Teraz jest Śr 18 cze, 2025 20:55

Płyta pod AMD 3,2Ghz

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

mossin

Major

Major

PostCz 11 sie, 2005 19:19

Z tego co widziałem ostatnio w reckach i sparingach proców. To rodzina AMD wypada no lekko mówiąc nienajlepiej. Przodują kostki inela.(mówie oczywiście o granicy 3,0 3,2)
..|..

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 11 sie, 2005 20:01

stormshadow napisał(a):ppsh dam ci rade: nie kupuj sempronów bo to szajs ani Athlonów pod 754 bo to niedługo wyjdzie z użycia. radze ci kupić procka pod 939, jest ciut droższy ale naprawde sie opłaca.

Ciut droższy :D:D No ciekawa interpretacja :D Tyle że pod 939 są tylko A 64 produkowane, a ich cena .... wiadomo, jaka :D

ppsh41 napisał(a):Z tego co widziałem ostatnio w reckach i sparingach proców. To rodzina AMD wypada no lekko mówiąc nienajlepiej. Przodują kostki inela.(mówie oczywiście o granicy 3,0 3,2)

3,0 u AMD wogóle nie znajdziesz ;) Owszem, intelowskie PIV nowego typu wygrywają wydajnością o 10-20%, ale patrz również na cenę, która wcale nie jest o 10-20% wyższa... :] Poza tym ogólne testy wydajnościowe nijak mają się do testów szczegółowych, gdyż dla różnych rodzajów aplikacji, różne procesory są lepiej przystosowane.
Obrazek

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostPt 12 sie, 2005 01:23

Jerry napisał(a):3,0 u AMD wogóle nie znajdziesz ;) Owszem, intelowskie PIV nowego typu wygrywają wydajnością o 10-20%, ale patrz również na cenę, która wcale nie jest o 10-20% wyższa... :] Poza tym ogólne testy wydajnościowe nijak mają się do testów szczegółowych, gdyż dla różnych rodzajów aplikacji, różne procesory są lepiej przystosowane.

Mnie się wydawało, że to nowe AMD (dwurdzeniowe) są lepsze od Intela, ale też droższe... :?
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 12 sie, 2005 11:34

Diesel napisał(a):
Jerry napisał(a):3,0 u AMD wogóle nie znajdziesz ;) Owszem, intelowskie PIV nowego typu wygrywają wydajnością o 10-20%, ale patrz również na cenę, która wcale nie jest o 10-20% wyższa... :] Poza tym ogólne testy wydajnościowe nijak mają się do testów szczegółowych, gdyż dla różnych rodzajów aplikacji, różne procesory są lepiej przystosowane.

Mnie się wydawało, że to nowe AMD (dwurdzeniowe) są lepsze od Intela, ale też droższe... :?

Te owszem, mówiłem o Sempronach
Obrazek

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostPt 12 sie, 2005 16:43

Jerry napisał(a):Ciut droższy :D:D No ciekawa interpretacja :D Tyle że pod 939 są tylko A 64 produkowane, a ich cena .... wiadomo, jaka :D

Owszem, 939 od 754 są tylko nieco droższe (w zależności od procesora 1-30zł). Wiadomo też, że jak coś lepsze to i droższe... Semptony nie są pod 939, ale po co szajs kupować :roll:

ppsh41 napisał(a):3,0 u AMD wogóle nie znajdziesz ;) Owszem, intelowskie PIV nowego typu wygrywają wydajnością o 10-20%, ale patrz również na cenę, która wcale nie jest o 10-20% wyższa... :] Poza tym ogólne testy wydajnościowe nijak mają się do testów szczegółowych, gdyż dla różnych rodzajów aplikacji, różne procesory są lepiej przystosowane.

Czy Ty porównujesz Semptona z P4 ????
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 12 sie, 2005 17:43

Diesel napisał(a):
Jerry napisał(a):Ciut droższy :D:D No ciekawa interpretacja :D Tyle że pod 939 są tylko A 64 produkowane, a ich cena .... wiadomo, jaka :D

Owszem, 939 od 754 są tylko nieco droższe (w zależności od procesora 1-30zł). Wiadomo też, że jak coś lepsze to i droższe... Semptony nie są pod 939, ale po co szajs kupować :roll:

Ja z kolei nie widze sensu kupować czegoś, czego nie będe mógł wykorzystać w 100% a tak jest z technologią 64 bit, która jeszcze sporo czasu będzie "dodatkiem kosmetycznym" a nie standardem...

Diesel napisał(a):Czy Ty porównujesz Semptona z P4 ????

Tak, porównuję Semprona ze średniej klasy jednostkami PIV.
Ostatnio edytowano Pt 12 sie, 2005 19:40 przez Jerry, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostPt 12 sie, 2005 18:57

To może Celerona, albo Durona sobie kupić - na pewno wykorzysta się je w 100% :twisted:
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 12 sie, 2005 19:41

Po prostu nie widzę osobiście sensu płacić tej częsci ceny procka za technologię, którą będe mógł wykorzystać za dobre parę lat...
Obrazek

mossin

Major

Major

PostSo 13 sie, 2005 21:41

Czy ja wiem czy za pare lat. Wkońcu mamy winowsa 64bitowego. Pozatym jak już kupuke kompa to niech posłuży to kilka lat, jak ten mój obecny.
..|..

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 13 sie, 2005 21:50

ppsh41 napisał(a):Czy ja wiem czy za pare lat. Wkońcu mamy winowsa 64bitowego. Pozatym jak już kupuke kompa to niech posłuży to kilka lat, jak ten mój obecny.

Windowsa mamy, pare aplikacji mamy i.. tyle.. a wierz mi, szybko komp pójdzie ponownie do modernizacji przy obecnym postępie technologicznym :/
Obrazek

mossin

Major

Major

PostSo 13 sie, 2005 21:56

Mam to w du*** ;-) . Sorry że tak ostro ale nie prędko znowu będe miał tyle kasy co teraz. Mam nadzieje, że na tym 3,0 pociągne z 4 latka. inaczej zostane bez kompa, bo u mnie o robote ciężko. A jak mówi stare słowiańskie przysłowie:
"Bez pracy nie ma kołaczy" znaczy nowego kompa nie kupie. pozdro
..|..

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostSo 13 sie, 2005 23:14

Ujmę to tak: Kupisz semptona - wcześniej będziesz modernizował, kupisz athlona - dłużej pociągnie (większa wydajność, bynajmniej nie chodzi mi tu o żywotność urządzenia)
Obrazek

mossin

Major

Major

PostN 14 sie, 2005 17:57

Masz racje chce kupi athlona 64b 3000 albo 3,2ghz
..|..

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Płyta pod AMD 3,2Ghz

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Płyta pod AMD 3,2Ghz

PostPt 06 wrz, 2024 09:53

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic