Teraz jest N 24 wrz, 2017 19:36


Wszystko zamarza

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

james.trombley

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 146
  • Dołączył(a): Pn 04 cze, 2012 19:03
  • Lokalizacja: Poznań / Zduńska Wola / Chojnice

Wszystko zamarza

PostCz 22 lis, 2012 15:58

Zauważyłem, że gdy jest odpalona misja ze skryptem upsmon wszystko u mnie zamarza. Ja mogę się poruszać ale wszyscy gracze i AI stoją w miejscu, niektórzy z animacją ruchu. Powyłączałem wszystkie replacement packi, JSRS, Blastcore, odpalałem na becie i nie pomogło. Problem pojawia się tylko na serwerze ACPL.



Update:
1. Sprawdziłem własnym dedyku misję z UPSMON i problem nie występuje
Ostatnio edytowano Cz 22 lis, 2012 18:27 przez james.trombley, łącznie edytowano 1 raz
Je veux rien faire du tout sauf me branler les coulles.
Offline
Avatar użytkownika

gremdek

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 428
  • Dołączył(a): Pn 27 lut, 2006 15:02

Re: Wszystko zamarza

PostCz 22 lis, 2012 18:13

miałem to samo na grze w 2 wojne światową.
rozwiązałem to wychodząc z gry już nie wracając.
:(
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2970
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Wszystko zamarza

PostCz 22 lis, 2012 22:01

Jak sie miesza w grze nie wiadomo czym to tak się kończy. :twisted:
To musi być coś u Ciebie bo Twój problem wydaje się być odosobniony.
Tak jak gremdziola.
I nie jest to problem serwera bo nikt inny nie tego ostatnio nie doświadczył.

Reinstall gry to ostateczność.

Usuń/przenieś wszystkie misje MP jakie widzi gra? (czyli katalog gry MPMissions oraz cache MPMissionsCache)?
Zredownloaduj któryś z naszych modów?
Coś zrób :)

PS.
Jakim własnym dedyku? Zahostowałeś gre, czy odpaliłeś arma2server.exe ze wszystkimi potrzebnymi parametrami i do tego serwera dołączyłeś?
Jeśli potrzebujesz naszego dedyka można odpalić w różnch konfiguracjach modowych - poza tym, ciekawe, masz tak na teatrze I44?
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

james.trombley

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 146
  • Dołączył(a): Pn 04 cze, 2012 19:03
  • Lokalizacja: Poznań / Zduńska Wola / Chojnice

Re: Wszystko zamarza

PostCz 22 lis, 2012 22:29

odpaliłem sobie dedyka u mnie na kompie przy pomocy narzędzia z armaholic, problem pojawia się tylko przy niektórych misjach

sprawdzę, czy po wyrzuceniu plików mpmissions się poprawi
Je veux rien faire du tout sauf me branler les coulles.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10664
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Wszystko zamarza

PostPt 23 lis, 2012 10:42

Gremdek napisał(a):rozwiązałem to wychodząc z gry już nie wracając.
Wkurza mnie obowiązek pracy. Rozwiążę ten problem nie pracując. Tak, to brzmi jak dobre rozwiązanie!

Co mi przychodzi do głowy:

- Spisać wszelkie punkty wspólne waszych konfiguracji (software - system, wersja service pack, antyviry, firewalle, konfiguracja sieci i wszelkie dodatkowe sterowniki do systemu*, miejsce na dysku C, spis porno na dysku - waga, tytuły) i porównać kto ma dłuższą (konfigurację).

- Wygląda na to, że problem jest na linii Serwer-Klient lub przy przetwarzaniu informacji u klienta. Stąd m.in. pytanie o system i miejsce. Być może system nie przydziela armie wystarczająco pamięci i cierpi na tym obsługa misji? Można by wtedy spróbować np. testu z innym alokatorem pamięci, tudzież uprzątnąć dysk; ile razy słyszałem od kogoś, że mu się nie chce coś zainstalować\działać, a potem się okazywało że na systemowej miał 50 lub 200 mb wolnego. Tak samo, jak wiemy, krowy ludzi, którzy mają w 7ce i viście ustawione odpalanie Army jako administrator, dają więcej mleka, kury zaś większe i więcej jaj; Dlatego jako kompletny antyinformatyk sugeruję sprawdzenie, czy ew. Nowy Wspaniały System nie blokuje jakoś Armie możliwości dowolnego operowania plikiem, który np. jest na zupełnie innej partycji. Z drugiej strony, test na własnym dedyku o którym pisał Drzejms sugeruje, że to raczej ww. komunikacja serwer-klient (która z innymi przebiega bezproblemowo).

- Drugi pomysł dotyczy właśnie waszego połączenia. Obaj z tego co kojarzę jesteście wpięci do sieci akademickich. Najprostsze rozwiązanie (z oczywistych względów problematyczne, jeśli nie masz laptopa): dostarczyć kompa\dysk z armą do któregoś z kumpli z normalnym netem (choćby i Tepsa, grunt że nie jakaś sieć akademicka zawalona P2P i pewnie z jakimiś ograniczeniami\zabezpieczeniami po drodze) i próba na tych samych scenario co poprzednio. Inna opcja to przejść się do admina z bejsbolem i siłą wyciągnąć z niego informacje co takiego i dlaczego tak zawzięcie zepsuł by pozbawić was army (dramatization, ale może faktycznie warto go spytać co może to powodować i ew. czy za dobrze oddycha mu się prostym nosem?). Trzecia to poproszenie o DMZ i przeniesienie we wspomnianą DMZ'ową strefę waszej maszyny i wtedy powtórzenie powyższej próby.

- Trzeci najbardziej zjebanym i problematycznym rozwiązaniem będzie dogranie testowo bety na dedyka i ustawienie waszym zepsutym komputerom nielimitowanego transferu danych lub po prostu bardzo wysoki (przy nielimitowanym istnieje spora szansa, że serwer użyłby was jako "przelicznika" AI)

I to tyle, więcej pomysłów nie mam. 50 zł się należy, a jak zadziała - to 150 ;) Kapitan Izrael do usług.

*autentyczny przypadek, u Foki - nie działało ACRE, gryząc się ze sterownikami myszki.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2970
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Wszystko zamarza

PostPt 23 lis, 2012 11:18

Jon napisał(a):Inna opcja to przejść się do admina z bejsbolem
To jest bardzo zła opcja, która przyniesie tylko skutek odwrotny do zamierzonego; nie tylko przestanie działać net ale też może skończyć się na trwałych problemach z osobowością.

Do admina można sie przejść co najmniej z flaszką czystej albo też z siedemnastoma piwami.
Proponuję tą drogę ;)
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline

Exe

Major

Major

  • Posty: 762
  • Dołączył(a): Pn 28 cze, 2010 18:35
  • Lokalizacja: Rzeszów

Re: Wszystko zamarza

PostPt 23 lis, 2012 21:28

Głowa konia do łóżka i po sprawie, obędzie się bez rozlewu krwi (zakładając że z konia krew już dawno wyciekła).
Widocznie bug tak chciał.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2970
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Wszystko zamarza

PostWt 27 lis, 2012 16:45

Jon napisał(a):Ciekawostka dotycząca misji... (poprawione w najnowszym beta-patchu)

Komenda "DoStop" lagująca misję


Obrazek


i teraz moje pytanie:
żeby nie było freezów, nasz DS też musi być na tej najnowszej becie?
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

james.trombley

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 146
  • Dołączył(a): Pn 04 cze, 2012 19:03
  • Lokalizacja: Poznań / Zduńska Wola / Chojnice

Re: Wszystko zamarza

PostWt 27 lis, 2012 20:13

@Algrab
Sprawdzę ostatnią betę, jeśli zadziała to jakąś poezję śpiewaną chyba Ci napiszę.
Je veux rien faire du tout sauf me branler les coulles.
Offline
Avatar użytkownika

gremdek

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 428
  • Dołączył(a): Pn 27 lut, 2006 15:02

Re: Wszystko zamarza

PostSo 01 gru, 2012 10:51

i jak tam panie trombley, nadal występują takie problemy? jest sens odpalać armę czy nadal to strata czasu i nerwów?
:(
Offline
Avatar użytkownika

james.trombley

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 146
  • Dołączył(a): Pn 04 cze, 2012 19:03
  • Lokalizacja: Poznań / Zduńska Wola / Chojnice

Re: Wszystko zamarza

PostSo 01 gru, 2012 12:03

Było to samo w jednej z misji.
Je veux rien faire du tout sauf me branler les coulles.

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość