Teraz jest Cz 19 wrz, 2019 22:46


Arma 2 Free a OA

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Filemon

Cywil

Cywil

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): N 25 mar, 2012 03:18

Arma 2 Free a OA

PostŚr 28 mar, 2012 21:57

Witam.
Mam mały dylemat...
Zakupiłem jakiś czas temu Arme OA oraz Arme 2 lecz podstawka nie dotarła do mnie siano ktore mialo byc na nia rozpuscilem w browary hehe no i mam pytanie odnośnie tego CZY JESLI SCIAGNE ARME 2 FREE EDITION to bedzie ona normalnie wspólgrała z dodatkiem OA ?? czy musze jednak kupic normalna ze sklepu ARME 2 bez zadnych tam usunietych kompani itp... ( chodzi mi o gre MP naprzykład z wami ) : )

pozdro :spoko:
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10714
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostŚr 28 mar, 2012 22:01

Gdzieś na oficjalnym forum Bohemii była instrukcja jak zrobić z ArmA 2 Free wersję "ArmA 2 Lite" dla swojego ArmA 2 OA, by zrobić takie "pseudo" Combat Operations.


Owocnych łowów :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

Filemon

Cywil

Cywil

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): N 25 mar, 2012 03:18

PostŚr 28 mar, 2012 22:05

no troszke mi kolego pomogłeś ale szukać tego tematu to tak jak igły w stogu siana pewnie... hehe .
postaram sie znaleźć ale dobrze by było gdyby ktoś wiedział moze cokolwiek wiecej na ten temat i wypowiedział się dzieki
:) pozdro
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10714
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostŚr 28 mar, 2012 22:07

http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

Filemon

Cywil

Cywil

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): N 25 mar, 2012 03:18

PostŚr 28 mar, 2012 22:10

arma 2 free -

- I'm not sure but i read somewhere that it is a full version that have become free courtesy of BIS, maybe someone else can verify this.

Operation Arrowhead - takistan map and vehicles
latest patch for arma 2 OA - Lite texture for BAF and PMC addon
BAF/PMC DLC- offical campaign and high res texture

for MP, most server are using arma2 + operation arrowhead. If you have less than that you will be kicked when the server switched to a mission that require stuffs that you dont have depending on server config, some might kick you before you get in.

Just download arma 2 free then install your OA. Run your game using arma 2 OA .exe


jeśli dobrze jeszcze umiem angielski to chyba trafiłem ze FREE działa jak całkowita podstawka tak ? :P
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10714
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostŚr 28 mar, 2012 22:28

ArmA 2 Free to pełna podstawka tylko że z low-resowymi teksturami, bez kampanii i misji oraz co najważniejsze - bez wsparcia dla modów.

Jeśli jednak masz pełnego, oryginalnego arrowheada to można wykorzystać system integrujący gry i pozyskać właśnie "pseudo" pakiet Combat Operations, łącząc OA z A2F, pozwalający w ten sposób ładować mody i grać na serwerach wymagających plików z podstawowej wersji gry ArmA 2. Mimo wszystko polecamy zaopatrzyć się w pełną, org. A2.

Just download arma 2 free then install your OA. Run your game using arma 2 OA .exe - to zdanie wyjaśnia wszystko, co potrzebujesz wiedzieć.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

Filemon

Cywil

Cywil

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): N 25 mar, 2012 03:18

PostSo 31 mar, 2012 10:54

kurde jednak nie działa cos... zainstalowalem arme free nast. arma oa i gdy wchodze w multi na jakis server wywala mnie bo wuchta błędów sie ukazuje ze cos pousuwalem itp itd .. -.- kur... fajna gra a tyle srania z nia
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1258
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostSo 31 mar, 2012 11:23

Ale zainstalowałeś mody? Czy tylko A2free + AO? Informacja, że coś usunięto pojawia się gdy jakiegoś modu nie ma. Sama A2+AO to za mało, do ego trzeba mieć tonę modów wymaganych przez serwer.
Rule #2: Double tap!
Offline

damian508

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 440
  • Dołączył(a): Pt 06 sie, 2010 15:03

PostSo 31 mar, 2012 12:30

Napisz jakich modów ci brakuje, co wyświetla przy wchodzeniu na serwer .
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2991
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

PostSo 31 mar, 2012 13:55

Najlepiej wklej tu zrzut ekranu, zrobisz wciskając PrtScr na klawiaturze i potem w Paincie wklejając ze schowka windows.
Albo Frapsem.

Generalnie możesz poszukać jakiegoś serwera który jest "Vanilla" czyli bez dodatkowych addonów.
Obrazek
Obrazek

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość