Pn 16 paź, 2017 15:50
Zacząłem tworzyć polskie miasto z przyległościami do Army 3. Bo PSZ, więc trzeba mieć gdzie walczyć, nie? :P
Na warsztacie obecnie jest Jasło - fajne niewielkie miasteczko, położone w Karpatach Zachodnich. Ciekawe z punktu widzenia graczy, bo przecięte trzema rzekami, które już są zamodelowane w terenie - mosty i brody będą naprawdę ważnymi punktami :) Do tego trochę lasów, trochę wsi oraz pól dookoła - fajny miks, będzie gdzie walczyć.
8x8 km, siatka terenu 4 metry. Oparłem się o radarowe dane terenowe, ale musiałem je sporo pomasakrować aby uzyskać rzeki (niech żyje Bisowy sposób tworzenia wody :P ), więc rzeźba często będzie się rozmijała z prawdziwą, ale cóż - nigdy nie zamierzałem robić 1:1 :)
Opieram się głównie o budynki przeportowane przez CUP. Może w przyszłości pojawią się struktury tworzone specjalnie dla tej mapy, ale to tylko może. Pożyjemy, zobaczymy.
Możecie rzucić okiem jak to obecnie wygląda o tutaj: https://imgur.com/a/dO9JH. Na razie trochę pustawo, bo jest postawione tylko 330 tysięcy obiektów, ale powolutku dostawiam więcej. Będzie gotowe... kiedyś ;)