Teraz jest Pn 18 gru, 2017 14:47


Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Ptachu

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Pn 21 mar, 2011 20:11

Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostCz 19 sty, 2012 18:41

W menu ace jest opcja że można sobie zrobić własny config . Robie go zapisuje i pisze że w schowku Windows się zapisał . Otwieram go i lipa . Nie ma go . Schowek otwieram przez Start/Uruchom tam wpisuje clipbrd . Ktoś wie gdzie się to zapisuje to niech się podzieli wiedzą :PPPP
Ostatnio edytowano Pn 23 sty, 2012 01:36 przez Ptachu, łącznie edytowano 2 razy
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostCz 19 sty, 2012 19:25

: ))))))))))))


Stary... jak klikniesz "zapisz" albo "save" to alt-tabujesz się na pulpit, wchodzisz do katalogu gry i potem do ścieżki mniej więcej takiej:

ArmA II\userconfig\ace\settings.ace (powinno mieć ikonkę rara)

Klikasz prawym, "otwórz z", Notatnik lub Wordpad, CTRL+V żeby wkleić zawartość Windowsowego schowka, zapisujesz plik, zamykasz, restart gry.


Voila, wszystko działa.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

PostCz 19 sty, 2012 19:26

najlepiej otworzyć Notatnik i tam dać Ctrl+V

A jeszcze lepiej PRZED właczeniem gry, włączyć sobie Aceclippi i dopiero w grze robić sobie zmiany w konfigu
Ostatnio edytowano Cz 19 sty, 2012 19:28 przez Algrab, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostCz 19 sty, 2012 19:27

Poza tym, to nadaj topicowi rodzaj tematu.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

Hentaj

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): Śr 19 gru, 2012 20:54

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostŚr 19 gru, 2012 21:15

A u mnie mod Ace nie działa mimo że robię wszystko tak jest opisane przez Jona :( W pobrałem @ACE i brakuje clippi exe a w userconfig mam tylko folder ace WTF?? Dodam że chodzi o ACE do samej Army 2 i jestem zielony w tych sprawach ponieważ dopiero od niedawna zacząłem przygodę z Armą
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostCz 20 gru, 2012 05:47

Hentaj napisał(a):a w userconfig mam tylko folder ace
Czyli tak jak powinno być, jeśli nie używasz ACRE.

Powyższe instrukcje (plik settings.ace) dotyczą jedynie nowszych wersji (dla pakietu Combined Operations)


Wypakuj pliki z ArmA 2\@ACE\store\userconfigs.tar, wrzuć do ścieżki ArmA 2\userconfig\ace\ (w tym miejscu mają być bodaj dwa pliki .hpp) i wyedytuj swoją ksywę zgodnie ze starym poradnikiem.

I voila.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

Hentaj

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): Śr 19 gru, 2012 20:54

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostCz 20 gru, 2012 12:36

Pobrałem @ACE_v1.3.0.373 a w userconfig mam cztery pliki .hpp ( ace_tracking,ace_serverconfig,ace_keys i ace_clientside_config) Edytowałem w pliku ace_clientside_config.hpp swój nick dokładnie tak jak opisane w etapie 2 instalacji i nic edytowałem skrót na pulpicie a w armie nie widzę zmian pod versją patcha nie ma śladu by był zainstalowany jakiś mod :(.
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostCz 20 gru, 2012 14:07

Na bank cos robisz źle, np. edycja skrótu jest wymagana do odpalenia modów, a Ty zrobiłeś to dopiero kiedy zorientowałeś się, że coś nie działa. Btw. sam ACE odpali bez edycji nazwy gracza w clientside, więc nie tutaj problem. Pamiętaj też żeby wywalić wszystkie pliki z poprzednich wersji ACE przed instalacją nowej/innej wersji.
Offline

Hentaj

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): Śr 19 gru, 2012 20:54

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostCz 20 gru, 2012 15:00

Blackburn
Edytowałem skrót przed odpaleniem modów, nie mam poprzednich wersji @Ace :x
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostCz 20 gru, 2012 15:10

1: @ACE_v1.3.0.373
2: @ACEX_v1.3.0.252
3: CBA_v0-7-6

Instalacja

1| Wypakowujemy plik @ACE oraz @ACEX do gł. folderu gry ARMA 2;
2| z pliku CBA wypakowujemy następujące pliki do gł. folderu gry: @CBA oraz @CBA_A2. Plik @CBA_OA usuwamy.
3| z wypakowanego @ACE z gł. folderu w gry wyszukujemy spakowany plik o nazwie "userconfig.tar" i wypakowujemy go, aby powstał folder "userconfig"

wraz z całą zawartością spakowanego pliku;
4| w userconfig znajduje sie plik o nazwie "ace_clientside_config.hpp", otwieramy go w notatniku i tam z kolei wyszukujemy linijkę:

////////--E D I T below THIS LINE--//////////*/
class Identity {
name = "John Doe";

i zmieniamy nazwe na swoją własną używaną w grze, czyli:

////////--E D I T below THIS LINE--//////////*/
class Identity {
name = "Hentaj";

i potem w skrócie ma byc
Kod: Zaznacz cały
-mod=@CBA;@CBA_A2;@ACE;@ACEX
Obrazek
Offline

Hentaj

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): Śr 19 gru, 2012 20:54

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostCz 20 gru, 2012 23:58

Dziękuję wszystkim za pomoc :D. Działa ale pojawił się kolejny problem po kliknięciu na skrót pojawia się komunikat : " Addon ' Extended_EventHandlers' reqiures addon 'CA_Modules_Alice2' klikam ok i w menu kolejny komunikat " NO ENTRY 'bin\config.bin/CfgVehicales/AH_Base_EP1.scope' (problem z celownikiem?) klikam kontynuuj, wybieram misje po chwili pokazuje się error :x dotyczący @CBA_A2. Tak więc cały czas kłody pod nogi
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostPt 21 gru, 2012 10:24

albo nie masz katalogu cba-a2
albo nie masz jakiegos cba w skrocie
albo masz coś źle zrobione
albo masz coś popsute :P

w tej chwili zaczynamy wróżenie z fusów
wpadnij na nasz TS to ktoś na pewno pomoże :)
Obrazek
Offline

Hentaj

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): Śr 19 gru, 2012 20:54

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostSo 22 gru, 2012 23:04

Algrab Nie miałem @CBA_A2 w skrócie :D:D. Szperam sobie w zbrojowni testuje sprzęt i mam problem z maskami gazowymi, okularami, goglami podczas wczytywania pojawia się komunikat ;
" No entry ' bin\config.bin/Cfg.Magazines.ACE_GlassesGasMask_US.'
klikam kontynuuj, nie ma maski w ekwipunku albo na twarzy :D . Edytowałem podczas instalacji swój nick w config.hpp :( nawet sprawdzałem 2 razy :D i już nie wiem o co chodzi. Tak w ogóle gdzie można zdobyć nowe bronie chciałem kupić ale nowych broni w handu nie ma ;x znalazłem tylko medykamenty
Offline
Avatar użytkownika

gustlik

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 382
  • Dołączył(a): So 18 wrz, 2010 10:16
  • Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: Ustawienia ACE w menu gry - gdzie jest userconfig

PostPn 24 gru, 2012 11:43

bronie w paśnikach

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość