Teraz jest Pt 22 cze, 2018 03:48


Wstrzymanie ognia do pewnego momentu

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

antek

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 37
  • Dołączył(a): So 05 paź, 2013 19:09

Wstrzymanie ognia do pewnego momentu

PostWt 04 mar, 2014 19:04

Mam na wzgórzu kilka KORDów, chcę żeby nie strzelały do konwoju blufor, aż konwój dojedzie do odpowiedniego waypointa.
Nie wiem jak to zrobić :<
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Wstrzymanie ognia do pewnego momentu

PostWt 04 mar, 2014 19:30

Albo ustawić im np: w waypointach odpowiednie zachowanie i to żeby nigdy nie strzelali albo na początku usunąć im amunicję i dodać wtedy gdy konwój dotrze do odpowiedniego punktu trasy.
Offline

antek

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 37
  • Dołączył(a): So 05 paź, 2013 19:09

Re: Wstrzymanie ognia do pewnego momentu

PostWt 04 mar, 2014 19:54

Waypointy nie działają. Kordy strzelają gdy tylko zobaczą wroga. Usunięcie amunicji to dobry pomysł, ale nie wiem jak to zrobić.
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Wstrzymanie ognia do pewnego momentu

PostWt 04 mar, 2014 19:59

A jak dasz kordom this setcaptive true (kiedy nie mają strzelać) i this setcaptive false (kiedy mają strzelać). Tylko, że użycie setcaptive sprawi, że do kordów tez nikt nie strzeli.
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

Re: Wstrzymanie ognia do pewnego momentu

PostWt 04 mar, 2014 20:03

Albo... wpisać dowódcy konwoju:
Kod: Zaznacz cały
konwoj = group this; {_x setCaptive true} forEach units konwoj;
a w odpowiednim momencie, w wyzwalaczu wpisać to samo, tylko, że zamiast true dajemy false ;)
Offline

antek

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 37
  • Dołączył(a): So 05 paź, 2013 19:09

Re: Wstrzymanie ognia do pewnego momentu

PostWt 04 mar, 2014 20:19

Zrobiłem według Twojej instrukcji Sejtan i teraz jest ok, dzięki wszystkim :)

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość