Teraz jest Pt 20 paź, 2017 19:58


Problem z Arma2/OA multiplayer

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Tidex

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): Pt 28 gru, 2012 19:44

Problem z Arma2/OA multiplayer

PostN 30 gru, 2012 20:40

Witam.

Mam pewien problem z arma pojawiający się podczas gry na jakimkolwiek serwerze multiplayer.
Mianowicie, gdy gram na jakimś serwerze pojawiają się problemy z internetem.
Po jakiś 2-3 minutach grania tracę na ok 1 minutę połączenie z internetem, potem znowu minutę-dwie jest ok i znowu mnie rozłącza itd.
Proszę w miarę sensowne i pomocne odpowiedzi i z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Online
Avatar użytkownika

RomanPL79

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 166
  • Dołączył(a): Pt 25 lis, 2011 16:20
  • Lokalizacja: Pyskowice

Re: Problem z Arma2/OA multiplayer

PostN 30 gru, 2012 21:36

Jaki masz internet? Może po prostu ci nie wyrabia.
Offline

Tidex

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): Pt 28 gru, 2012 19:44

Re: Problem z Arma2/OA multiplayer

PostN 30 gru, 2012 22:03

mój internet to 6mb/s
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Problem z Arma2/OA multiplayer

PostN 30 gru, 2012 22:51

Masz ruter czy standardowy modem adsl?
Offline

Tidex

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): Pt 28 gru, 2012 19:44

Re: Problem z Arma2/OA multiplayer

PostN 30 gru, 2012 23:19

Posiadam ruter liveboxa
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Problem z Arma2/OA multiplayer

PostPn 31 gru, 2012 10:52

Wiem, że w windowsie XP był błąd, który powodowal właśnie utratę połączenia co jakiś czas. Ale zazwyczaj problem pojawiał się przy modemach adsl gdzie połączenie z kompem było za pośrednictwem portu usb. Instalowałes łatkę i problem znikał.
Po pierwsze dodaj Armę do wyjątków w firewallu i sprawdź czy antywirus jej nie blokuje.
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1020
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: Problem z Arma2/OA multiplayer

PostPn 31 gru, 2012 11:04

Zagadaj też do admina sieci. Być może jest to jakieś zabezpieczenie anty-torrent i trzeba odblokować porty używane przez armę.
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: Problem z Arma2/OA multiplayer

PostŚr 02 sty, 2013 08:34

zaktualizuj firmware router'a, sprawdź czy nie masz jakiegoś wszarza, zapodaj combofix'a, może coś ci sieje i zapycha łącze
Offline
Avatar użytkownika

james.trombley

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 146
  • Dołączył(a): Pn 04 cze, 2012 19:03
  • Lokalizacja: Poznań / Zduńska Wola / Chojnice

Re: Problem z Arma2/OA multiplayer

PostŚr 02 sty, 2013 13:08

Sorry, że sie podłączam. Jakich konkretnie portów używa Arma ?
Je veux rien faire du tout sauf me branler les coulles.
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1020
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: Problem z Arma2/OA multiplayer


Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość