Teraz jest Pn 27 mar, 2017 10:20


Komputer Do Army

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2952
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Komputer Do Army

PostSo 04 lip, 2015 02:07

Oczywiście od strony technicznej większego znaczenia to nie ma, ale jednak widać że slot A1 masz przysłonięty. Na teraz to nie problem bo można np 2x8 GB wsadzić do slotów B i też będzie dobrze.
Gdyby ktoś chciał koniecznie zapełniać wszystkie 4 sloty mogłoby być delikatnie inaczej, szczególnie gdy pamięci mają wysokie radiatory. U Ciebie widze niskoprofilowe ramy więc być może byłoby łatwiej.
BTW jakie masz temp. rdzeni w stresie? Ja poszedłem w "budżetowe" chłodzenie do ~100zł (Scythe Tatsumi - tylko 3 hit-pipe'y). Spoczynek 35 C, stres około 50-53 C.
Na ASRock Z97 Extreme4 pamięć z wysokim radiatorem dotyka do wentylatora Scythe na slocie A1 - ale kością da się manewrować. Jednak radiator do największych nie należy.

EDIT: BTW Winters, czemu masz w obudowie odwrotnie dyski podłączone? :) Wiem, że kabelki i ich ułożenie, ale jak wyciągasz dysk to chyba trzeba ostrożnie żeby złącz nie uszkodzić.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek :P :P :P
Offline

Keeway

Kapral

Kapral

  • Posty: 66
  • Dołączył(a): N 20 kwi, 2014 11:11

Re: Komputer Do Army

PostSo 04 lip, 2015 23:28

U mnie wygląda to w ten sposób http://imgur.com/a/k7xet

//sorry za oświetlenie ale za dnia zajmowałem się czymś innym.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

WinteR5

Moderator

Moderator

  • Posty: 440
  • Dołączył(a): Śr 19 maja, 2010 21:52
  • Lokalizacja: Toruń

Re: Komputer Do Army

PostPn 06 lip, 2015 18:41

Nie żongluje dyskami codziennie :) Pierwszy raz składałem totalnie od zera sprzęt. Kabelki mam poukładane z tyłu co by jak najmniej mi latały z przodu :P Ale faktycznie z przodu mając podłączone łatwo można tacki wyciągać.
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1016
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: Komputer Do Army

PostSo 29 sie, 2015 11:17

Przyszła pora zmienić kompa. Budżet skromny, ok. 2 500.
Aktualnie mam:

Athlon II X4 955 BE (3,2, czasem przestawiam sobie mnożnikiem na 3,6)
Radeon HD 5850
6gb RAM 1333 mhz
mobo ASUS M4A77T USB3
zasilacz LC6600 v.2,3

Planowane, póki co:

Intel Core i5-4590 3,3 GHz 6MB cache s. 1150 Box
ASRock B85M PRO3 s1150 B85 4DDR3 USB3/6CH/GLAN micro ATX
GOODRAM DDR3 PLAY 8GB/1600
GeForce CUDA GTX960 OC 2GB DDR5 128BIT 2DVI/HDMI/DP
MODECOM FEEL 620Watt

Warto?
Obrazek
Zadarli z elitą to nakryli się pytą.
Offline
Avatar użytkownika

Pyjter

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 314
  • Dołączył(a): Cz 01 mar, 2012 13:11
  • Lokalizacja: Mysłowice

Re: Komputer Do Army

PostSo 29 sie, 2015 12:09

Kiedyś zasilacze Modecoma z serii Feel nie cieszyły się dobrą renomą
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2952
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Komputer Do Army

PostSo 29 sie, 2015 12:23

Maćko napisał(a):Płytę proponuję już coś na Z97, intel potwierdził że nowe procesory Broadwell czy jak im tam będą kompatybilne Z97, więc w przyszłości będzie można wsadzić lepszy CPU.


płyta główna: http://www.morele.net/plyta-glowna-asro ... e3-645428/ 500zł, wiem że 2 razy drożej ale płyta gł musi być dobra
propozycja zasilacza http://www.morele.net/zasilacz-corsair- ... eu-541540/ 400 zł, ale zasilacz musi być dobry
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1016
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: Komputer Do Army

PostSo 29 sie, 2015 12:31

Ja się zupełnie nie znam, to config typu "z dupy" :)

Cztery stówy za zasilacz, sporo przy moim budżecie. Jeśli jeszcze by założyć 'przyszłościowe' mobo na Z97, to wersja najtańsza (pewnie crap? http://www.morele.net/plyta-glowna-asro ... tx-651550/ ) 319 zł. Trzeba będzie iść na poniżające kompromisy :P
Obrazek
Zadarli z elitą to nakryli się pytą.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2952
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Komputer Do Army

PostSo 29 sie, 2015 12:43

oszczędzasz 100zl: http://www.morele.net/zasilacz-xfx-core ... b9-364298/

feela bym sie bał zeby mi nie wyjebał komputera :cry:
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1016
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: Komputer Do Army

PostSo 29 sie, 2015 13:05

Dobra, szybka matematyka z moreli:

Zasilacz XFX Core 650W 135mm 80+ SLI PSU - (P1-650S-NLB9) - 309 zł
Płyta główna ASRock Z97 PRO3 Z97 LGA1150 (PCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3) (Z97 PRO3) - 399 zł
Procesor Intel Core i5-4590 3.3GHz LGA1150 BOX - 839 zł
GOODRAM DDR3 PLAY 8GB/1600 - 184 zł
GeForce CUDA GTX960 OC 2GB DDR5 128BIT 2DVI/HDMI/DP - 869 zł

Równe 2600 wychodzi. A doliczając jeszcze jakiś dysk, obudowę, napęd dvd to pewnie pod 2900 podejdzie. Może warto spróbować złożyć na używanych podzespołach?
Obrazek
Zadarli z elitą to nakryli się pytą.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2952
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Komputer Do Army

PostSo 29 sie, 2015 13:40

Można próbować.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Pyjter

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 314
  • Dołączył(a): Cz 01 mar, 2012 13:11
  • Lokalizacja: Mysłowice

Re: Komputer Do Army

PostSo 29 sie, 2015 16:09

Nie wiem Mustangu w co oprócz A3 grasz ale poszukalbym troche starszej uzywanej grafy, a jak tego proca nie da sie krecic to plyta tez nie musi byc jakas cudowna. W Armie niestety dalej jest potrzebny jeden wykyrwisty rdzen w procu i w uj szybkiego ramu (zeby RamDysk zrobic jak nie ma ssd)
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2952
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Komputer Do Army

PostWt 29 wrz, 2015 13:36

Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1016
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: Komputer Do Army

PostWt 29 wrz, 2015 16:08

Arma w 2560 × 1440? :0
Obrazek
Zadarli z elitą to nakryli się pytą.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2952
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Komputer Do Army

PostWt 29 wrz, 2015 22:58

pal sześć rozdzielczość, ale te 144 Hz :shock: :twisted:
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1016
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: Komputer Do Army

PostŚr 30 wrz, 2015 07:55

Ale budę masz wystarczająco mocarną? Czy będzie 144Hz przy 17 fps?
Obrazek
Zadarli z elitą to nakryli się pytą.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość