Teraz jest Śr 18 cze, 2025 22:01

Bestia na Pomorzu, a także inne dziwne stworzenia

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.

Jak myślicie, czy takie dziwne stworzenia to :

Efekt badań nad genetyką
9
35%
Efekt promieniowania i mutacji (np. w Czarnobylu)
2
8%
Stworzenia nie z naszej planety (kosmici)
0
Brak głosów
Nie wierzę w takie stworzenia (mimo opowiadań świadków)
15
58%

Liczba głosów : 26

• Autor
  • Wiadomość

B@rtek

Chorąży

Chorąży

Bestia na Pomorzu, a także inne dziwne stworzenia

PostPt 03 gru, 2004 16:31

Przedwczoraj czytałem Fakt. Natknąłem się na informacjęo bestii mordującej zwierzęta. Napisałem o tym na forum, ponieważ uważam to za dosyć dramatyczną sytuacjęi pomyślałem, że możecie być tą sprawą zaciekawieni UWAGA DRASTYCZNE (dobrze, że nie zamieszczam zdjęć) . Teraz do rzeczy :

Dość tych bestialskich mordów. Trzeba wreszcie złapać potwora, który rozszarpuje nasze zwierzęta! - powiedzieli mieszkańcy ¦więtoszkowa i Czarnogłów (Pomorze zachodnie). Trzydziestu chłopa uzbrojonych w widły, siekiery, i specjalnie skonstruowane dzidy ruszyło wczoraj* w nocy do lasu, żeby dorwać tajemnicze stworzenie. Policja umyła bowiem ręce. Dlaczego ? Ponieważ oglądając zmasakrowane zwierzęta (w ostatnim okresie zabito ich około 100 ), zdemolowane, porozrywane, ociekające krwią klatki nie znalazła śladów działalności człowieka ! Mężczyźni mieszkający we wsiach zaatakowanych przez potwora w ostatnią noc* ruszyli w las, aby go dorwać. Niestety, wielogodzinne poszukiwania nie dały rezultatu. W tej nie typowej nagonce uczestniczyła Agata Wojak znawca rzadkichgatunków zwierząt i zjawisk paranormalnych. Ekshumowała zwłoki kilkunastu zamordowanych królików, aby sprawdzić czy morderca nie zostawił po sobie jakichś śladów. To co odkryła jest szokujące ! Wszystkie króliki zostały zabite uderzeniem łapy w okolice serca ! Czy mogło dokonać tego jakieś zwierzę ? Najstarsi mieszkańcy wsi są przekonani, że bestia to pomórnik. Wielki stwór, podobny do wilkołaka, który gdy zabraknie królików i innych zwierząt, może zaatakować ludzi ! Dlatego chłopi nie rozstają się z siekierami i widłami. Licho nie śpi.

* to nie wczorajszej nocy. Jak napisałem czytałem przedwczoraj Fakt ale on był jeszcze starszy. Przed chwilą znalazłem w internecie to :

Bestia z okolic Przybiernowa, która zagryza króliki złapana - taka wiadomość obiegła wczoraj wszystkie miejscowości z terenu gminy. Od kilkunastu dni hodowcy informują, że coś - człowiek lub zwierzę - rozrywa klatki i zagryza króliki. W sumie zostało uśmierconych ponad 100 zwierząt. Okoliczni mieszkańcy nazwali już napastnika bestią. Podejrzewają, że jest to pies, lis lub inne zwierzę. Po wczorajszej informacji mieszkańcy poczuli się nieco bezpieczniej, ale to chyba jeszcze nie koniec ich zmartwień. We wnyki złapano psa, jednak to nie on zagryza króliki hodowcom. Wieczorem bestia znowu pojawiła się - poinformował Zdzisław Rakocy z koła łowieckiego "Lis Błotno". Mieszkańcy miejscowości zakładają wnyki i organizują dyżury w obawie przed tajemniczym zwierzęciem. Sprawę bada straż leśna i policja.

I kolejne

Mieszkańcy ¦więtoszewka, niewielkiej wsi w gminie Przybiernów są przerażeni. W nocy z piątku na sobotę coś (a może ktoś?) zabiło 18 królików w gospodarstwie Zaczkiewiczów, dwa dni później to samo stało się w zagrodzie Wojteckich - tu zaduszonych i rozszarpanych zostało 45 królików.

Byliśmy w ¦więtoszewku we wtorek. Zarówno państwo Zaczkiewiczowie jak i Wojteccy nie potrafią jeszcze o tym co się zdarzyło spokojnie rozmawiać. Pokazują zniszczone klatki, na których widać ślady pazurów albo kłów dużego zwierzęcia i widoczne jeszcze ślady łap. Piotr Wojtecki demonstruje trzy nieżywe króliki, z oderwaną głową, odgryzionymi uszami, zdartą skórą. Pozostałe ich właściciele zakopali.

Czy zrobił to człowiek?

„Nie wierzę, że zrobił to człowiek, bo po co? - sam siebie pyta Władysław Zaczkiewicz. - Chyba że to jakiś zwyrodnialec. Ale pies, nawet duży, też chyba by nie dał rady”. To „coś” zabiło im wszystkie króliki, a wdarło się do klatek od tyłu, wyrywając deskę i odginając dość grubą blachę, którymi klatki były zabezpieczone. Króliki miały poobgryzane uszy, zmiażdżone szczęki albo zostały zaduszone. „Rano nasz wnuk znalazł martwego królika na szosie. Zajrzałam do chlewika, żeby sprawdzić, czy to nasz. Kiedy otworzyłam drzwi i zobaczyłam co się stało, byłam w szoku” - opowiada pani Zaczkiewiczowa. Zaczkiewiczowie nie wierzą, że mógł to być zdziczały pies; ich zdaniem nie potrafiłby odgiąć blachy.

Co mogło zabić ich króliki zastanawiają się również Wojteccy. Z solidnie zrobionych klatek wyrwane zostały drzwiczki, na których też widoczne są ślady pazurów albo kłów, a nieżywe, częściowo rozszarpane króliki rozrzucone były po całym podwórku. „Byłem w szoku jak to zobaczyłem. Nie wierzę, żeby mógł to zrobić człowiek, bo złodziej by je po prostu zabrał, żeby sprzedać albo zjeść, a zostały chyba wszystkie” - mówi Piotr Wojtecki. W tej zagrodzie z ponad 40 królików ocalał tylko jeden, który zawsze uciekał z klatek.

Poinformowani przez Wojteckiego policjanci, po obejrzeniu śladów też są przekonani, że nie zrobił tego człowiek.

W takim razie co?

„Przypuszczenia są różne, może to być jakieś dzikie zwierzę albo zdziczałe, wałęsające się psy” - mówi mł. aspirant Marek Kubiś kierownik Rewiru Dzielnicowych w Przybiernowie. - Podczas oględzin nie stwierdziliśmy bowiem udziału człowieka. Nasze ustalenia przekazaliśmy do Nadleśnictwa Nowogard oraz Koła łowieckiego „Lis”, bo dochodzenia przeciwko zwierzętom nie prowadzimy”. Jan Styrna, łowczy koła „Lis”, którego zapytaliśmy, czy może to być jakieś dzikie zwierzę - zaprzecza. - „W naszych lasach nie ma tak dużych dzikich zwierząt, by mogły zniszczyć klatki. Wilków na naszym terenie nie ma, niedźwiedź też nie wchodzi w grę. Według mnie to jakiś maniak, który wie, kto ma króliki i zabija je. Być może z pomocą zwierzęcia”.

Piotr Wojtecki mówi wprost: „To musi być jakaś bestia. Boimy się, bo co będzie jak skończą się króliki? Czy to coś nie będzie atakować ludzi?”

Obawy są tym większe, że nie dotyczą tylko tych dwu przypadków. Odkąd sprawa stała się głośna, ludzie mówią o wcześniejszych zdarzeniach. Jakiś miesiąc temu w innym gospodarstwie zagryzione zostały dwa króliki, ale ich właściciele myśleli, że to sprawka psa sąsiada. Dziwiło ich tylko to, że ich własny pies był po tym zdarzeniu tak przerażony, że nie można go było wyciągnąć z budy. P.Wojtecki powiedział nam, że zaczął przepytywać i innych, którzy hodują króliki, i z jego rozpoznania wynika, iż to „coś” zaatakowało króliki również w Czarnogłowach, np. Kalinowscy stracili 22 króliki. W ¦więtoszewku i Czarnogłowach coś zaatakowało króliki w dziewięciu gospodarstwach. Nie jest to więc przypadek.

Nie wolno lekceważyć

To co stało się w ¦więtoszewku i Czarnogłowach jest co najmniej dziwne i nietrudno zrozumieć ludzi, że się boją. Sprawa ta z pewnością wymaga wyjaśnienia i nie można jej lekceważyć, a z rozmów, jakie przeprowadziliśmy, można odnieść wrażenie, że i policja i łowczy ją bagatelizują. Niezależnie od tego, czy sprawcą masakry na królikach jest człowiek czy zwierzę - jest to bestia zabijająca je dla samej przyjemności zabijania. A na to przyzwolenia być nie powinno. Do sprawy wrócimy.

W nocy ze środy na czwartek "coś" znowu zaatakowało, tym razem w Czarnogłowach.

Co wy o tym sądzicie ? Jak w Fakcie o tym przeczytałem to myślałem że to wymysł ludzi ale teraz to sam nie wiem co o tym mysleć...
Ostatnio edytowano Pt 03 gru, 2004 20:56 przez B@rtek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy

pops

Spammer

Spammer

PostPt 03 gru, 2004 17:09

W Stanach, Meksyku grasuje cos podobnego co nazywaja "Chupacabra"
Obrazek
Sposob dzialania jest podobny.
Niektorzy twierdza ze to "istota" ktora uciekla z laboratorium wojskowego ktora jest w poblizu miejsc atakow
Obrazek

sjojok

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 17:18

Ja myśle że to Chupacabra to taka bestia z meksyku która morduje kozy

Chupacabra ma wielkie pazury oraz ma ostre kły to odpowiada temu że to mogło być to ale z kąd to w polsce te przypadki z Chupacabrą były w meksyku czyli na kontynencie Amerykańskim a to Polska jest w Europie to spora różnica
Ludzie sobię zawsze tłumaczą tym co mogą udowodnić ludzie nie znają wszystkich gatunków zwierząt to więc to może być jakieś tajemnicze zwierze
heh Pops w czasie mojego pisania postu ty napisałeś wcześniej swój też o Chupacabrze :D
Obrazek

Oscypek

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 17:39

Mam starą książke z lat osiemdziesiątych cyba - opisują tam różne niezwykłe zdarzenia - besti a podobnym charakterku jeszcze gdzieś istnieje i ,wogóle kilka miejsc ma takie potworki.Osobiście nie jestem zwoleenikiem teori ,że z bazy na pustyni w Newadzie uciekł biologiczny twór pana ¦.wira.Myśle ,że nawet jeśli to draństwo istnieje ,to było z nami od dawnych czasów...coraz więcej takich zwierzątek jest "pobudzanych" do życia.Ale pociesz mnie zdania : "Na wszystko jest sposób" i "wszystko można zabić" - osobiście wole Chupacabrze i inne stworki oglądać martwe.Ja się boję!

sjojok

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 17:48

możliwe że te potwory miały służyć jako nowoczesna broń
moim zdaniem nie powinno twożyć takie mutanty bo może wymknąć się z pod kontroli
Obrazek

Oscypek

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 17:57

nowoczesna broń

Co takiego da broń ,która zamiast walczyć do królików i kózek pobiegnie?
I co ma taki stworek poza pazurkami i ładnymi kolcami na pleckach?
Po za tym ,taki sprzęt chyba nie będzie dobry bojowo...
Już mnie ktoś uspokoił i się nie boję ,no może troszeczke :]
I myśle ,że jakoś nikomu nie będzie się chciało tworzyć czegoś takiego ,może eksperymentalnie ,dla nauki...a genarał D.Ziwny pomyśli ,że to zbawienie dla armi.

sjojok

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 18:06

Przemysław Bryndza napisał(a):
nowoczesna broń

Co takiego da broń ,która zamiast walczyć do królików i kózek pobiegnie?
I co ma taki stworek poza pazurkami i ładnymi kolcami na pleckach?
Po za tym ,taki sprzęt chyba nie będzie dobry bojowo...
Już mnie ktoś uspokoił i się nie boję ,no może troszeczke :]
I myśle ,że jakoś nikomu nie będzie się chciało tworzyć czegoś takiego ,może eksperymentalnie ,dla nauki...a genarał D.Ziwny pomyśli ,że to zbawienie dla armi.

nie liczą się umiejętności bojowe tylko postrach dla wroga i ludności cywilnej zpowodująć coś takiego zwiększa się przewaga nad wrogiem
Obrazek

MaRcin

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 18:14

linki do tych materiałów panowie i najważniejsze - zdjęcia. Może być na PM albo maila :]
Good Times Gone

Przemo_212

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 18:30

mi się nie chce wierzyć, abyście mieli racje co do tej czupakabry, czy czego....
Obrazek

sjojok

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 18:45

podobno to ma szkrzydła jak nietoperz na rysunku to widać
pewnie szybko biega moża zauważyć po nogach które wyglądają jakby strusia
a te kolce na plecach podobno świecą w różnych kolorach
czytałem dużo infrmacji na temat chupacabry
więc troche się znam
Obrazek

pops

Spammer

Spammer

PostPt 03 gru, 2004 18:53

Panowie, Strach sie bac :!: :D
Przemku:
Moze nie dokonczyli na nim modyfikacji i im uciek a nie dali mu agresji wobec ludzi. Co prawda na Discovery bylo ze zaatakowala ona policjanta ale to pojedynczy przypadek (chyba)
Obrazek

Oscypek

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 19:03

Jak będzie ktoś w TAJNYCH labolatorjach próbował coś takiego zrobić ,to po tygodniu w gazecie to przeczytasz.W książce znalazłem inne rozwiązanie (uważam ,że jeszcze gorsze) : niewielki meteoryt spadł ,i zawarte w nim substancje sprawiły ,że niektóre zwierzęta przeszły mutacją...chyba odłoże tą książke

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 03 gru, 2004 19:13

tak!! zaryglujcie drzwi... on może przez telepatie wiedzieć że odkryliście jego niecne plany i zrobić to samo z wami co z tymi kozami!!!!
Dowody prosze...
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Oscypek

Major

Major

PostPt 03 gru, 2004 19:17

dowodem są nasze posty i strach wielu tysięcy ludzi i śmierć setki króliczków i kózek ( :( ) ...i tak mi się powoli nudzi ta historia...

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostPt 03 gru, 2004 19:20

Kurcze.... Sorki ale ja nie pisałem o Czupakabrze w Meksyku, tylko o pomórniku (czy jak toto sie zowie) w Polsce :lol: A o tej Czupakabrze coś było na krążku (jakiś dział nie pamiętam) CDA i o różnych i rózniastych stworkach/potworach.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
mnie się wydaję że toto (komornik jak mój qmpel na to mówi :twisted: ) jakieś zwierze przerośnięte (może wilk zbiegły? Ale włamywacz że klatki otwiera. Aha w Teleekspresie mówili o tym
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy
Następna strona

Powrót do Off-topic