Teraz jest So 23 wrz, 2017 16:51


ArmA II Center PL Combat Photography - pytania i komentarze

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Sudayev

Major

Major

  • Posty: 509
  • Dołączył(a): So 11 lut, 2006 15:44

PostPt 23 paź, 2009 08:19

Mam pytanie. Czym wykonujecie screeny, jest jakis addon kamery czy moze jakims softem trzaskacie obrazki ?

Pytanie dwa. Troche nie w temacie robienia zdjec. Czy addony z A1 dzialaja pod A2?
OFP Jungle Fever | Beta Test Team
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3128
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPt 23 paź, 2009 14:03

1. Np. Camera.sqs
2. Niektóre działają, ale większość nie.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Sudayev

Major

Major

  • Posty: 509
  • Dołączył(a): So 11 lut, 2006 15:44

PostSo 24 paź, 2009 00:15

Dzieki Yac. Przyda sie. Czy to nie jest przypadkiem ten sam skrypt co dzialal w Ofp ;)
OFP Jungle Fever | Beta Test Team
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3128
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostSo 24 paź, 2009 00:41

Tak to ten sam skrypt, prawie w niczym się nie zmienił od czasów OFP, działa tak samo i tak samo się go używa.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

kaaleth

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 156
  • Dołączył(a): Cz 08 lut, 2007 21:50
  • Lokalizacja: brak

PostSo 13 mar, 2010 23:36

Nie wiem dlaczego, ale ShowCinemaBorder False nie działa. Tzn nadal pokazuje czarne paski...
Offline
Avatar użytkownika

Maverick

Generał

Generał

  • Posty: 772
  • Dołączył(a): Pn 30 kwi, 2007 12:12
  • Lokalizacja: Kutno

PostN 14 mar, 2010 03:28

Odpal sobie całą "sytuację" w formie intra zamiast misji.
Powinno pomóc.
Obrazek
Obrazek


"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique
Offline
Avatar użytkownika

Ingram

Major

Major

  • Posty: 567
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 15:26
  • Lokalizacja: z Bydgoszczy

PostPt 07 maja, 2010 18:04

kaaleth jeśli potrzebujesz to zgłoś się do mnie na PM.
Prześlę Ci sample mission ze skryptem kamery.
Obrazek
Offline

kaaleth

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 156
  • Dołączył(a): Cz 08 lut, 2007 21:50
  • Lokalizacja: brak

PostŚr 19 maja, 2010 12:51

W intrze działa, no ale rzucę okiem także przykład od Ingrama :)
Offline

kaaleth

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 156
  • Dołączył(a): Cz 08 lut, 2007 21:50
  • Lokalizacja: brak

PostSo 05 cze, 2010 00:07

Mam prośbę. Mógłby ktoś z Was podesłać raz jeszcze 'pełną' linijkę kodu, który podesłał tutaj Yac? Dokładniej chodzi mi o limit czasu (czarne paski, usunę odpalając to w Intrze), szukałem w google i nie znalazłem. Ingram niestety nie odpisuje, widocznie jest zajęty, a niestety nie mam pojęcia dlaczego parę postów z tematu zostało usuniętych :cry: (Jon: autor sam je usunął)

Edit: Przepraszam za double post, ale chciałem odświeżyć temat, ew. mógłby go ktoś później scalić? :)
Ostatnio edytowano So 05 cze, 2010 02:05 przez kaaleth, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3128
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostSo 05 cze, 2010 08:50

Kod: Zaznacz cały
player exec "Camera.sqs"; showCinemaBorder false; setAccTime 0.1

Pierwsze wiadomo, drugie - czarne pasy na górze i na dole ekranu, trzecie to spowolnienie czasu :)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

PostWt 12 paź, 2010 20:51

Maćko a ten twój nowy mod? Desert, desert, desert... Polacy w nim będą też w wersji woodland?
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3128
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostWt 12 paź, 2010 21:51

To nie jest mój mod :) Ekipa tworząca PSZ MOD składa się z dość licznej gromadki osób. Projekt zakłada również jednostki w leśnym kamuflażu. Więcej info już niebawem.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Jaromaz

Major

Major

  • Posty: 565
  • Dołączył(a): Cz 21 sty, 2010 23:12
  • Lokalizacja: Warszawa

PostCz 14 paź, 2010 16:03

a kiedy będzie można coś ściągnąć? :) może potrzebujecie betatesterów? :)
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3128
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostCz 14 paź, 2010 20:01

Jaromaz napisał(a):a kiedy będzie można coś ściągnąć? :) może potrzebujecie betatesterów? :)

Lista TO-DO jest dość długa i nie wiadomo za co się zabrać. Obstawiam, że pierwsze wydanie ukaże się w okolicach świąt. A betatesty może już niedługo :)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10665
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostCz 06 sty, 2011 03:16

zGuba w Combat Photo napisał(a):mała zajawka nowych modeli piechoty, kompresja trochę obniżyła jakość
TROCHĘ? ;] :D

Masakrycznie, a szkoda bo modele i tex są fest :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości