Teraz jest Pt 15 gru, 2017 21:49


i44+pacyfik

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

i44+pacyfik

PostCz 03 sty, 2013 09:19

Miał ktoś też taki problem po dodaniu tego moda, że po połączeniu do serwera jest crash army?
Mam czekaj na hosta, a po chwili crash. Ściągnę jeszcze raz całą paczkę, ale może jest jakiś myk lub pewnie zrobiłem gdzieś byka.

PS.
kolejne dwa weekendy odpadam z rozgrywek - narty ;>
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

Re: i44+pacyfik

PostCz 03 sty, 2013 18:48

Daj znać jak sobie poradzisz bo mam ten sam problem.
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: i44+pacyfik

PostCz 03 sty, 2013 21:53

na windowsach 7? ja na xp nie mam tego problemu...
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: i44+pacyfik

PostCz 03 sty, 2013 23:38

Spróbuj launchera, którego polecał Algrab (a którego, to on sam musi już doprecyzować)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: i44+pacyfik

PostPt 04 sty, 2013 09:15

Alpinestars Arma II Launcher.

To znaczy...
Mam mieszane uczucia do niego ze względu na brak możliwości uruchomienia gry w wersji beta!
Do tej pory nie było mi to potrzebne bo po prostu jej nie używałem!

Jest jeszcze Arma II Game Launcher ale narzędzia nie znam!

Ale mogę potwierdzić że używając skrótu na pulpicie również nie stwierdziłem crashy.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: i44+pacyfik

PostPt 04 sty, 2013 12:13

1. Dowalić do skrótu -maxmem=2047 -cpucount=4 -exThreads=7 (to przykład, ja mam tak u siebie, ale w zależności jaki kto ma procesor i ile ramu to skorygować).
2. Jak W7 to odpalić jako administrator i w trybie zgodności XP SP3.

W każdym bądź razie ja nie mam żadnych problemów z uruchamianiem, w skrócie mam j/w, a w trybach zgodności i jako admin nie odpalam a mimo to wsio działa.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: i44+pacyfik

PostPt 04 sty, 2013 12:17

dzięki za podpowiedzi, powalczę po powrocie z urlopu i dam znać
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: i44+pacyfik

PostPt 11 sty, 2013 10:30

Cienki napisał(a):
Jon napisał(a):Użyj -cpuCount=3, nigdy nie przydzielaj grze wszystkich rdzeni.
http://community.bistudio.com/wiki/Arma2:_Startup_Parameters napisał(a):-cpuCount=<number> Change to a number less or equal than numbers of available cores. This will override auto detection.
Jeżeli o Armę chodzi to zawsze sugerowałem się tym opisem. Jestem mile zaskoczony, że byłem w błędzie. Gra chodzi jakby lepiej przy przydzieleniu 3 z 4 rdzeni. Pomimo użycia tego parametru podobno dobrze jest ręcznie ustawić koligację dla procesu gry na tyle rdzeni ile jest podanych w parametrze.
Obrazek
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: i44+pacyfik

PostŚr 13 lut, 2013 23:16

Po różnych testach mam tak, że odpala się w kratkę, raz crash, a raz udaje się podłączyć do serwera.
obecny skrót:
"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2OA.exe" -mod=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion;@CBA;@CWR2;@I44;@ACPL_I44_fix;@ACPL_TP;@Pacific_beta;@JayArma2Lib;@ACRE -nosplash -malloc=tbb3malloc_bi

dumpy logów:
http://www.sendspace.pl/file/ffe256e24a7122dca025d07

jak by ktoś mógł zerknąć, to będę wdzięczny, hej!
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: i44+pacyfik

PostCz 14 lut, 2013 11:40

Próbowałes odpalać bez bety?
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: i44+pacyfik

PostCz 14 lut, 2013 13:09

przede wszystkim bez, od wczoraj próbowałem z beta - najnowszą
również od wczoraj doszło -malloc=tbb3malloc_bi ale bez zmian
pacific_beta wczoraj jeszcze raz ściągałem
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: i44+pacyfik

PostCz 14 lut, 2013 13:56

nedmalloc_bi

Spróbuj z tym allocatorem, chociaż wątpię. Niestety po RPT niewiele widzę, tak jakby niestabilność odbywała się na poziomie jakiegoś addonu.
Tak więc "odczep" wszystkie addony oprócz I44 i zobacz co sie dzieje podczas "podłączania" kolejnych. Rób to pojedynczo, metodą prób i bledów.

W tej chwili na serwerze jest ustawiona misja która teoretycznie wymaga jedynie @I44.
Obrazek
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: i44+pacyfik

PostCz 14 lut, 2013 14:06

będę w domu po 17 to dopiero sprawdzę, ale jak wczoraj odpinałem pacific_beta to łączył się bez problemu, jeszcze dziś poodpalam kilka razy bez pod rząd by zobaczyć czy na 100% tylko ten addon mi crashuje
przed HIP nigdy mi arma nie crash'owała ;/
Offline

krejzy

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 203
  • Dołączył(a): Wt 25 maja, 2010 08:39

Re: i44+pacyfik

PostCz 14 lut, 2013 19:12

tak wyglądają dzisiejsze testy z różnymi skrótami:

1.

"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2OA.exe" -mod=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion;@CBA;@CWR2;@I44;@ACPL_I44_fix;@ACPL_TP;@Pacific_beta;@JayArma2Lib;@ACRE -nosplash -malloc=nedmalloc_bi

crash crash crash crash

2.

"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2OA.exe" -mod=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion;@CBA;@CWR2;@I44;@ACPL_I44_fix;@ACPL_TP;@JayArma2Lib;@ACRE -nosplash

ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok

3.

"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2OA.exe" -mod=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion;@CBA;@CWR2;@I44;@ACPL_I44_fix;@ACPL_TP;@Pacific_beta;@JayArma2Lib;@ACRE -nosplash

crash crash crash crash

4.

"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2OA.exe" -mod=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion;@CBA;@CWR2;@I44;@ACPL_I44_fix;@ACPL_TP;@Pacific_beta;@JayArma2Lib;@ACRE -nosplash -malloc=tbb3malloc_bi

ok crash crash crash ok

ciężko :>
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: i44+pacyfik

PostCz 14 lut, 2013 19:38

YYY btw; w żadnym z powyższych przypadków beta Ci się nie uruchamia :)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Następna strona

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości