Teraz jest So 24 cze, 2017 08:43


Potrzebna pomoc przy składaniu komputera

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Ptachu

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Pn 21 mar, 2011 20:11

Potrzebna pomoc przy składaniu komputera

PostPt 21 paź, 2011 20:36

Jak wiadomo składam kompa bo teraz nie mam takowego :neutral: I tu takie pytanie czy nie znacie jakiś ofert na tanie kompy?Albo części do nich?Szukam czegoś na lata.Wertowanie Allegro i Skąpca nic mi niedało.Jak narazie załatwiłem sobie tylko Zotacka wartego 850zł za 3 stówki :cfaniak:


EDIT:
Procesor 4 rdzenie koniecznie AMD z taktowaniem około 3 Ghz Socket AM3 (AMD)
Płyta główna z socketem AM3 obsługująca 16 GB RAM DDR 3
Thermaltake 500W - zasilacz (może być inny ale żeby niebył z czarnej listy )
8 GB ram DDR3 Dual Chanel
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Ptachu, łącznie edytowano 5 razy
Offline
Avatar użytkownika

4teLL

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 374
  • Dołączył(a): Pn 12 lip, 2010 11:59
  • Lokalizacja: Skierniewice

PostPt 21 paź, 2011 21:40

Przede wszystkim odradzam AMD jeżeli będziesz się bawił w podkręcanie i tak w ogóle odradzam AMD bo mam z nim złe wspomnienia xD

Strzel se Intel Core I5 2500k , ma odblokowany mnożnik i z niefirmowym chłodzeniem kręci sie po prostu zaje****
Offline
Avatar użytkownika

Ptachu

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Pn 21 mar, 2011 20:11

PostSo 22 paź, 2011 19:19

właśnie ja z Intelem mam takie same.sęk w tym że wystarczy BIOS-a zaktualizować i ma sie mnożnik odblokowany.różnica miedzy AMD a Intelem jest tylko w cenie wg. mnie.Intel sie zbytnio ceni dlatego biore AMD bo jest tańszy (Athlona i Phenomy niby się dobrze kręci)
Offline
Avatar użytkownika

kondor

Major

Major

  • Posty: 879
  • Dołączył(a): Pt 11 lut, 2005 04:00
  • Lokalizacja: Berlin (wschodni)

Offline
Avatar użytkownika

Ptachu

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Pn 21 mar, 2011 20:11

PostSo 22 paź, 2011 21:58

Szlag. Phenom II x4 840 wypada bardzo blado jak na tą rozdzielczość (1680x1050) .Jakieś tanie odpowiedniki ? BRAK. Za cene 400 zł lepszego niedostane :neutral:
Offline

GingersPL

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 23
  • Dołączył(a): Śr 07 lip, 2010 18:48
  • Lokalizacja: Okolice Wrocławia

PostWt 01 lis, 2011 16:22

PCLAB.pl i wszystko jasne, zaloz tam temat, podaj kwote i sami Ci kompa złoża tylko powiedz do czego ma byc
Offline
Avatar użytkownika

Ptachu

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Pn 21 mar, 2011 20:11

PostCz 03 lis, 2011 21:34

Nie lubią mnie na PCLAB-ie chyba bo czekam 3 dzień na email podtwierdzający i nic -.-
Offline
Avatar użytkownika

Czesiek

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 409
  • Dołączył(a): Pn 05 lut, 2007 16:24
  • Lokalizacja: wawa

PostPt 04 lis, 2011 10:04

sprawdź katalog spam :P czasami też tam się zagnieżdża.
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1181
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostPn 14 lis, 2011 21:22

Ptachu, na AMD szkoda kasy od czasu procesorów Intel Core 2. Szkoda kasy na sprzęt, na którym nie zagrasz porządnie nawet w dzisiejsze gry, nie mówiąc już o Armie 3 - która dla procesora będzie jeszcze większym koszmarem niż dziś jest OA.

Dzisiaj AMD poleciłbym co najwyżej sekretarce albo studentce filozofii/pedagogiki, męczącej się głównie z Wordem i Excelem; zresztą, na wykresie widać najlepiej - jeśli myślisz o graniu w najnowsze gry BISu, AMD po prostu odpada.

Sam przy okazji padnięcia płyty głównej i zasilacza zastanawiałem się niedawno nad nowym pudłem, jednak stwierdziłem, że nowy kupię najwcześniej za rok - jeśli inflacja nie da ostro w dupę, to może się opłaci, a ja zdążę zarobić na mocne podzespoły co najmniej klasy i5 2500K.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Klimueres

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 295
  • Dołączył(a): Śr 06 lut, 2008 12:18
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 15 lis, 2011 00:55

zGuba wydając duże pieniądze na procesor, to każdy pójdzie, czy to AMD czy Intel. Ja na 2 rdzeniowym AMD Atlhonie 5800+ spokojnie gram w Armę i nic mi się nie zacina. Więc, jakbym teraz miał możliwość i fundusze, to spokojnie bym kupił AMD Phenoma II X6 1100T
"Najszybszym sposobem na zakończenie wojny jest jej przegranie."
George Orwell - Eric Arthur Blair 25 czerwca 1903 - 21 stycznia 1950
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostWt 15 lis, 2011 01:19

Ja tak samo w 2 kompach mam AMD w jednym 2 rdzenie 2.8 Ghz w drugim 3 rdzenie 3.1Ghz i na obu mam wszystko ustawione praktycznie na fulla i nie ma żadnych problemów. I nie są to jakieś super kompy bo oba w momencie kupna kosztowały 1500-1700 bez monitora.
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1181
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostWt 15 lis, 2011 01:42

Na jakich ustawieniach? Mi na 2000 VD Athlon X2 6000+ i sensownych ustawieniach dostaje zadyszki, mam GF 9800 GT.
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostWt 15 lis, 2011 02:18

@zGuba
Komp z 2rdzeniami: VD 5-6km, grafa Geforce 9500gt 512mb, 2 Gb ramu, monitor 17"
1024x768.
3 rdzeniowiec: VD ~5km, geforce Gts 450 amp 1Gb, ram 4Gb, monitor 24" 1920x1080.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 15 lis, 2011 11:03

Komp z 2rdzeniami: VD 5-6km, grafa Geforce 9500gt 512mb, 2 Gb ramu, monitor 17"



?!?!?!?!?!!?!?!!!!?!!!!
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

PostWt 15 lis, 2011 12:28

tom3kb napisał(a):Ja tak samo w 2 kompach mam AMD w jednym 2 rdzenie 2.8 Ghz w drugim 3 rdzenie 3.1Ghz i na obu mam wszystko ustawione praktycznie na fulla i nie ma żadnych problemów. I nie są to jakieś super kompy bo oba w momencie kupna kosztowały 1500-1700 bez monitora.


Z tego co zrozumiałem, komp będzie składany z myślą o ArmA3. W tym przypadku tylko intel z serii i5 lub i7. AMD jak mówił zGuba skonczył się na athlonach 64, teraz konfig z AMD nadaje się na niewymagające gry (oczywiście zakładam płynność rozgrywki przy fps powyżej 30 i jakieś sensowne efekty graficzne plus rozdziałka natywna monitora).
Dlatego myślę, że warto odżałować parę stówek i wydać je na dobrej klasy procesor, który posłuży kilka lat. Jw, słupki wydajności mówią same za siebie.
Następna strona

Powrót do Off-topic

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości