Teraz jest Wt 17 cze, 2025 15:44

OFP Editor - forum

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

traffix

Chorąży

Chorąży

OFP Editor - forum

PostPn 05 cze, 2006 17:38

Powstało nowe forum o OFP. Dotyczy ono tworzenia misji. Dopiero się rozwija ale już rózne ciekawe tutoriale się pojawiły. Polecam zarejestrować się, możecie tam samemu pisać tutoriale i nie bójcie się pytać o cokolwiek, nie będziemy was wyganiać a postaramy sie rozwiązać wasze problemy. Tak więc po więcej informacji zapraszam na http://www.ofpfor.mojeforum.net/.

Link do forum jest także w mojej sygnaturce.

~ traffix

(Topic po konsultacji z Moderatorem działu)

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 cze, 2006 17:49

Duże, bardzo duże... A ile tematów :P Od czegoś trzeba zacząć ;-)
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

101st Paratroop

Major

Major

PostPn 05 cze, 2006 18:05

Barbarian napisał(a):Duże, bardzo duże... A ile tematów :P Od czegoś trzeba zacząć ;-)

Barbarian, wydaje mi się że to forum także tak zaczynało ( Podkreślam WYDAJE bo tamtych czasów nie pamiętam :wink: ). Ja wierze że powoli, powoli to forum się rozwinie.

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 cze, 2006 18:43

Dla mnie to głupi pomysł - wiekszość rzeczy dotyczących edytora została już powidziana na stronie albo tym forum... Nie wiem więc jaki jest sens tworzenia takich inicjatyw. No ale powodzenia :twisted:

101st Paratroop

Major

Major

PostPn 05 cze, 2006 18:56

Kuba napisał(a):Dla mnie to głupi pomysł - wiekszość rzeczy dotyczących edytora została już powidziana na stronie albo tym forum... Nie wiem więc jaki jest sens tworzenia takich inicjatyw. No ale powodzenia :twisted:

Po częsci masz rację , ale moim zdaniem tak samo można by powiedzieć "po co OFPC skoro jest forum Flashpoint.pl ?". Rozumiem są to fora stron a strona jak ma forum to jest dobrze, tu tej strony jednak nie ma, co nie zmienia faktu że obydwa fora zajmowały się tym samym i jedno eliminowało sens istnienia drugiego.
To ( OFP Edytor ) forum według założeń administratora ma być takim "wejściem" dla początkujących. Tu ( OFPC ) są bardziej profesionalne skrypty i dyskusje. Tam ( OFP Edytor ) mozna nauczyć się od podstaw.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 cze, 2006 18:58

101 st paratroop napisał(a):
Kuba napisał(a):Dla mnie to głupi pomysł - wiekszość rzeczy dotyczących edytora została już powidziana na stronie albo tym forum... Nie wiem więc jaki jest sens tworzenia takich inicjatyw. No ale powodzenia :twisted:

Po częsci masz rację , ale moim zdaniem tak samo można by powiedzieć "po co OFPC skoro jest forum Flashpoint.pl ?".

Było, mój drogi, było ;]
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPn 05 cze, 2006 18:59

Jerry, stfu.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 cze, 2006 19:04

Jerry napisał(a):
Było, mój drogi, było ;]

Przeciez ma wrócić. Nie siej defetyzmu...

101 st paratroop napisał(a):
Po częsci masz rację , ale moim zdaniem tak samo można by powiedzieć "po co OFPC skoro jest forum Flashpoint.pl ?". Rozumiem są to fora stron a strona jak ma forum to jest dobrze, tu tej strony jednak nie ma, co nie zmienia faktu że obydwa fora zajmowały się tym samym i jedno eliminowało sens istnienia drugiego. To ( OFP Edytor ) forum według założeń administratora ma być takim "wejściem" dla początkujących. Tu ( OFPC ) są bardziej profesionalne skrypty i dyskusje. Tam ( OFP Edytor ) mozna nauczyć się od podstaw.

No jak uwazasz, ale dla mnie to nie wypali :)

101st Paratroop

Major

Major

PostPn 05 cze, 2006 19:10

Kuba napisał(a):No jak uwazasz, ale dla mnie to nie wypali :)

Wiesz, ja nie przewiduje dla tego forum takiego ogromu jak nasze ukochane OFPC, ale spróbować zawsze warto...

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostPn 05 cze, 2006 19:18

Było już kilka takich for i każde upadło. To też upadnie z tego samego powodu co wszystkie - po co tam pisać czy czytać ,,poradniki'' jak można to zrobić tu i masz większą szanse ze ci ktoś pomoże
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 cze, 2006 19:38

Kuba napisał(a):
Jerry napisał(a):
Było, mój drogi, było ;]

Przeciez ma wrócić. Nie siej defetyzmu...

Mówię, jak jest obecnie :]

BTW. U nas na forum podstawy edytora przecież też są, tyle że w FAQ i poradnikach :]
Obrazek

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 cze, 2006 20:32

A fachowców od edytora normalnie pozazdrościć na waszym forum :lol:
Nie rozumiem idei tego forum. Przecież wszystkie sprawy dotyczące edytora znajdują się na naszej stronie - 13 poradników + obszerne FAQ. Nic nowego nie zrobicie, jedynie mozecie skopiować z naszej strony, zmieniając niektóre słowa.

Kilka tygodni, i forum zniknie z serwera. Sami przemyslicie sprawe i dacie sobie do zrozumienia, ze nic nie zdziałacie...
Według mnie* poroniony pomysł.

* - według mnie ponieważ MAM PRAWO mieć swoje zdanie!

traffix

Chorąży

Chorąży

PostPn 05 cze, 2006 20:44

Dlatego właśnie zapraszamy was do pomocy przy forum. Tam umieści się odpowiednie poradniki itp. sami pomyślcie! Wkońcu nic nie szkodzi zarejestrować się i coś napisać... a tak to przynajmniej będzie wszystko łatwiej znaleźć... sami spójrzcie do działu Edytor i do FAQ... troche zamieszane...

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 cze, 2006 20:50

Mirage napisał(a): Przecież wszystkie sprawy dotyczące edytora znajdują się na naszej stronie - 13 poradników + obszerne FAQ.

Mam przypominać, że jesteśmy oficjalną polską stroną gry? I wszelkie drogi odnosnie Operation Flashpoint prowadzą do nas?
Tam umieści się odpowiednie poradniki itp. sami pomyślcie!

A po jaką cholerę powielać coś co jest na stronie? Wydaje mi się, że głębsze zastanowienie nie jest nam potrzebne ;) - lepiej sami popatrzcie na siebie

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostPn 05 cze, 2006 22:38

Popieram "przedmówców" - forum nie będzie żyć, a jedynie wegetować w polskim światku OFP gdzieś na jego marginesie. Obecnie działa tylko OFPC, ale wierzę, iż niebawem powróci Flashpoint.pl :twisted: - a więc znów będą dwa forumowe "molochy" na naszej scenie... A jest ona w takim stadium rozwoju, że raczej nikt "z zewnątrz" nie może im zagrozić (ilość użytkowników, zgromadzona wiedza o OFP, doświadczenie w działalności etc.), toteż uznaję próbę stworzenia "konkurencji" za skazaną na porażkę. IMHO, jeśli chcecie coś uczynić, spróbujcie dołączyć do któregoś z istniejących już "stronnictw" ;) i zasilić je swą wiedzą.
Następna strona

Powrót do Off-topic