Teraz jest Cz 19 cze, 2025 14:47

Pytanie do posiadaczy Fallout'a odnośnie plików

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

Pytanie do posiadaczy Fallout'a odnośnie plików

PostWt 04 sty, 2005 18:38

¦ciągnąłem sobie pierwszego Fallout'a (jest już za free), ale niestety z oczywistych przyczyn nie ma muzyki pośród plików (mimo, że stosowny folder jest) i Bóg wie czego jeszcze :?
Muzykę mam, bo można ją było ściągnąć dużo wcześniej, ale chciałbym się upewnić czy coś jeszcze zostało wyciąte (np. brakuje intro). W związku z tym prosiłbym kogoś kto posiada tę grę o podanie czego mi brakuje. A obecnie mam:

Folder Fallout
  • Folder Data
  • Fallout.exe
  • Fallout.cfg
  • Critter.dat
  • Master.dat

Folder Data
  • Folder Maps <pusty>
  • Folder Savegame <pusty>
  • Folder Scripts
  • Folder Sound
  • Folder Text
  • Boxer.GCD
  • gong.GCD
  • Nik.GCD

Folder Scripts
  • Bitsbob.int
  • Cocdoor.int
  • Gabriel.int
  • Gizmo.int
  • Hallded1.int
  • Harry.int
  • Hotelmap.int
  • Hubdwdnt.int
  • Junkcas.int
  • Junkent.int
  • Killian.int
  • Laripper.int
  • Lars.int
  • Master1.int
  • Master2.int
  • Morph.int
  • Mstmerch.int
  • Nh2opump.int
  • Raidmap.int
  • Razor.int
  • Rhomdoor.int
  • Slappy.int
  • Tandi.int
  • V13cave.int

Folder Sound zawiera pusty folder Music

Folder Text zawiera folder English, który z kolei zawiera foldery Dialog i Game. Pierwszy z nich zawiera plik Razor.msg, a drugi pliki Combat.msg, Map.msg oraz Lsgame.msg.

Majkel

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 05 sty, 2005 19:20

Przed chwilą zainstalowałem u siebie Fallouta. Nie było folderów: Scripts, Savegame, Text oraz plików Boxer.GCD, gong.GCD, Nik.GCD. Po uruchomieniu chwile pograłem, zapisałem stan i wyszedłem. Przybył tylko folder z save'ami. A ile miejsca zajmują ci pliki critter.dat i master.dat?? Bo może to one są "okrojone"??

P.S. Ma oryginał Fallouta :twisted:
"Jedna śmierć to tragedia, milion śmierci to tylko statystyka" Józef Stalin

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 19:34

Brakuje bardzo wielu rzeczy a w dodatku wywaliło mnie gdy rozpocząłem rozmowę z jednym kolesie w Hub'ie, więc chyba sobie daruję tą zabawę i kupię oryginał póki jeszcze można go dostać. Myślałem że jak się coś udostępnia za free to nie wycina się muzyki, filmików i głosów postaci albo chociaż piszę na wstępie że to zostało dokonane :? W każdym razie pograłem trochę i wiem że warto (w sumie i tak wiedzialem od znajomych, ale to nie to samo).

BTW. Mam nadzieję że byłes na tyle sprytny by zauwazyć że pytam o pierwszego Fallout'a, a nie o Fallout Tactics....

sjojok

Major

Major

PostŚr 05 sty, 2005 20:01

alderus w dawnym cd actionie był Fallaout może jeszcze zamówisz numer archiwalny
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 20:03

eee...pewnie wyszło by nie wiele taniej, bo CD-Action jest drogi, a dochodzą jeszcze koszty przesyłki. W empiku Fallout jest za śmieszne 19.90 zł

Jon

Generał

Generał

PostŚr 05 sty, 2005 20:11

Wyszłoby koło 25 zł...? [Nie wiem jak z kosztami przesyłki, ale sam CDA kosztuje TERAZ 18.50, nie pamiętam jak było dawniej... ten numer z Falloutem to był chyba jeden ze starszych no i tańszych...]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Majkel

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 05 sty, 2005 20:53

alderous napisał(a):BTW. Mam nadzieję że byłes na tyle sprytny by zauwazyć że pytam o pierwszego Fallout'a, a nie o Fallout Tactics....

Tak, byłem na tyle sprytny, że zauważyłem :razz:
"Jedna śmierć to tragedia, milion śmierci to tylko statystyka" Józef Stalin

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 21:24

dostalem od kuzyna jego kolekcje starych cda i teraz mam falouta 1 i 2 zdublowane, jesli chcesz moge ci za free wyslac.
plyty nie sa w super idealnym stanie ale to zawsze oryginaly.

a swoja droga... mod na podstawie Fallout do ofp zrobilby swiatowa kariere...

wowo

Kapral

Kapral

PostŚr 05 sty, 2005 21:44

A mi wyślesz?

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 21:56

wowo napisał(a):A mi wyślesz?

musze sie zmuszac zeby odpisac Ci "nie" takiego masz paskudnego ava.

tak wiec nie.

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 22:17

Część postów została wydzielona tutaj :-)

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 22:59

offtime napisał(a):dostalem od kuzyna jego kolekcje starych cda i teraz mam falouta 1 i 2 zdublowane, jesli chcesz moge ci za free wyslac.

Pisałbym się na to, ale żeby nie włożyć w to ani grosza musiałbyś wysłać jako paczkę za pobraniem.

offtime napisał(a):a swoja droga... mod na podstawie Fallout do ofp zrobilby swiatowa kariere...

Owszem i dziwię się, że nikt nie wpadł na to by go zrobić (a na przykład robią Aliens czy Star Wars). Broń właściwie ta sama (pomijając różne futurystyczne gadget'y, które też da się zrobić), Problemów z pojazdami czy budynkami żadnych (pojazdy jakie widziałem w Fallout Tactics łudząco przypominały HMMWV i Sherman'a, a reszta to coś a la :( Madmax II lub III), żadnych dziwnych pojazdów i humanoidy jako dominujący gatunek ( :wink: ). Co prawda fauna postapokaliptycznych pustkowi byłaby trudna do zrobienia, ale podstawowe elementy (w sumie większość elementów świata Fallout'a) można byłoby zrobić przerabiajac to co już jest. Wykonanie map to też dużo łatwiejsza robota niż np. wietnamskiej dźungli, bo to w końcu spustoszone ziemie (mało obiektów, więc też mały lag).

Problem w tym, że gros pracy trzeba by włożyć w robienie postaci "ludzkich" (raiders'i, Brotherhood of steel, ghule, supermutanci, "przeciętni" mieszkańcy fallout'a i może również deathclaw'y) i w tworzenie tekstur, a zwłaszcza jeśli chodzi o to drugie to jest duży "deficyt".

Ale klimat byłby niesamowity...<wzdech>..szkoda :(

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 23:57

alderous napisał(a):
offtime napisał(a):dostalem od kuzyna jego kolekcje starych cda i teraz mam falouta 1 i 2 zdublowane, jesli chcesz moge ci za free wyslac.

Pisałbym się na to, ale żeby nie włożyć w to ani grosza musiałbyś wysłać jako paczkę za pobraniem.

koszta wysylki nie stanowia problemu, jednak jesli Cie to martwi i nie chcesz mniec zadnych "dlugow" to mozesz mi odeslac jakis film w divx'ie czy cos takiego. wiesz, mala wymianka i bedziemy kwita.

fana fallouta zawsze poratuje :spoko:

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Pytanie do posiadaczy Fallout'a odnośnie plików

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Pytanie do posiadaczy Fallout'a odnośnie plików

PostPt 06 wrz, 2024 05:32

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Następna strona

Powrót do Off-topic