Teraz jest Cz 19 wrz, 2019 23:42


ArmA 2 Demo

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Bratek196

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 21
  • Dołączył(a): So 27 paź, 2007 19:11
  • Lokalizacja: Bukowno

PostN 28 cze, 2009 18:24

Mimo, że przeinstalowałem directa to nadal mam ten błąd.
Offline
Avatar użytkownika

slacker7

Major

Major

  • Posty: 550
  • Dołączył(a): Wt 21 sie, 2007 11:11

PostN 28 cze, 2009 20:02

No to niestety nie wiem jak pomóc.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Operator

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 420
  • Dołączył(a): N 15 paź, 2006 12:31
  • Lokalizacja: Świdnica

PostPn 29 cze, 2009 11:40

Poczekaj na patcha :D
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.
Offline

Goose

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1744
  • Dołączył(a): N 26 gru, 2004 21:31
  • Lokalizacja: Jofiż

PostPn 29 cze, 2009 15:00

No i pograłem solidnie w demo Army, faktycznie moze byc godne miana prawdziwego następcy OFP, mimo wszystko jednak OFP miało to coś co dalej trzyma ;) Przechodząc do sedna, akurat u Ponchka grałem i tak po kolejnym załatwionym partyzancie zacząłem ładować RPK i odruchowo oczywiscie moim fartem zatrzymalem sie na srodku asfaltu, potem zostałem olsniony ze WKOŃCU można ładować w ruchu + płynne przejscie ze stania do kucania (co przy coopach potrafiło jak wiadomo zadecydowac o przetrwaniu). Wkoncu nie ma cukierkowej grafiki, AI daje rade w nieco bardizej zabudowanym terenie. Druzyna Ukraińców (a przynajmniej bardzo do nich podobnych jednostek po stronie "Resistance" ) utrzymała w ryzach 3 drużyny piechoty partyzantów wspartych Mi8MT i T72 , potem przez prawie cały wyciety kawałek czarnorusi szedł kontratak prawą flanką, przeganiając "Leśniczych i drwali" [idiotyczne tłumaczenie] po wszystkich mozliwych lasach, odczucia z walk bardzo pozytywne, miło mnie zaskoczyły. Prowadzenie pojazdów nareszcie jest normalniejsze, nie skaczą jak na haju, chociaz dosc opornie sie steruje
A teraz minusy - Automaty Kałasznikowa w których suwadło po ostatniej 'pestce' zostaje w tylniej pozycji ? Nonsens, oczywiscie "Deszka" na T72, modele AK troche zbytnio sie swiecą chociaż nie są złe, w demku modele partyzantów (bluzy M1 [rosyjska kopia DPMa ?] i spodnie w "OMONowym" niebieskim Tigrze) identyczne, tłumaczenie oczywiscie do bani, fpsy w lasach porzadnie potrafiły spaść przy zaawansowanej wymiane ognia, nadal wiekszocs dzwieków do bani.
Podsumowując i tak spodobało mi sie a i tak bede sie musiał obejsc smakiem przez długi czas. ;)
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

PostWt 30 cze, 2009 23:47

Tia demo jest, ale do premiery w Polsce się nie śpieszą zbytnio. Panowie z LEM to chyba tak specjalnie nas w jajo robią byśmy całe wakacje tylko się w ich stronę wgapiali. A co do dema, to jest więcej niż się spodziewałem. Efekt Blur & Bloom jest wprost boski i jeszcze ta dynamiczna praca kamery. Poruszanie się po budynkach też zostało poprawione, możliwość przeładowania magazynku w ruchu to już jakiś przebłysk, lecz pozostał ten mały pypeć który dalej nie pokazuje jak żołnierz trzyma wywalony magazynek, ale to tylko takie pierdoły. Otoczenie jest bardziej interaktywne. Kościół można zniszczyć na różne sposoby, tak samo jak dużo budynków. Dźwięki komunikatów są jeszcze bardziej wnerwiające niż w starym ArmA, co mnie zawiodło. Licząc tak w skali dema to 9.5/10.

