Teraz jest Pt 19 paź, 2018 17:45


Tekst .

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Brodaty

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 13
  • Dołączył(a): Wt 15 lut, 2011 21:27
  • Lokalizacja: Słupsk

Tekst .

PostN 08 maja, 2011 19:52

title text ["ble ble ble","PLAIN"] Jak ustawic czas wyswietlanego tekstu ?
Ostatnio edytowano Wt 19 lip, 2011 14:18 przez Brodaty, łącznie edytowano 1 raz
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostN 08 maja, 2011 20:23

Titletext ["bla.","plaindown"]
~5
wyświetla 5 sekund, pisz ile chcesz w sekundach.
Plain down na dole ekranu
plain na środku ekranu.
Offline

Brodaty

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 13
  • Dołączył(a): Wt 15 lut, 2011 21:27
  • Lokalizacja: Słupsk

PostN 08 maja, 2011 20:40

Wpisuje titletext["ble","PLAIN"] ~100 w wyzwalaczu i nie dziala. Bez ~100 dziala.
Offline
Avatar użytkownika

gremdek

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 428
  • Dołączył(a): Pn 27 lut, 2006 15:02

PostN 08 maja, 2011 22:12

bo w wyzwalaczu nie działa odczekanie czasu poprzez "~sekundy".
a swoją drogą to nie wpłynie na czas wyświetlania tekstu, chyba że jest wywoływany następny tekst.

pełna kontrola czasu:
http://community.bistudio.com/wiki/desc ... #RscTitles
:(
Offline
Avatar użytkownika

Maverick

Generał

Generał

  • Posty: 772
  • Dołączył(a): Pn 30 kwi, 2007 12:12
  • Lokalizacja: Kutno

PostN 08 maja, 2011 22:15

i rodzaj tematu... ludzie, pamiętajcie o tym, bo za niedługo skończy się nam cierpliwość i polecą warny...
Obrazek
Obrazek


"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostN 08 maja, 2011 22:21

Mała korekta :)

titletext ["bla bla.","plain down", 1]
~5

tylko wywołuj to ze skryptu a nie wyzwalaczem bo tam te ~5 sek nie zadziała.
Zrób w folderze misji skrypt np:
text.sqs i w nim tą linijke z bla bla. W wyzwalaczu wymyśl jakiś warunek po którym ma się tekst pokazać, a w przy aktywacji wpisz.

[] exec "text.sqs"

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość