Teraz jest So 20 paź, 2018 12:05


Moduł "Wojna"

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

death4bandit

Cywil

Cywil

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): Pt 20 gru, 2013 22:44

Moduł "Wojna"

PostPt 20 gru, 2013 22:54

Witam mam nastepujący problem z konkretną niby prostą rzeczą : chodzi mi natomiast o problem z modułem "Wojna" powinien on powodować to , że jest wiecie tak jak w jednej z tych misji w kampanii , to znaczy że wojna między stronami na zajęcie wiosek i miast . A więc tak : ustawiłem jednostki moje , znaczy się mnie i mój oddział i postawiłem kilka wyzwalaczy z muzyką i tekstami i wgl . Do tego kilka modułów typu "cywile w tle " i tym podobne . No to wziąłem sie teraz za to co chciałem i wstawiłem moduł "wojna" . Gdy wszedłem do gry pojawiłem sie i w ułamku sekundy przeniosłem sie na drugi koniec mapy , sam , bez oddziału , tylko ja . Sprawdziłem wszystkie możliwe opcje , kombinowałem jak mogłem , przeszukałem całe te forum , ale nie znalazłem , więc postanowiłem założyć tu konto i samemu sie spytać w nowym temacie . Ktoś jest w stanie mi pomóc?
Ostatnio edytowano N 22 gru, 2013 17:36 przez death4bandit, łącznie edytowano 1 raz
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Problem o którym nikt nie powiedział

PostSo 21 gru, 2013 12:32

Podstawowe info o walka w tle, to o ten moduł chodzi bo już nie jestem pewien:
http://community.bistudio.com/wiki/Ambi ... at_Manager
tu artek3333 też nieźle go opisał ostatni post w temacie:
http://www.armagame.pl/viewtopic.php?f=79&t=2481
Offline

death4bandit

Cywil

Cywil

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): Pt 20 gru, 2013 22:44

Re: Problem o którym nikt nie powiedział

PostN 22 gru, 2013 10:23

niestety nie , walka w tle a "wojna" to 2 różne moduły , , spójrz do edytora Army2 9i tam zobaczysz w modułach taki moduł jak " Wojna" , nie wiem dlaczego jakbym nie kombinował nic z tego :( , po prostu , mógłbyś spradzic czy u Cb z tym wszystko ok ? Bo może po prostu ja mam jakiś błą d:/ , ale będe kombinował dalej :P
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10712
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Problem o którym nikt nie powiedział

PostN 22 gru, 2013 10:29

Wojna = Warfare. Tryb MP. Bez konfiguracji nie pojedziesz.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

death4bandit

Cywil

Cywil

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): Pt 20 gru, 2013 22:44

Re: Problem o którym nikt nie powiedział

PostN 22 gru, 2013 12:28

człowieku dzieki!! nawet nie wiesz jak mi pomogł;eś :) , pomyslałem że jesli skonfigurowac to może mieć to związek z synchronizacją , więc połączyłem moduł wojna z graczem (mną) w edytorze i wszystko pieknie działa jak należy :)
wielike dzieki :)
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Problem o którym nikt nie powiedział

PostN 22 gru, 2013 15:24

Rada na przyszłość: nadawaj tematy postów adekwatne do problemu. Z Twojego tematu nic nie wynika.
Offline

death4bandit

Cywil

Cywil

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): Pt 20 gru, 2013 22:44

Re: Problem o którym nikt nie powiedział

PostN 22 gru, 2013 17:36

ok , własnie zmieniłem nazwe tematu :)

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron