Teraz jest Pt 23 cze, 2017 10:00


Parę pytań

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Papierowy Joe

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 19
  • Dołączył(a): N 06 maja, 2012 15:32
  • Lokalizacja: Garwolin

Parę pytań

PostŚr 01 sie, 2012 13:58

Witam (mój pierwszy post na forum :))
Chciałbym grać z wami w Armę ale potrzebny mi do tego Operation Arrowhead (podstawkę już mam) i czy gdzieś da się kupić wersję pudełkową? Szukałem na allegro i w kilku sklepach jednak tylko na allegro były klucze steamowe.
Drugie pytanie: czy na moim sprzęcie będzie dało się grać w miarę płynnie? Specs: Intel Pentium Dual Core 2,5Ghz 2 GB RAM i grafika GeForce 9600GT 512MB
Offline
Avatar użytkownika

wynarator

Kapral

Kapral

  • Posty: 57
  • Dołączył(a): Pn 26 kwi, 2010 21:22

PostŚr 01 sie, 2012 14:05

http://www.3kropki.pl/p/6/2/0/arma_2_op ... owhead.php

Na niskich/b.niskich powinno chodzić ok, o średnich bym raczej zapomniał.

Czołem :)

edit: Zresztą jak masz podstawkę to sam powinieneś wiedzieć, Arrowhead chodzi płynniej, bo nie ma tylu drzew, patch 1.62 także podnosi wydajność.
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostŚr 01 sie, 2012 14:22

Zależy w jakiej rozdzielczości ja mam jednego kompa w podobnej konfiguracji procek amd 2-rdze 2,8 Ghz. Monitor 17 cali 1024x768 i na nim arma chodzi na high. Ale jak masz coś większego to myślę, że na średnich detalach będziesz mógł grać. A pudełkową A2 i OA da się jeszcze kupić w sklepach. Przynajmniej u mnie w Sieradzu :D
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostŚr 01 sie, 2012 14:48

Witaj Joe. OA powinno być jak najbardziej dostępne - choćby w takim Empiku albo Saturnie.


Na roździałce 1024x768 powinno dać radę na medium, zakładając że proc masz dobry. Im wyższa roździałka tym gorszy FPS - i to znacznie. Poza tym, jeśli Twój to C2D, to zapewne da się spokojnie podkręcić na standardowym chłodzeniu nawet do 3/3,2 Ghz, i od tego proponuję zacząć - gra dostanie gigantycznego kopa. Co do karty to się nie wypowiadam, bo jestem słabo zorientowany. (trzeba uważać, jak gra zacznie zaliczać freezy\zwiechy\CTD\bluescreen, to znaczy że z OC przesadziłeś :P poza tym zawsze warto zrobić "research" po forach na temat OC danego procesora, jeszcze zanim zacznie się kręcić zegar).

Poza tym (sorry, taka praca admina :P), na forum mamy zasadę jedno pytanie = jeden temat. Nt. wymagań sprzętowych można porozprawiać tutaj, inne pytania pasują np. tutaj.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Papierowy Joe

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 19
  • Dołączył(a): N 06 maja, 2012 15:32
  • Lokalizacja: Garwolin

PostŚr 01 sie, 2012 15:10

Dzięki wynarator zupełnie zapomniałem o tym sklepie :)
Jon a nie wiesz czy Pentiuma da się tak podkręcić?
A co do tematu to nie chciałem zaśmiecać forum :P
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostŚr 01 sie, 2012 15:53

Joe napisał(a):Jon a nie wiesz czy Pentiuma da się tak podkręcić?
Podaj konkretny model.

Jak nie wiesz jak to wejdź w "Mój komputer", kliknij tam prawym na wolne pole, właściwości. Wklej nazwę modelu.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Papierowy Joe

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 19
  • Dołączył(a): N 06 maja, 2012 15:32
  • Lokalizacja: Garwolin

PostŚr 01 sie, 2012 16:23

Wiem :D E5200
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostŚr 01 sie, 2012 18:14

Spokojnie pograsz na średnich do rozdzielczości 1440x900 wyżej będziesz musiał obniżać detale bo grafika nie wyrobi, mam (miałem) 8800GS która jest mniej więcej tak samo wydajna (seryjnie to nawet zdecydowanie słabsza i grać na medium się dało)

Procesor bez większych wysiłków będzie chodził na 3GHz, poradników do podkręcania Inteli szukaj w google.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Papierowy Joe

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 19
  • Dołączył(a): N 06 maja, 2012 15:32
  • Lokalizacja: Garwolin

PostŚr 01 sie, 2012 19:02

Dzięki Maćko :)
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostŚr 01 sie, 2012 19:29

Papierowy Joe napisał(a):Intel Pentium Dual Core 2,5Ghz
Jon napisał(a):jeśli Twój to C2D

To nie są do końca takie same procesory, myślę że ten komputer będzie jednak płakał nawet po podkręceniu. DC to okrojona wersja C2D i może być różnie.
Dodatkowo z kartą grafiki godną pasjansa, chociaż ona nie najważniejsza w armie tylko proc.

http://ark.intel.com/compare/33910,37212

Swojego proca kręciłem wg tego poradnika
http://www.purepc.pl/podkrecanie/poradn ... page=0%2C5
Z 3.0 zrobił sie 3.6 i jest stabilnie
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Papierowy Joe

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 19
  • Dołączył(a): N 06 maja, 2012 15:32
  • Lokalizacja: Garwolin

PostŚr 01 sie, 2012 19:57

Dam sobie spokój z OC zwłaszcza że nie wiem czy mam do tego odpowiedni zasilacz (ibox 400W)
Offline
Avatar użytkownika

Artur

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 156
  • Dołączył(a): Wt 02 lis, 2010 12:19

PostŚr 01 sie, 2012 21:24

Z tym zasilaczem nie próbuj, bo z kompa może Ci nie zostać nic.
Obrazek
Offline

wojtek45

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 20
  • Dołączył(a): Pt 22 lut, 2013 21:38
  • Lokalizacja: Wędrzyn

Re: Parę pytań

PostŚr 19 lut, 2014 21:03

To temat parę pytań. Mam pytanie o ustawianiu donośności na mozdzierzu w wersji 1,09.Kto mi pomoże.
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Parę pytań

PostŚr 19 lut, 2014 22:40

Wujek google i -> arma 2 mortar guide albo tutorial i szkol się do woli ;)

Ps. pytanie pasujące do reszty tematu jak ****
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Parę pytań

PostŚr 19 lut, 2014 23:39

W jednym ma rację :) Temat tak się faktycznie nazywa, a nie powinien. Moderacja śpi?


Co do moździerza, załóż Wojtku nowy temat i na wstępie określ się, czy chodzi Ci o moździerz w "normalnej" grze, czy na modzie, np. ACE.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron