Przypadkiem trafiłem na zapowiedź gry Flashpoint Germany, strategi turowej w realiach WWIII. Dowodzić się będzie jednostkami wielkości pułku albo brygady przy czym najmniejszą jednostką jest pluton albo sekcja (jednostki specjalistyczne). Mapka to 300 km2 (20x15) przy czym jedno pole ma 500x500 metrów. Obecne są wszystkie istotne elementy - broń atomowa, chemiczna, opóźnienia w wykonywaniu rozkazów, miny, zasłony dymne, wsparcie z powietrza itd. Można grać przeciwko człowiekowi korzystając z TCP/IP albo PBEM, a AI ma prezentować wysoki poziom. Producentem jest Matrix Games co dla mnie jest wystarczającą rekomendacją (Steel Panthers). Wygląda na to że będzie interesujące dopełnienie do OFP
Niech zgadnę gry.wp.pl?? Już miałem o tym topic zakładać. Zobaczymy jak wyjdzie, grafiki praktycznie nie ma, ale nie to się liczy w tego typu grach no nie??
Może zagram (w przerwie pomiędzy naszym ukochanym Operation Flashpoint) oczywiście
Nie wiem, jak Wam się podoba grafika w Hearts Of Iron (w Polsce IIW¦), dla mnie jest przejrzysta i to wystarczy - j.w. w takich grach nie chodzi o grafikę, lecz o przyjemność z samej gry, z jej treści, fabuły. A muzyka poważna w IIW¦ świetnie dobrana i komponuje się z grą. Kto jeszcze nie grał polecam - jedyne 19,90, lub niech kupi cz. 2
PS Oby ten Flashpoint Germany był chociaż tak dobry jak IIW¦, choć wiem, że te gry nie są jednego gatunku.
owszem. II wojna światowa jest grą bardzo dobrą. ale jest to inny typ niż jakieś tam flashpoint germany:/muzyka świetnie dobrana?wybacz ale mi już utwór z lądowania hueyów na plaży z filmu wychodzi uszami
Panowie...combat mission...COMBAT MISSION! ew .Steel Panthers i Close Combat ,do RTSow nic nie mam ,oprocz faktu zbierania surowcow i robienia ciagle tego samego od czasow Dune 2 to jednak kocham (¦.P.) Westwood i wszystkie gry z nim zwiazane ,zaś co do samego FlashGer ,szykuje sie smakowity kąsek dla ...Strategów.
Medale są fajne, ale lepsze do nich jest posiadanie pod koniec dnia wszystkich części swojego ciała w całości oraz przyjaciół w komplecie.