misja się wysypuje to prawdopodobnie przy robieniu misji używał jakiejś starszej wersji addonu i przez to mogą być kłopoty.
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostŚr 07 maja, 2014 11:14

http://www.armaholic.com/page.php?id=25471 ten opis z wymaganymi addonami i ten opis http://www.armaholic.com/forums.php?m=p ... ast#bottom oraz ten opis http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =254727723 wywalony jest mod East vs West. Ja mam zaznaczony mod East vs West i to on został usunięty i może powodować błąd
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostŚr 07 maja, 2014 11:58

Jeśli gość ma wywalony z kampanii mod east vs west, a ty go odpalasz razem z resztą addonów to on nie ma wpływu bo... kampania go i tak nie używa. Chyba, że jest skopany i w ogóle coś chrzani z armą ale w takie coś wątpię.
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostŚr 07 maja, 2014 12:06

Sprawdzę jak wrócę do domu, odpalę moda z helkami i otworze edytor, potem misje.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostCz 08 maja, 2014 07:19

Odpaliłem moda zaznaczając go w dodatkach w grze, przy okazji przetestowałem inne mody. Potem wyszedłem z gry i mając zaznaczony profil odpaliłem grę z addonami. Chciałem zagrać w misję ale znów zobaczyłem informację "Nie możesz rozegrać,edytować misji ponieważ opiera się ona na pobranych a potem usuniętych danych hafm_arma2_helis"
Nie sprawdzałem już odpalenia misji przez zaznaczenie addonów w grze.
Świadczyłoby to że używany przez zemnie FSFArmAIIILAUCHER nie radzi sobie z prawidłowym wczytaniem wszystkich addonów. Problem dotyczy addonu dodającego helikotery z ARMA II, addonu dodającego jednostki sowieckie od sudena.
Nie wiem czemu tak jest, jedne addony są wczytywane a inne nie. Dzisiaj sprawdzę misje odpalając mody przez grę.
PS
@tom3kb wygasł link do Twoich misji/kampanii(na stalkerteam.pl też) :spoko:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostN 11 maja, 2014 15:49

Jednoznacznie można stwierdzić że FSFLaucher do ARMA III nie wczytuje kilkunastu modów oto lista
http://www.armaholic.com/page.php?id=18836
http://www.armaholic.com/page.php?id=24845
http://www.armaholic.com/page.php?id=21914
http://www.armaholic.com/page.php?id=21912 - brak wszystkich broni po załadowaniu przez laucher.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostPt 01 sie, 2014 04:47

Jeśli komuś zależy na używaniu Launcherów, to BIS wydał z v1.24 własny. Masz go w głównym katalogu ArmA 3.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Proszę o pomoc -problem z addonem helikoptery z AII

PostPt 01 sie, 2014 10:20

@Jon wiem że ARMA III ma własny laucher ale już jestem przyzwyczajony do tego którego używam, jest prosty i wczytuje bezbłędnie wszystkie addony. Zresztą temat nieaktualny, ale dziękuję za odpowiedź. :wink:
Obrazek

Powrót do [ArmA III] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron