Teraz jest Cz 29 cze, 2017 09:02


Dwa waypointy jednocześnie

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Kentothas

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 42
  • Dołączył(a): Pt 02 maja, 2014 10:29
  • Lokalizacja: Za Tobą

Dwa waypointy jednocześnie

PostN 11 maja, 2014 18:25

Witam,
Otóż mam następujący problem - chcę zrobić misję, gdzie gracz będzie miał za zadanie zniszczyć (jako partyzant) 3 wrogie ciężarówki z amunicją. Wiem, co trzeba zrobić. Waypoint DESTROY. Ale chcę dać graczowi swobodę, żeby mógł uderzyć, gdzie chce, a nie, żeby niszczył ciężarówki po kolei.
Moje pytanie: co trzeba zrobić, żeby ustawić kilka waypointów jednocześnie?

A jeśli się nie da, to przynajmniej co trzeba zrobić, żeby wayoint był niewidzialny? Ustawiam w opcjach "Never Show", ale nadal jest widoczne.

I 3, mniej ważne. Gdy wpisuję w waypoincie np. "WRACAJ NA LOTNISKO", to owy napis jest na ekranie tylko przez moment, potem znika, zostawiając jedynie brzydki (wg. mnie) znaczek z ilością metrów. Co trzeba zrobić, żeby był ciągle?

P.S. dopiero mi się przypomniało.
Gdy robię desant żołnierzy, to dowódca grupy mówi "Move to 028436583...", co zrobić, żeby nic nie mówił?
Ostatnio edytowano Pn 15 wrz, 2014 13:55 przez Kentothas, łącznie edytowano 2 razy
Insieme in battaglia - in nome della vittoria!
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Dwa waypointy jednocześnie

PostN 11 maja, 2014 18:28

Jeśli to dla gracza to po co waypointy? Przez wybór zadania w briefingu pokazuje się waypoint do wybranego punktu.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Kentothas

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 42
  • Dołączył(a): Pt 02 maja, 2014 10:29
  • Lokalizacja: Za Tobą

Re: Dwa waypointy jednocześnie

PostN 11 maja, 2014 18:41

Rozumiem. Pozostało tylko:
Co trzeba zrobić, żeby waypoint (a raczej jego tekst) byłwidoczny ciągle, a nie przez moment?
Co trzeba zrobić, żeby dowódca nie mówił "Move to..."
Dziękuję za cierpliwość.
Insieme in battaglia - in nome della vittoria!
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Dwa waypointy jednocześnie

PostN 11 maja, 2014 19:01

Kentothas napisał(a):Rozumiem. Pozostało tylko:
Co trzeba zrobić, żeby waypoint (a raczej jego tekst) byłwidoczny ciągle, a nie przez moment?

W trybie kadeta czy tam rekruta powinien być widoczny cały czas.

Co trzeba zrobić, żeby dowódca nie mówił "Move to..."

Nie da się tak po prostu, on tam będzie sobie ciągle gadał, możesz spróbować tym, ale to wyłączy wszystkie komunikaty:

Spróbuj: https://community.bistudio.com/wiki/enableRadio
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Kentothas

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 42
  • Dołączył(a): Pt 02 maja, 2014 10:29
  • Lokalizacja: Za Tobą

Re: Dwa waypointy jednocześnie

PostN 11 maja, 2014 19:11

Dzięki za odpowiedź.
Insieme in battaglia - in nome della vittoria!

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość