Teraz jest Pt 17 sie, 2018 08:54


Dziwny problem z overview.

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

MedicPl

Kapral

Kapral

  • Posty: 70
  • Dołączył(a): Wt 14 gru, 2010 18:43

Dziwny problem z overview.

PostWt 09 sie, 2011 18:52

Witam.
Wchodzę do pojedynczych misji, w których mam swoją misję,
klikam na odpowiednią nazwę i wywala mi taki komunikat:
"(ścieżka obrazka) dimension 240x121 not 2^n" :neutral:
a miejsce gdzie powinien być obrazek jest białe. Opis i wszystko jest dobrze, oprócz obrazka.
Obrazek to .jpg o wymiarach zalecanych w Waszym poradniku.
Offline
Avatar użytkownika

Maverick

Generał

Generał

  • Posty: 772
  • Dołączył(a): Pn 30 kwi, 2007 12:12
  • Lokalizacja: Kutno

PostWt 09 sie, 2011 19:24

Wrzuć obrazek w formacie .paa zamiast .jpg (możesz użyć do konwersji programu TexView znajdującego się w paczce narzędzi BIS-u).

Ew. jak sama treść komunikatu wskazuje, ustaw rozmiary obrazka na takie, które będą potęgami liczby 2, np. 256x128.
Obrazek
Obrazek


"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostWt 09 sie, 2011 19:25

Obrazki jpg mają mieć rozmiary np: 512 na 512, 256 na 256, 512 na 256, 256 na 128, i inne tego typu kombinacje tak było od czasów ofp jeśli chodzi o jpg. A w overview rozmiary jakie ustawiasz to np widht=236 height=236 albo 236 na 118
Offline

MedicPl

Kapral

Kapral

  • Posty: 70
  • Dołączył(a): Wt 14 gru, 2010 18:43

PostWt 09 sie, 2011 19:48

Dzięki, zmiana rozmiaru pomogła. :spoko:

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości