Teraz jest Śr 23 sie, 2017 07:37


Problemy i solucje programu cPbo

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Ovg

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 379
  • Dołączył(a): Pt 03 lis, 2006 20:14
  • Lokalizacja: z domu

Problemy i solucje programu cPbo

PostCz 20 mar, 2008 18:05

Kiedy próbuję uruchomić ipconfig i cpbo kegetysa, to pojawia się czarne okienko i po chwili znika. Przeinstalowałem windowsa i nie pomogło.
Ostatnio edytowano So 15 sty, 2011 11:42 przez Ovg, łącznie edytowano 2 razy
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3128
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostCz 20 mar, 2008 18:11

bo źle używasz.... cpbo to jest tylko plik wsadowy, on ma się uruchomić na chwilę, a później gdy klikniesz dwa razy na plik PBO on to rozpakuje...
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Ovg

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 379
  • Dołączył(a): Pt 03 lis, 2006 20:14
  • Lokalizacja: z domu

PostPt 21 mar, 2008 16:52

Nie działa. Wiem, że jest to plik wsadowy.
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲
Offline
Avatar użytkownika

Borsuk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 45
  • Dołączył(a): So 03 paź, 2009 15:05
  • Lokalizacja: Tarnów

PostŚr 21 paź, 2009 20:21

U mnie jest to samo :cry:
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10654
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostŚr 21 paź, 2009 20:25

Jon kiedyś napisał(a):
Próbowałem rozpakować pliki *.pbo za pomocą cpbo i coś mi nie działa, jak się obsługuje ten wynalazek?
Przez wiersz poleceń.

Najpierw włącz cpbo i przypisz go do plików .pbo [sam pyta po włączeniu]

Potem, by rozpakować dany addon, wrzucasz cpbo.exe tam gdzie się znajduje, i w wierszu polecen wchodzisz w tą lokację i wpisujesz bodajże

-y -e misja.pbo

I Ci rozpakuje. A pakować można z poziomu explorera [jest w menu pod ppm]


Się szuka...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Borsuk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 45
  • Dołączył(a): So 03 paź, 2009 15:05
  • Lokalizacja: Tarnów

PostŚr 21 paź, 2009 20:39

Nie działa mi wiersz poleceń. Co mam zrobić może jakieś skriny?
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3128
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostŚr 21 paź, 2009 21:13

Borsuk napisał(a):Nie działa mi wiersz poleceń. Co mam zrobić może jakieś skriny?

Jak to nie działa Ci wiersz poleceń? ;o

Jon kiedyś napisał/a:

Cytat:
Próbowałem rozpakować pliki *.pbo za pomocą cpbo i coś mi nie działa, jak się obsługuje ten wynalazek?
Przez wiersz poleceń.

Najpierw włącz cpbo i przypisz go do plików .pbo [sam pyta po włączeniu]

Potem, by rozpakować dany addon, wrzucasz cpbo.exe tam gdzie się znajduje, i w wierszu polecen wchodzisz w tą lokację i wpisujesz bodajże

-y -e misja.pbo

I Ci rozpakuje. A pakować można z poziomu explorera [jest w menu pod ppm]


Się szuka...

Nie wiem, albo mój Cpbo jest inny albo wy po prostu utrudniacie sobie życie :P

Opisałem to już w drugim poście, ale powtórzę: Odpalić cpbo.exe, zapyta się czy skojarzyć pliki, klikamy done, potem opcjonalnie można zrobić rebot systemu aby upewnić się czy działa poprawnie. A następnie klikając dwukrotnie na jakikolwiek plik *pbo on automatycznie się rozpakuje, dodatkowo pliki pbo dostają nową ikonkę :]
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Borsuk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 45
  • Dołączył(a): So 03 paź, 2009 15:05
  • Lokalizacja: Tarnów

PostŚr 21 paź, 2009 21:17

Nosz kurde klikam na plik i coś robi po czym znika a niema foldera po rozpakowaniu dawniej działało a teraz nie działa. Robota czeka bo mam te addony do rozpakowania
aef_train\t\sch2_0-15.p3d
aef_train\t\sch2_10-15.p3d
ww2ec_cow\deadcow.p3d
aef_train\s\stcross.p3d
aef_train\b\tbridge2.p3d
aef_train\h\bhf_b2.p3d
aef_train\h\bhf_h.p3d
aef_train\t\weiche2.p3d
aef_train\h\station2.p3d
aef_train\t\pbock2.p3d
uschlupf\dtp.p3d

Może je rozpakujesz i przeslesz mi?
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3128
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostŚr 21 paź, 2009 21:23

Borsuk napisał(a):Nosz kurde klikam na plik i coś robi po czym znika a niema foldera po rozpakowaniu dawniej działało a teraz nie działa. Robota czeka bo mam te addony do rozpakowania
aef_train\t\sch2_0-15.p3d
aef_train\t\sch2_10-15.p3d
ww2ec_cow\deadcow.p3d
aef_train\s\stcross.p3d
aef_train\b\tbridge2.p3d
aef_train\h\bhf_b2.p3d
aef_train\h\bhf_h.p3d
aef_train\t\weiche2.p3d
aef_train\h\station2.p3d
aef_train\t\pbock2.p3d
uschlupf\dtp.p3d
Może je rozpakujesz i przeslesz mi?

To co podałeś to nie są pliki pbo a p3d czyli modele 3d, ich nie rozpakujesz.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Borsuk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 45
  • Dołączył(a): So 03 paź, 2009 15:05
  • Lokalizacja: Tarnów

PostŚr 21 paź, 2009 21:26

AEF_Train pbo plik oraz uschlupf pbo całe pliki pbo do rozpakowania
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2964
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostŚr 21 paź, 2009 21:32

Wszystko macie w readme od Kegetysa przecież :cisza:

cpbo:
Extracts and creates PBO files. Run from windows explorer to
associate it with directories and PBO files, after which you
can extract PBO files by double clicking, and create PBO files
by right clicking a directory. Also can be used from console.
The PBO path prefix is saved to and read from a special file
called $PBOPREFIX$ in the directory.

Offline
Avatar użytkownika

Borsuk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 45
  • Dołączył(a): So 03 paź, 2009 15:05
  • Lokalizacja: Tarnów

PostŚr 21 paź, 2009 21:36

Rozpakowuję mi ale folder jest pusty niema tam nic :beksa:
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2964
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostŚr 21 paź, 2009 22:00

To inaczej:

1 Kliknij przycisk Start, wskaż polecenie Ustawienia, a następnie kliknij polecenie Panel sterowania.
2 Kliknij łącze Wyświetl wszystkie opcje Panelu sterowania, jeśli istnieje.
3 Kliknij dwukrotnie ikonę Opcje folderów.
4 Kliknij kartę Typy plików.
5 Poszukaj pliku PBO i usuń z listy
6 Jeśli przycisk usuń jest szary, trzeba wyedytować pozycję, wstawić cokolwiek żeby przycisk usun sie zaczernił
7 Wróć do miejsca gdzie leży cpbo.exe i kliknij dwukrotnie
8 Potwierdz że chcesz przyporządkować cpbo do plików pbo i katalogów.

Tak zrobiłem, kiedy specjalnie testowo popsułem przyporządkowanie dla cbo - i probowałem to naprawić siakoś.
Offline
Avatar użytkownika

Borsuk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 45
  • Dołączył(a): So 03 paź, 2009 15:05
  • Lokalizacja: Tarnów

PostŚr 21 paź, 2009 22:13

Niestety nie działa ten programik. A na liście folderów i plików niema cpbo. To co to oznacza?
ale pakować moge.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2964
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostPn 28 cze, 2010 00:20

Kurde znowu mi znikło przyporządkowanie pbo do cpbo, prawdopodobnie dzięki patchowi 107.
Cieszę sie że kiedyś napisałem jak to obejść ;-)
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Następna strona

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron