Teraz jest N 20 sie, 2017 00:10


Potrzebna pomoc przy składaniu komputera

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostWt 15 lis, 2011 12:38

@Jon
Późno było i takie głupie skróty myślowe wyszły ;), procesor dwu i trzy rdzeniowy, a nie komp :) oczywiście.
@Blackburn
Ok, jeśli chodzi o procka pod arme 3 to chyba będziesz miał rację. Ja jeśli będe chciał pograć w A3 to będe musiał Amd 4 rdzeniowego szukać to na pewno jak wyjdzie to jeszcze zobaczymy jak duże będą różnice pomiędzy intel a amd :).
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

PostWt 15 lis, 2011 13:21

Tez mam nadzieję, że AMD w końcu da radę wypuscić cos tak dobrego, jak produkty intela. Wtedy może zadziałały by mechanizmy konkurencji i intel zszedłby z cen.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10654
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 15 lis, 2011 13:54

Nie kumasz Tomek.


Na tej karcie to jest niemożliwe, nieosiągalne. Może w ArmA 1, ale na pewno nie 2! Sam miałem, osadzoną na mocniejszym procu w dodatku, tyle samo ram.

Efekt: Gra niegrywalna (musiałem kręcić i kartę, i proc, i wtedy "od biedy" dało się grać).
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

Exe

Major

Major

  • Posty: 762
  • Dołączył(a): Pn 28 cze, 2010 18:35
  • Lokalizacja: Rzeszów

PostWt 15 lis, 2011 15:27

Mogło to by być możliwe, jeśli to by był GeForce 9500 gt z pamięciami DDR3, bo na DDR2 ni chu chu.
Widocznie bug tak chciał.
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostWt 15 lis, 2011 15:37

Faktycznie nie załapałem, moje ustawienia na 9500gt.
VD 5,666m. Pref. jakość v.high. Rozdz interfejsu 1024x768. 3d rozdz to samo 100%. Szczeg terenu-high. Pamięć video-high. Filtrowanie anizotropowe-normal. AA-normal. Szczegl. terenu-high. Szczegl. objektów-high. Cienie-high. Hdr-normal. Postefekty-high. Rozmiar interfejsu-mały. Tryb 4:3. Vsync on. Na nim gram tylko sp nie ma neta wszystko śmiga.
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostWt 15 lis, 2011 15:38

tom3kb napisał(a):Ja jeśli będe chciał pograć w A3 to będe musiał Amd 4 rdzeniowego szukać to na pewno jak wyjdzie to jeszcze zobaczymy jak duże będą różnice pomiędzy intel a amd :).
Mógłbyś zacząć stosować zasady interpunkcji? Z powyższego zdania wynika, że AMD nie produkuje procesorów 4-rdzeniowych, co jest bzdurą.
Rule #2: Double tap!
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostWt 15 lis, 2011 15:46

@Foka nie łapmy się za słówka teraz pisze z telefonu bo od kompa z netem jestem odcięty nie wiem na jak długo. Więc czasem trochę poskracam, napiszę coś bez polskich znaków, przecinków itp. No i chyba prawie każdy :) załapał o co mi chodziło.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10654
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostWt 15 lis, 2011 17:47

Tom3kb napisał(a):Faktycznie nie załapałem, moje ustawienia na 9500gt.
VD 5,666m. Pref. jakość v.high. Rozdz interfejsu 1024x768. 3d rozdz to samo 100%. Szczeg terenu-high. Pamięć video-high. Filtrowanie anizotropowe-normal. AA-normal. Szczegl. terenu-high. Szczegl. objektów-high. Cienie-high. Hdr-normal. Postefekty-high. Rozmiar interfejsu-mały. Tryb 4:3. Vsync on. Na nim gram tylko sp nie ma neta wszystko śmiga.


http://www.youtube.com/watch?v=yg2u_De8j5o
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

PostWt 15 lis, 2011 18:06

Na singlu, bez modów, bez podłączenia do neta i z rozdziałką 1024 tez bym złapał podobne wyniki.
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostWt 15 lis, 2011 18:24

@Blackburn
Czyli te moje ustawienia na takiej konfiguracji to nic dziwnego wszystko w normie jak dla singla, może faktycznie w multi musiałbym pobniżać trochę ustawień tego niewiem i niestety nie sprawdzę. Modów mam załadowane ~18Gb głównie kampanie[~90] i misje~1000 i addony do nich oraz Jsrs i warfx blastcore rc 1.2.
Offline

itan

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 181
  • Dołączył(a): Pt 27 sie, 2004 19:24
  • Lokalizacja: Warszawa / MacDill AFB, FL

PostWt 15 lis, 2011 19:15

Ale dlaczego ludzie ci składają kompa tom3kb dla ArmA2, jak za chwile wychodzi ArmA3?
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostWt 15 lis, 2011 19:56

@itan
Nie, tu komp był składany dla Ptachu już tak pod A3 tylko później tak trochę zeszliśmy z tematu ;)
Offline
Avatar użytkownika

Ptachu

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Pn 21 mar, 2011 20:11

PostWt 22 lis, 2011 21:13

Kumam czacze że do A3 musiałby by być Intel.Ale oni cenią się jak jasna cholera!Bulisz 20-30% ceny za nazwę Intel i tego nie podważycie.
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

PostWt 22 lis, 2011 21:57

Ptachu napisał(a):Bulisz 20-30% ceny za nazwę Intel i tego nie podważycie.


Bo tego nie da się podważyć.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2964
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostWt 22 lis, 2011 22:48

Niestety AMD miało 2 może 3 momenty w historii, gdzie biło na głowe Intela i rzeczywiście nie opłacało się płacić za markę intelowską.
Jednak ostatnio nieprzerwanie od czasu procesora C2D ten moment w histori juz sie nie powtórzył.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron