Teraz jest Pn 21 sie, 2017 04:30


Pomocy ! Straciłem tekstury :( Win10

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Lygi

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 23
  • Dołączył(a): Wt 09 lut, 2010 14:07

Pomocy ! Straciłem tekstury :( Win10

PostSo 14 lis, 2015 19:14

Zaktualizowałęm windows do 10 i straciłem tekstury w grze . Co robić ? Czy jest jakaś dodatek? Poprawka ? Łatka ? Cokolwiek ?
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10654
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Pomocy ! Straciłem tekstury :( Win10

PostN 15 lis, 2015 16:44

Reinstall nie pomaga?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Lygi

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 23
  • Dołączył(a): Wt 09 lut, 2010 14:07

Re: Pomocy ! Straciłem tekstury :( Win10

PostN 15 lis, 2015 19:49

Niestety nie. To pierwsze przyszło mi do głowy
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10654
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Pomocy ! Straciłem tekstury :( Win10

PostN 15 lis, 2015 22:09

Uaktualnij stery grafy, pokombinuj z ustawieniami v-synca, anty-aliasingu w grze, wyłącz lub włącz AToC*

*CONFIGOWO, w grze switch nie działa.

Upewnij się, że grę odpalasz jako administrator. Użyj trybu kompatybilności (Win7\WinXP SP1) lub komendy -winxp.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Lygi

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 23
  • Dołączył(a): Wt 09 lut, 2010 14:07

Re: Pomocy ! Straciłem tekstury :( Win10

PostN 15 lis, 2015 23:25

Dziękuje za odpowiedz. Oczywiście próbowałem uruchamieąć gre jako administrator ale w win 10 już nie ma takiej możliwości jaką znaliśmy z poprzednich systemów by uruchomić gre w trybie zgodności z poprzednimi systemami ale spóbuje z tym -winxp
W ustawieniach grafiki gry już zmieniłem wszystkie możliwe opcje.
Czy tylko ja mam ten problem z win 10 ?
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3127
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Pomocy ! Straciłem tekstury :( Win10

PostPn 16 lis, 2015 00:50

Lygi napisał(a):w win 10 już nie ma takiej możliwości jaką znaliśmy z poprzednich systemów by uruchomić gre w trybie zgodności z poprzednimi systemami-

Oczywiście, że jest, w tym samym miejscu co w poprzednich systemach MS, właściwości->zgodność->tryb zgodności.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Lygi

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 23
  • Dołączył(a): Wt 09 lut, 2010 14:07

Re: Pomocy ! Straciłem tekstury :( Win10

PostPn 16 lis, 2015 08:22

Oczywiście, że jest, w tym samym miejscu co w poprzednich systemach MS, właściwości->zgodność->tryb zgodności.


Rzeczywiście. Ciekawa sprawa.Mam dwa komputery w domiu. Na jednym komputerze faktycznie jest zakładka zgodność tam gdzie była wcześniej, a na tym na którym mam zainstalowaną gre tej zakładki już nie mam. To chyba zależy od aktualizacji albo wersji sytemu ?
Jestem przekonany e to by rozwiązało problem ale teraz muszę powalczyć by odzyskać zakładkę "zgodność".
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2964
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

Re: Pomocy ! Straciłem tekstury :( Win10

PostPn 16 lis, 2015 09:35

jest jeszcze opcja że pod win10 nie ten directx sie załącza co trzeba jakoś 'na siłę', i stąd takie klocki

zawsze możesz przeinstalować DX9 bo może ta wbudowana może jest trzepnięta
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron