Teraz jest Pt 15 gru, 2017 21:49


Wyposażenie postaci

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Wyposażenie postaci

PostŚr 08 maja, 2013 12:25

Podejrzewam, że problem nie do rozwiązania, no ale może jest jakiś myk, o którym nie wiem.

Potrzebuję mieć w wyposażeniu - NVG, Vector, SOFLAM. Myk jest taki, że na plecach jest radio, więc jest jedynie 4000 cm^3 miejsca w plecaku. NVG zajmuje jakoś ~1700, Vector chyba 2600, a SOFLAM 6600. Jest jakiś sposób na obejście tego, czy magiczne zwiększenie pojemności plecaka z radiem?
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 08 maja, 2013 13:01

Nie. Conajwyżej dodatkowy plecak.


Poza tym spotterów będzie pewnie i tak conajmniej dwóch - to daj jednemu Vectora, jednemu SOFLAM...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 08 maja, 2013 13:06

Jon napisał(a):Poza tym spotterów będzie pewnie i tak conajmniej dwóch - to daj jednemu Vectora, jednemu SOFLAM...
No to jest jedyne rozwiązanie.

Prawie myślałem, że się uda, bo SOFLAM podaje azymut wg podziałki mil 6400, ale jego nie da się połączyć z DAGR :(
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Cienki

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 179
  • Dołączył(a): Pt 12 lis, 2010 17:02
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 08 maja, 2013 14:31

Foka napisał(a):(...) bo SOFLAM podaje azymut wg podziałki mil 6400 (...)
Możesz zmienić z mil na stopnie skrótem klawiszowym Alt+R.
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 08 maja, 2013 15:01

W SOFLAMie? O, nie wiedziałem. Ale nadal nie łączy się z DAGR :(
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 08 maja, 2013 20:07

To jeszcze powstał jeden problem. Jaka broń spełni te warunki:
- kaliber 7,62
- amunicja smugowa
- współpracuje z NVG
- ma dokręcany tłumik
- nie jest to M110 :)
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 08 maja, 2013 20:41

HK 417, bez lunety...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 08 maja, 2013 22:05

FN FAL z PVSem?
Offline
Avatar użytkownika

Duku

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 127
  • Dołączył(a): Pn 12 paź, 2009 19:15

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 22 maja, 2013 18:22

Foka napisał(a):
Prawie myślałem, że się uda, bo SOFLAM podaje azymut wg podziałki mil 6400, ale jego nie da się połączyć z DAGR :(


Foka testowałeś może LRTV (rodzaj "lornetki") podaje on: Twoje współrzędne oraz odległość i współrzędne "oświetlanego" celu. Czy za jego pomocą można w grze wskazywać cele dla lotnictwa?
Panie, jesteśmy pielgrzymami i zawsze będziemy się starali dojść coraz dalej...
Motto 22. SAS
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 22 maja, 2013 19:07

Nawet jej nie widziałem. Jak się nazywa klasa?
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 22 maja, 2013 19:37

LRTV_ACR
W six config browser ma taką sama ikonkę, jak soflam.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 22 maja, 2013 19:46

ACR? To pozamiatane :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 22 maja, 2013 20:17

A o co chodzi z ACR?
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1024
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 22 maja, 2013 20:19

Army of Czech Republic. Coś jak PMC, ale nie dołączane automatycznie w patchu.
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Wyposażenie postaci

PostŚr 22 maja, 2013 21:36

A nie da się wyciągnąć z paczki samego itema i dodać do ACPLowej?
Rule #2: Double tap!
Następna strona

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości