Teraz jest Śr 18 cze, 2025 11:52

MetallicA

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

zwojek

Chorąży

Chorąży

MetallicA

PostPn 28 mar, 2005 21:10

Zapraszam do dyskusji o najlepszym (dla mnie) zespole na świecie. Jakie są wasze ulubione albumy, piosenki, koncerty, książki? Którego z członków lub ex-członków lubicie najbardziej, za co?? Co ogólnie lubicie w zespole i w poszczególnych członkach zespołu. Czy byliście na jakimś koncercie - jak było??

Od siebie dodam, że ulubiony z koncertów DVD wydanych w Polsce to zakupiony przeze mnie niedawno Cunning Stunts nagrany w Forth Worth 97r.

Z piosenek to (kolejność bez znaczenia): One, Fuel, Nothing Else Matters, Enter Sandman, Master Of Puppets, No Leaf Clover, Sad But True, Ain't My Bitch, Ride The Lightning, From Whom The Bell Tolls, Fight Fire With Fire, My Friend Of Misery, Sanitarium, Unforgiven, Unforgiven II, Hit The Lights, Until It Sleeps, Wherever I May Roam, The Memory Remains, St. Anger, Motorbreath - praktycznie wszystko (może z wyjątkiem paru, co zapomniałem).

"Lubienie" członków:
1. Jason Newsted
2. Lars Ulrich
3. James Hetfield
4. Kirk Hammet
Reszty nie lubię za bardzo - szczególnie Roberta T. :roll:

Przemo_212

Major

Major

PostPn 28 mar, 2005 21:58

Nie byłem na żadnym koncercie, i nie interesuję się zbytnio tą grupą. Jedyny utwór, który mi się od nich podoba to "St. Anger"...jest piękny :) reszta utworów mi się nie podoba.

IMHO są już starzy i powinni przejść na emeryturę, chyba, że mają zamiar zrobić utwór podobny do "St. Anger" ;)
Obrazek

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostPn 28 mar, 2005 22:10

Ride the lighting rzadzi
Obrazek

Sejtan

Major

Major

PostWt 29 mar, 2005 00:20

Przemo_212 napisał(a):IMHO są już starzy i powinni przejść na emeryturę, chyba, że mają zamiar zrobić utwór podobny do "St. Anger" ;)

A Ty przypadkiem nie chcesz przejść na emeryturę na tym forum? :rotfl2:
żartowałem oczywiście, no chyba, że sobie jeszcze troche nagrabisz :P

Metallica jest swego rodzaju klasyką. żaden inny zespół o takim brzmieniu nie trzyma się tak długo jak oni... i wcale nie powinni przejść na emeryturę :roll: Jak dla mnie to "stara" Metallica jest the best. Po tej długiej przerwie jaką sobie zafundowali kilka lat temu, nie grają już tak jak kiedyś... A szkoda, bo utworki takie jak "Nothing Else Matters", "Sad But True", "Enter Sandman", "One" itp., itd... dla mnie są dziełem sztuki tego gatunku muzycznego. Nowsze kawałki np. "Memory Remains", "Human" i w wkońcu "St. Anger" nie brzmią już tak jak te które wymieniłem powyżej... co wcale nie znaczy, ze mi się nie podobają ;]

Slayer_Viper

Spammer

Spammer

PostWt 29 mar, 2005 09:34

Mi z ich utworów podobają się Some kind of monster i Frantic

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostWt 29 mar, 2005 09:46

Sejtan napisał(a):
Przemo_212 napisał(a):IMHO są już starzy i powinni przejść na emeryturę, chyba, że mają zamiar zrobić utwór podobny do "St. Anger" ;)

A Ty przypadkiem nie chcesz przejść na emeryturę na tym forum? :rotfl2:
żartowałem oczywiście, no chyba, że sobie jeszcze troche nagrabisz :P

Metallica jest swego rodzaju klasyką. żaden inny zespół o takim brzmieniu nie trzyma się tak długo jak oni... i wcale nie powinni przejść na emeryturę :roll: Jak dla mnie to "stara" Metallica jest the best. Po tej długiej przerwie jaką sobie zafundowali kilka lat temu, nie grają już tak jak kiedyś... A szkoda, bo utworki takie jak "Nothing Else Matters", "Sad But True", "Enter Sandman", "One" itp., itd... dla mnie są dziełem sztuki tego gatunku muzycznego. Nowsze kawałki np. "Memory Remains", "Human" i w wkońcu "St. Anger" nie brzmią już tak jak te które wymieniłem powyżej... co wcale nie znaczy, ze mi się nie podobają ;]

Chyba wszystko powiedziałess :wink:
Obrazek

zwojek

Chorąży

Chorąży

PostWt 29 mar, 2005 10:20

Dokładnie, Metallica jakby przeszła na emeryturę, to byłaby stypa. Poza tym jak ktoś wyjeżdża mi z czymś takim, że podoba mu się jedynie St. Anger, to chyba (bez urazy) ale nie zna się na muzyce :roll: . Wg mnie ich ostatnia płyta jest zdecydowanie najgorsza, ale lepsze to niż upadek tak wielkiego zespołu - może po jednej cienkiej płytce zrobią coś w starszym stylu z przebojem pokroju NEM lub MOfP. Wiadomo, że kawałki na nadchodzącej płytce będą krótsze, a James "wynalazł" kilka nowych, dobrych riffów. A sama płytka (chyba :aniol: ) wiosna następnego roku. Nie mogę się doczekać. Jeżeli posłuchamy albumu takiego jak np. Ride The Lightning to od razu wiemy, że kolesie tacy jak Linkin Park czy Limp Bizkit to robią dzisiaj tylko pieniądze i muzykę dla 12 latków, którzy chcą pokazać jakiej to oni super fajnej i "ostrej" muzy słuchają.

Przemo_212

Major

Major

PostWt 29 mar, 2005 10:34

zwojek napisał(a):Poza tym jak ktoś wyjeżdża mi z czymś takim, że podoba mu się jedynie St. Anger, to chyba (bez urazy) ale nie zna się na muzyce :roll: .

Nie znam się w ogóle na muzyce, bo mi się podoba jeden utwór jakiejś grupy?? Trochę to bezsensu, bo przecież nie muszą mi się podobać ich wszystkie kawałki, nie?

Jak słucham tylko jednego utworu z jakiegoś składu, to się nie znam na muzyce...BARDZO pouczające... :roll: :| :wink:
Obrazek

DeviAnCE

Major

Major

PostWt 29 mar, 2005 10:45

zwojek napisał(a):Jeżeli posłuchamy albumu takiego jak np. Ride The Lightning to od razu wiemy, że kolesie tacy jak Linkin Park czy Limp Bizkit to robią dzisiaj tylko pieniądze i muzykę dla 12 latków, którzy chcą pokazać jakiej to oni super fajnej i "ostrej" muzy słuchają.

Po pierwsze, Linkin Park jak i Limp Bizkit nie tworzą muzyki dla "12-latków". Po drugie, LP działa charytatywnie. Więc proszę, nie pie*** mi tu, że to badziewie tylko dlatego, że Ty jesteś wiernym fanem jakiegoś zespołu :roll:
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostWt 29 mar, 2005 10:48

Ale LP i Limp Bizkit spiewaja najwiekesze g**** w muzyce czyl rap z metalem. Pozatym to leci tak pod komercje ze szkoda gadac (oczywisie metallica tez ostatnio leci na komerche ale 5 pierwszysch albumów rzadzi)
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 29 mar, 2005 10:56

(Wiedziałem, ze w końcu się pożrą o to :twisted: )
Obrazek

DeviAnCE

Major

Major

PostWt 29 mar, 2005 10:56

Słuchaj Kurt, najlepiej skończmy tą sprzeczkę, ponieważ każda ze stron będzie chciała mieć cały czas rację. Chyba nie chcemy wojny pomiędzy fanami innych zespołów. Każdy z nas ma przecież swój gust (którego się podobno nie kwestionuje) i ma także swój ulubiony gatunek muzyczny. Fan Iron Maiden nie dojdzie do porozumienia z fanem Paktofoniki czy Cypress Hill :]

@Jerry: Ja też to przeczuwałem :)
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

Przemo_212

Major

Major

PostWt 29 mar, 2005 11:01

Dev napisał(a):Każdy z nas ma przecież swój gust (którego się podobno nie kwestionuje) i ma także swój ulubiony gatunek muzyczny. Fan Iron Maiden nie dojdzie do porozumienia z fanem Paktofoniki czy Cypress Hill ;]

No nie każdy, ja słucham tego co mi się podoba i nie patrze na to, czy to jest Pop, HH, Metal, Rok, Elektro, Reggage( :D )czy jakiś inny gatunek...
Obrazek

Trace

Chorąży

Chorąży

PostWt 29 mar, 2005 11:29

Sluchaj, jezeli ci sie linkini nie podobaja - nie sluchaj... Dla mnie ten zespół to bomba, tak samo jak inne (oprocz Nu metalu slucham punk metal) punk metalowe :P. A metallica.. hmm to tylko Unforgiven, unforgiven 2 (snetyment, sluchalem tego jak mialem 5 lat :D) i memory remains :D
"There's one more arrow, one more shot, one more kill, one more sin. "

zwojek

Chorąży

Chorąży

PostWt 29 mar, 2005 11:43

Przemo źle mnie zrozumiałeś - ja tylko chciałem powiedzieć, że dziwne, że podoba Ci się średnie St. Anger, a Master Of Puppets, Nothing Else Matters, Enter Sandman, Ride The Lightning Ci się nie podoba :spoko:
Następna strona

Powrót do Off-topic