PS: Gram na wysokich detalach przy rozdzielczości 1280x960.
Ostatnio edytowano Śr 01 lip, 2009 03:24 przez -=SpecNaz=-, łącznie edytowano 1 raz
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte
Offline
Avatar użytkownika

smola93

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 479
  • Dołączył(a): Pt 06 sty, 2006 22:28
  • Lokalizacja: ZE WSI :-)

PostŚr 01 lip, 2009 00:19

No i odpaliłem Demo na moim sprzęcie, jakimś cudem, ale trochę pograłem ;) W rozdzielczości 640x480 i wszystkim na b. nisko, grafiką zbytnio się zachwycać nie było mi dane, w mieście jak i w lasach około 10-15 FPS, ale grać się da ;) Co więcej, grało mi się nawet bardzo przyjemnie, na pewno wrażenia mam lepsze niż po odpaleniu dema pierwszej ArmA'y, wszystko wydaje się być bardziej dopracowane i przyjemniejsze. Więcej postaram się napisać po trochę dłuższym pograniu. Miłej gry! ;)
Offline
Avatar użytkownika

slacker7

Major

Major

  • Posty: 550
  • Dołączył(a): Wt 21 sie, 2007 11:11

PostŚr 01 lip, 2009 18:52

Jeśli chodzi i grafikę w ArmA2 to najbardziej co mi się w niej podoba to to, że nie jest taka cukierkowa jak w ArmA.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

PostCz 02 lip, 2009 17:59

Różnica klimatów ot co. Grafika w ArmA była cukierkowa przez te kolorowe "kwiotki" i efekty oświetlenia.
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte
Offline
Avatar użytkownika

Ovg

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 379
  • Dołączył(a): Pt 03 lis, 2006 20:14
  • Lokalizacja: z domu

PostSo 04 lip, 2009 12:24

Niedobrze mi się od tego motion blura robiło :P
A poza tym to nawet fajnie.
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostCz 23 lip, 2009 23:17

Wymięka mi procesor - AMD 2x2 GHz to niestety grzmot i mam ~15 FPS 1680x1050, dżifors 9800gt 1024mb się nudzi. Placebo musi mieć naprawdę niskie wymagania wobec płynności gry albo słaby wzrok.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Maverick

Generał

Generał

  • Posty: 772
  • Dołączył(a): Pn 30 kwi, 2007 12:12
  • Lokalizacja: Kutno

PostPt 24 lip, 2009 15:03

Jeśli chodzi o mnie to... jest nieźle. A nawet trochę lepiej. Demko odpaliłem na Core i7 920 2.66GHz, GF GTX260 896 MB, 4 GB RAM i Viście x64. Na bardzo wysokich detalach (oprócz AA - normalne i szczegóły terenu - normalne) i rozdziałce 1680x1050 w edytorze wyciągało w porywach 60 FPS, w bardziej urozmaiconych lokacjach trochę mniej. Czyli - jest OK. Niestety w benchmarku nie było już tak różowo - tylko 31 fps...

Czekam z niecierpliwością na pełną wersję. Muszę się zgodzić z przedmówcami - jeśli chodzi o klimat, to gra jest lata świetlne przed poprzedniczką. Tego właśnie najbardziej oczekiwałem i to właśnie zostało świetnie zrobione :cfaniak:.
Obrazek
Obrazek


"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique
Offline
Avatar użytkownika

Gorki

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Pt 10 lip, 2009 22:42

PostCz 30 lip, 2009 19:17

Cześć. ściągnąłem dzisiaj demo i mam mały problem z dźwiękiem. Otóż nie słyszę niczego. Sprawdzałem to w Armie I było dobrze. Muzyka też. Więc nie wiem czemu nie chodzi.

A poza tym to: Chodzi mi bardzo płynnie z detalami na Wysokie i 1280x1024. Jak wyjdzie pełna wersja w Polsce to kupie. Premiera jest chyba na 7 sierpnia.
"Poland" dla obcokrajowców. Dla Nas, Polaków "Polska".

Wklej to do podpisu, jeśli popierasz zaprzestanie używania obcych wyrazów w języku polskim.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3141
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostCz 30 lip, 2009 19:53

RevER napisał(a):Cześć. ściągnąłem dzisiaj demo i mam mały problem z dźwiękiem. Otóż nie słyszę niczego. Sprawdzałem to w Armie I było dobrze. Muzyka też. Więc nie wiem czemu nie chodzi.

1. Sprawdź w ustawieniach dźwiękowych (dema) czy dźwięk nie jest wyciszony.
2. Zaktualizuj Directx'a 9.0c do najnowszej wersji - marca/kwietnia 2009.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostPt 31 lip, 2009 00:04

Wszyscy z mouselagiem proszę się zarejestrować i głosować!

mouse lag
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Gorki

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Pt 10 lip, 2009 22:42

PostPt 31 lip, 2009 10:51

Dzięki Maćko. Zainstalowałem najnowszego Directa i działa jak powinno :spoko: .

PS Co to jest ten Benchmark (ta 3 niby misja)
"Poland" dla obcokrajowców. Dla Nas, Polaków "Polska".

Wklej to do podpisu, jeśli popierasz zaprzestanie używania obcych wyrazów w języku polskim.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość