Teraz jest Śr 18 cze, 2025 18:27

Którą przeglądarkę wybrać??

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Przemo_212

Major

Major

Którą przeglądarkę wybrać??

PostN 01 maja, 2005 19:24

Mam takie pytanie, do tych co się znają :) Chodzi o to, że aktualnie używam IE, a słyszałem, że ta przeglądarka jest do, ekhm, pupy :] No i się zastanawiam, czy zmienić ją na lepszą... Tylko jaką? Osobiście to słyszałem, o Mozilli i Operze, ale jak one działają i która z nich lepsza tego niewiem. Proszę o pomoc.
Obrazek

sjojok

Major

Major

PostN 01 maja, 2005 20:02

Mozilla Firefox taką aktualnie używam jest według mnie najlepszą przeglądarką nie ściągają się żadne sex itp. od tego czasu nie mam wirusów na kompie
Opera jest bardzej rozbudowaną przeglądarką dla ludzi bardziej zaawansowanych dużo opcji
Moim zdaniem wybierz mozille firefox co polski produkt to polski produkt najlepszy na świecie Teraz Polska :D

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostN 01 maja, 2005 20:11

Ja tez mialem ten dylemat ale korzystam nadal z IE :eek: :lol:

HAV

PostN 01 maja, 2005 23:27

Moim zdaniem wybierz mozille firefox co polski produkt to polski produkt najlepszy na świecie Teraz Polska

Szczególnie, że jedyne co polskie w mozilli to...... łatka polonizująca :cojest:
Opera jest bardzej rozbudowaną przeglądarką dla ludzi bardziej zaawansowanych dużo opcji

nie zapominaj, że mozillę można rozbudować....
Ja tez mialem ten dylemat ale korzystam nadal z IE

hardcorowiec :twisted:

osobiście używam firefoxa i mogę go śmiało polecić..... chociaż zaraz pewno kto inny zaproponuje Ci operę.... prawda jest taka, żę najlepiej samemu przetestować oba produkty - każdemu podoba się coś innego ;-)

sjojok

Major

Major

PostPn 02 maja, 2005 10:02

Mi się zdawało że Polscy programiści z polibudy zrobili firefoxa
Jedyne co jest wkużające w Mozilli to jak włanczasz Mksvir to musisz włanczać IE bo inaczej nie działa

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 02 maja, 2005 10:13

sjojok napisał(a):Mozilla Firefox taką aktualnie używam jest według mnie najlepszą przeglądarką nie ściągają się żadne sex itp. od tego czasu nie mam wirusów na kompie
dzieki sjojok zara zalatwie mozille
Havoc dlaczego hardcorowiec zmnam sporo ludzi z IE :roll:

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 02 maja, 2005 10:20

Goose napisał(a):Havoc dlaczego hardcorowiec zmnam sporo ludzi z IE :roll:

Bo jest brzydki, niewygodny, podatny na wirusy, trojany, spywary i często się zawiesza?

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostPn 02 maja, 2005 10:53

Masz racje Kuba, ale ja jako stary hardkorowiec mam cały czas IE (5.5 :twisted: )
i jest "ciekawie". Co drugi dzień robię scan antyvirem (mks online i Norton 2004[tym rzadziej], oraz Spybotem S&D) i mam cały czas ~4 trojany, pełno programów szpiegowskich itp :D Ale to z lenistwaaaa :lol:

Dlatego jak zachce mi się włożyć płytkę K¦ i znalexć Mozille to postaram się zainstalować :D
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy

HAV

PostPn 02 maja, 2005 10:53

....podatny na wirusy....

ja bym go raczej nazwał "dziurawy jak sito" Obrazek:twisted:
Prawda jest taka, że IE wysłużył się już dawno temu, kiedy internet nie był jeszcze tak zaawansowany i i dużo bezpieczniejszy niż obecnie.....
Havoc dlaczego hardcorowiec zmnam sporo ludzi z IE

a jak inaczej nazwiesz kogoś, kto dobrze wie jak działa IE, nie raz poleciał mu przez niego system, tracąc tym samym wiele danych etc.... tylko hardcorowiec.... chyba, że to jest przywiązanie i umiłowanie do częstego usuwania wirusów/ robienia formatów etc. :twisted:
Ostatnio edytowano Pn 02 maja, 2005 12:00 przez HAV, łącznie edytowano 1 raz

Przemo_212

Major

Major

PostPn 02 maja, 2005 11:13

Posłucham Havoc'a i wybiorę mozillę :) thnx wszystkim za rady :]

Aha, i jak ktośby przeglądał w przyszłości ten topic, a by nie wiedział skąd wziąść owe przeglądarki, to podaje linki:

Mozilla Firefox

Opera 8
Obrazek

HAV

PostPn 02 maja, 2005 11:59

taaaaa, na pewno każdy będzie miał wielki problem wpisać w googlach "firefox", "mozilla" czy "opera" :cojest::lol:

SiD

Major

Major

PostPn 02 maja, 2005 18:03

Opera mi podpadła już dawno - jest przebajerkowana, a nie zaawansowana - po prostu głupia. FF z tego co wiem jest oparty na sprawdzonym Netscape. Konkretna, a w dodatku duże możłiwości rozbudowy, customizacji, które nie sa w żaden sposób narzucane.

totalnąbzdurą jest avant browser - to nie przeglądarka, tylko równie dziurawa nakładka na IE z duperelami.

IE miałby szanse zostać dobrą przeglądarką gdyby ktoś w ogóle coś z nią robił. IE nie miał żadnej większej aktualizacji od wieków.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 02 maja, 2005 18:42

avant browser?? wlasnie poncho jej uzywa...ale lol. Dzieki tematowi Przema sciagnalem Mozille Firefox...i dziekuje za porade havoc...co bysmy bez ciebie zrobili :twisted:

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostPn 02 maja, 2005 19:06

Ja rownież stałem się szczęśliwym posiadaczem Mozilli Firefox. I nie żałuję.
Widzisz Hav, Ty umiesz wszystkich nawracać na dobrą stronę mocy :twisted:
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy

sjojok

Major

Major

PostPn 02 maja, 2005 19:17

a o mnie zapomnieli :twisted:
Powiem jedno IE to totalny shit
Następna strona

Powrót do Off-topic