Teraz jest Śr 28 cze, 2017 08:49


Błąd graficzny

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Błąd graficzny

PostCz 21 sie, 2014 01:47

Cześć, nie byłem pewien, w którym dziale powinienem stworzyć ten temat, więc jeśli to zły dział, to sorki.
Mam w Armie pewien błąd, który nie utrudnia gry, ale jednak ją "oszpeca".
Problem wygląda tak :
Obrazek
Obrazek
Nie wiem czego to wina, wydaje mi się że chyba chodzi tu o jakiś addon, nie chce mi się wypisywać tu moich addonów, ale mam głównie dodatkowe wojska, aduke helos oraz mapę Sangin, no i oczywiście ACE. Mam również addon z dodatkowymi flagami, ściągnąłem go z działu dla Army3, i przy odpalaniu gry wywala taki błąd :
Obrazek
Jak mogę to naprawić ? Chodzi mi o pierwszy problem, bo ten drugi to w sumie nie jest problem, podczas gry nie pojawia się więcej ten komunikat, a flagi działają bez zarzutu.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Błąd graficzny

PostCz 21 sie, 2014 10:39

nie masz podstawowej army 2 (?), a jeśli masz to jest to błąd addonu, spróbuj ściągnąć jeszcze raz, jak nie pomoże to nic z tym nie zrobisz.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Błąd graficzny

PostCz 21 sie, 2014 13:14

Mam podstawową Armę II, więc ściągam jeszcze raz addony.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Błąd graficzny

PostCz 21 sie, 2014 14:37

Ziomuś.

nie chce mi się wypisywać tu moich addonów
No spoko. Poczekaj zatem proszę, wyciągnę tylko swoją szklaną kulę i zaraz Ci powiem, który z addonów "dodatkowych wojsk" jest zjebany. ...albo wiesz co?

Nie chce mi się :P
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Błąd graficzny

PostCz 21 sie, 2014 15:17

Okej, mój błąd, biję się w pierś :oops:
-ACE
-ACEX
-ACEX_ru
-ACEX_SM
-ACEX_UsNavy
-ADuke Helo's
-Afghan National Army and Police
-Anzac Mod
-Bundeswehr Mod
-Operation Northstar
-CBA_CO
-Project CDF
-Fallujah
-World Flag Markers
-Operation Frenchpoint (OFrP)
-INKO Disposable
-Italian Special Operation Forces
-AC130 Script
-Lithuanian Armed Forces Mod
-Modern Polish Army and Police - Military
-Sangin Province Hellmand
-FFAA Special Operations (MOE)
-FFAA weapons
-FFAA ET
-UK Special Forces Task Group
Wszystkie addony pobrane z armaholic.
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

Re: Błąd graficzny

PostPt 22 sie, 2014 19:09

piorek96 napisał(a):Mam podstawową Armę II, więc ściągam jeszcze raz addony.

Może któryś z addonów korzysta z jakichś plików z OA?
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Błąd graficzny

PostPt 22 sie, 2014 23:06

Ale ja mam ArmA Combined Operations, więc to raczej nie to.
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Błąd graficzny

PostPt 22 sie, 2014 23:42

Trochę czasochłonne ale innego wyjścia chyba nie ma. Odpalaj grę dodając po modzie albo po kilka i zobacz kiedy pojawi się ten bug.
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

Re: Błąd graficzny

PostSo 23 sie, 2014 13:13

piorek96 napisał(a):Ale ja mam ArmA Combined Operations, więc to raczej nie to.

I właśnie ten fakt miałby powodować błąd tzn. jeden z modów wymagałby plików OA i w rezultacie miałbyś taki błąd.
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Błąd graficzny

PostSo 23 sie, 2014 14:12

Jasina, o czym ty pier.....

Combined to ArmA 2 + OA, czyli jego arma niema nic do rzeczy.

Błąd widoczny jest na żołnierzu z jednostek polskich Vilasa więc zacząłbym od uruchomienia army tylko z tym dodatkiem i się okaże czy psuje ten czy jakiś inny.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Błąd graficzny

PostSo 23 sie, 2014 22:54

Okej sprawdziłem po kolei wszystkie addony. Ten błąd był przez adddon ONS.
Pobieram addon jeszcze raz, jeśli nie dalej nie będzie działać, to odpuszczę sobie granie jako Kanadyjczyk.
Offline

dreynek

Cywil

Cywil

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): Śr 19 sie, 2015 14:46

Re: Błąd graficzny

PostŚr 19 sie, 2015 14:48

Jeśli błąd nie wpływa na samo granie to nie zawracał bym sobie nim głowy, bo i tak nic nie zrobisz. Graj dalej i się nie przejmuj. Tyle.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Błąd graficzny

PostŚr 19 sie, 2015 17:50

Kolega jest archeologiem z zamiłowania, czy z zawodu?


Czy może kolejnym spammerem, sądząc po mailu?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron