Teraz jest Pn 15 paź, 2018 10:02


menu główne, jak pozbyć sią scenki z gry?

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

LukeOne

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 18
  • Dołączył(a): Pn 06 gru, 2010 20:45
  • Lokalizacja: Kraków

menu główne, jak pozbyć sią scenki z gry?

PostSo 02 lut, 2013 20:02

Witam, chcę pozbyć się z menu głównego gry ArmA2 scenki (filmiku z gry). Wiecie... mam na myśli te filmiki, które wyświetlają się na tle menu głównego i pokazują jak prezentuje się dana mapa. Chce się ich pozbyć, zastąpić je czarnym tłem lub najlepiej jakimś obrazkiem. Jeśli znacie jakieś modyfikacje pozwalające na to lub po prostu znacie jakiś prosty sposób na zablokowanie owych filmików, proszę powiedźcie jak to zrobić. Pozdrawiam. :)

PS użyłem opcji szukaj oraz przeglądarki internetowej, bez skutku. Co prawda znalazłem wzmiankę o filmikach w menu w jednym z tematów ale nie pomogło mi to w rozwiązaniu problemu.
"-Pojazdy Hitman, wieziemy wariatów, by dołączyli do 1-1-dziewięć o 14:00 Zulu. Odbiór.
-Zrozumiałem, Dwa Dwa zrozumiał wszystko. Rozpoznanie, potrzebuję szyfranta.
Wiecie, kto ma CYZ10? Ja chyba swój zgubiłem, odbiór.
-Nie, ni cholery nie wiem."

generation kill
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3140
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: menu główne, jak pozbyć sią scenki z gry?

PostSo 02 lut, 2013 20:19

edytując pbo mapy możesz wyrzucić scenkę, ale wtedy po wejściu do edytora i powrocie do menu głównego jako scenka wyświetlać się będzie to co ostatnio robiłeś w edytorze.

Jest jedna możliwość: edytujesz pbo wybranej mapy i robisz swoją cutscenkę która wyświetla czarne tło
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

james.trombley

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 146
  • Dołączył(a): Pn 04 cze, 2012 19:03
  • Lokalizacja: Poznań / Zduńska Wola / Chojnice

Re: menu główne, jak pozbyć sią scenki z gry?

PostSo 02 lut, 2013 20:21

W programie Arma Launcher jest opcja "Empty world". Więcej info szukaj tu: http://community.bistudio.com/wiki/Arma ... Parameters
Je veux rien faire du tout sauf me branler les coulles.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3140
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: menu główne, jak pozbyć sią scenki z gry?

PostSo 02 lut, 2013 21:07

james.trombley napisał(a):W programie Arma Launcher jest opcja "Empty world". Więcej info szukaj tu: http://community.bistudio.com/wiki/Arma ... Parameters

to samo co dodanie do skrótu -world=empty tylko że to nie rozwiązuje problemu bo jak włączysz mapę i wrócisz do menu to cutscenki będą nadal leciały.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

LukeOne

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 18
  • Dołączył(a): Pn 06 gru, 2010 20:45
  • Lokalizacja: Kraków

Re: menu główne, jak pozbyć sią scenki z gry?

PostN 03 lut, 2013 09:46

Dziękuję wam za pomoc, sprawdzę to.
"-Pojazdy Hitman, wieziemy wariatów, by dołączyli do 1-1-dziewięć o 14:00 Zulu. Odbiór.
-Zrozumiałem, Dwa Dwa zrozumiał wszystko. Rozpoznanie, potrzebuję szyfranta.
Wiecie, kto ma CYZ10? Ja chyba swój zgubiłem, odbiór.
-Nie, ni cholery nie wiem."

generation kill

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość