Teraz jest Pt 20 cze, 2025 00:49

ArmA II

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość

Monty

Porucznik

Porucznik

PostN 01 mar, 2009 16:12

slacker7, kondor, Jonez - trzymajcie się tematu; OT usunięty.
Obrazek
Obrazek

kondor

Major

Major

PostPt 06 mar, 2009 11:44

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostPt 06 mar, 2009 13:40

wzmocnionego czołgami, artylerią i śmigłowcami szturmowym

No, ładne te siły pokojowe. Aż strach pomyśleć co by wysłali na wojnę :twisted: .
Są uzbrojeni w karabiny szturmowe AK-107

Ho, ho, to będzie słodkie :] . Mam nadzieję, że realizm będzie w ArmA 2 ważniejszy od zrównoważenia. To draństwo jest jeszcze bardziej stabilne niż zwykłe AK-74 (których, mam nadzieję nie zabraknie).
wykorzystujący specjalną broń z tłumikiem, karabiny wyborowe i ładunki wybuchowe

Nie, no dziękuję za konkrety. AS VAL czy VSK być muszą (i niech tylko spróbują znowu się wykręcić AK-74 z tłumikiem :zly: ). I mam nadzieję, że te "karabiny wyborowe" nie oznacza jedynie SVD (szlag mnie trafia na samą myśl takiego załatwienia sprawy).
czołgi T-90 i nowoczesne transportery opancerzone: kołowe Vodniki i BTR-90, oraz wytrzymałe i mocne gąsienicowe BMP-3.

To mi się bardziej podoba. T-90 (oby z ATGM), BMP-3 (tylko dlaczego "golas"?). "Vodnik" to nieopancerzona pływająca półciężarówka gwoli szczegółu. Jak już to "Tigr" (w ogóle trafiło to do produkcji seryjnej?)
Mi-24 Hind i Ka-52 "Alligator" i silnie uzbrojonych transportowych Mi-8

Nom, nareszcie Mi-8. Mi-17 może i pojemny, ale straszna krowa w pilotażu.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

Operator

Porucznik

Porucznik

PostPt 06 mar, 2009 15:41

Mogli nie puszczać tego beznadziejnego remixa, cały filmik mi to zepsuło.
Pierwsze filmiki znacznie się różnią od tych najnowszych, podoba mi się to, ponieważ sądzę, widać jak będzie to naprawdę wyglądało [w pierwszych wyglądało to tak, jakby to był jeden wielki skrypt...]
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostSo 07 mar, 2009 01:13

Operator napisał(a):podoba mi się to, ponieważ sądzę, widać jak będzie to naprawdę wyglądało [w pierwszych wyglądało to tak, jakby to był jeden wielki skrypt...]

Heh, bo ja wiem, typowy przerywnik międzymisjowy, poprzednie trailery to były zlepki co efektowniejszych scenek.

Martwi mnie coś innego. Grywalna beta ArmA 2 istnieje już od paru miesięcy, ale poza dziennikarzami nikt nie miał z nią styczności. Zdawałoby się, że naturalną koleją rzeczy jest ograniczony beta-test wybranych użytkowników, po którym na Youtube i podobnych stronach zaroiłoby się od filmików pokazujących grę. Tak przynajmniej nakazywałyby prawa marketingu. Szczególnie, że ArmA to nie CoD, gracze wiedzą czego chcą i żadna reklama czy trailer nie przemówi do nich tak jak treściwy in-game.

Najbardziej prawdopodobną odpowiedzią, jest to, że BIS nie ma tak naprawdę nic do pokazania, a in-game z ArmA 2 od ArmA odróżnić można by było tylko po nieco poprawionej grafice. Powiedzmy sobie szczerze, dotychczasowe trailery nie pokazały NIC nowego.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

Maverick

Generał

Generał

PostWt 10 mar, 2009 17:23

Fabuła. Kurde, w porównaniu z ArmA jest o niebo lepiej - w końcu swojskie, porządne klimaty ZSRR. Po obejrzeniu filmiku prezentującego ChDKZ aż chce się siadać do edytora i tworzyć "przeciwstawną" kampanię.

Ale w sumie rzecz biorąc, to fabularnie dostajemy trzeci raz to samo - USA + wojska rządowe / partyzanci (na jedno wychodzi) versus Wielki Zły Komunistyczny Zaborca. W OFP byli to zwyczajni Sowieci, w ArmA - SLA, a teraz mamy ChDKZ.

Szczerze mówiąc, sam chętnie zagrałbym WOC. Wespół z Amerykanami, niech stracę. Ale zapewne nie będzie tak dobrze.

Wszystkie filmiki są (w porównaniu do "dynamicznych" cutscenek z ArmA) świetnie zrobione. Jednak, patrząc na jednostki i grafikę, wygląda mi to bardziej na prezentację nowych addonów i patcha ulepszającego grafikę, niż samodzielnej, nowej gry.
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

Jon

Generał

Generał

PostWt 10 mar, 2009 18:38

Z błędów teoretycznie merytorycznych, ciekawi mnie to HALO w dzień (oby tylko na potrzeby filmiku - "w nocy nie było by widać, dajcie w dzień żeby wiedzieli jacy jesteśmy zajebiści"). Poza tym Kireta, Jacek - zdecydowanie podpisuję się pod waszym zdaniem, chociaż ciekawa dyskusja wywiązała się na forum CFOGa.

Maverick napisał(a):WOC
Wiktoriańskimi Onanistami Czarnorusi? :P
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

kondor

Major

Major

PostPt 13 mar, 2009 12:42

NAPA: http://www.arma2.com/national-party-2_en.html
to już wiadomo kto będzie robił za partyzantów w cti

Maverick

Generał

Generał

PostPt 13 mar, 2009 14:47

Czekam na trailer.
Frakcja prezentuje się ciekawie, jako typowa partyzantka, czego nie można powiedzieć o żadnym z innych ugrupowań. Ciekawe, czy wam też preview żołnierza NAPA przypomina jakiegoś niskiego rangą stalkera :?:
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

Maćko

Generał

Generał

PostSo 21 mar, 2009 10:21

Wszystkie frakcje zostały już pokazane, ale BIS postanowił nie poprzestać na nich :)

http://www.arma2.com/weaponry_en.html Zbrojownia, podobnie jak przy frakcjach co tydzień mają być pokazywane nowe bronie.

Dodatkowo kilka nowych zdjęć.

http://www.armedassault.info/ftp/pics/n ... steam1.jpg
http://armedassault.info/ftp/pics/news/ ... ampic1.jpg
http://armedassault.info/ftp/pics/news/ ... ampic2.jpg
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

slacker7

Major

Major

PostSo 21 mar, 2009 11:52

Hmmm... Ciekawie :grin: Z tego co widzę to na razie pokazali M-14 po tuningu.
Obrazek

Operator

Porucznik

Porucznik

PostSo 21 mar, 2009 12:35

No, ostatnie wideo najbardziej mi się podobało [zwłaszcza policja]
Ale do tego DMR top jakoś nieswojo podchodzę.

A wiadomo jak będzie z obrażeniami?
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostSo 21 mar, 2009 12:48

<po rozjaśnieniu, żeby cokolwiek było widać>
Heh, M14 to piękny karabin, a tu widzę wersję tak tacticool, że bardziej chyba być nie może... Korpus M14A1 SAW, luneta (zapewne Leupold 3.5x10), dobrze, że sobie chociaż tłumik darowali... Takie karabiny często się widuje na wystawach i Discovery, rzadko w rękach żołnierzy. Zresztą w CoD4 był Springfield M1A (cywilna wersja M14) co udawał M21, więc co tam...
<koniec marudzeń fetyszysty>
Ciekaw jestem co pokażą w zbrojowni i ile aruża będzie w grze.
Nie zaszkodziła by też możliwość customizowania swoich zabawek (montaż celowników, tłumika, składanie/rozkładanie dwunogu etc. proste rzeczy do zrobienia nawet skryptem), amunicja zwykła, precyzyjna, AP, czy JHP.
--The Vault Dweller

101st Paratroop

Major

Major

PostSo 21 mar, 2009 13:36

Operator napisał(a):A wiadomo jak będzie z obrażeniami?

Obrażenia będą bolesne...

Bez sensu, chwalą się sekcją w które nic nie ma prócz jednego screenu. Zamiast od razu coś konkretnego do niej wrzucić to "och, macie nową sekcję, fajna nie? A, i na pierwszy wpis poczekajcie następne kilka dni".

kondor

Major

Major

PostPn 23 mar, 2009 20:21

Chcesz dorobić, znasz czeski i angielski i masz niedaleko do Pragi?
Zostań betatesterem Arma2: http://www.idea-games.com/index.php?opt ... 0&Itemid=1
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja