Teraz jest Wt 22 sie, 2017 14:41


Jak wymusić skryptowo rozkaz wsparcie(support)

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

rafaxdenver

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 14
  • Dołączył(a): N 11 maja, 2014 17:39

Jak wymusić skryptowo rozkaz wsparcie(support)

PostPt 16 maja, 2014 23:33

Jak wymusić skryptowo rozkaz wsparcie(support)Np. żeby po wejściu sanitariusza do karetki, przeszedł w tryb support.
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

Re: Jak wymusić skryptowo rozkaz wsparcie(support)

PostSo 17 maja, 2014 14:55

A nie lepiej rozwiązać to za pomocą WP?
Wstaw medyka, daj mu WP "wsiądź" do karetki, a następnie WP "wsparcie" (gdzieś obok). Medyk będzie czekał na wezwanie. Podczas gry wzywasz medyka za pomocą klawiszy 5-1-1 (wzywasz medyka), albo 5-1-2 (wzywasz ambulans). Nawet jeśli karetka ulegnie zniszczeniu, sanitariusz będzie do Ciebie gnał z buta... co czasami może trochę potrwać :P
Offline

rafaxdenver

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 14
  • Dołączył(a): N 11 maja, 2014 17:39

Re: Jak wymusić skryptowo rozkaz wsparcie(support)

PostSo 17 maja, 2014 19:50

Własnie o to mi chodzi, tylko zapomniałem dodać ze To ma być w trybie warfare i pozycja startowa gry zmienia się losowo , a jak postawie WP to gościu napyka trochę kilometrów :D
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

Re: Jak wymusić skryptowo rozkaz wsparcie(support)

PostN 18 maja, 2014 10:12

W takim razie ja to widzę tak:
Wyzwalacz: warunek - medyk IN ambu
przy aktywacji - n = [] execVM "support.sqf";
W folderze z misją tworzysz plik support.sqf i zapisujesz w nim poniższe komendy:

_wp = grp1 addWaypoint [position player, 0]
_wp setWaypointType "SUPPORT";


medyk - nazwa sanitariusza,
ambu - nazwa karetki,
grp1 - nazwa grupy medyka, żeby nadać tą nazwę wpisz medykowy grp1 = group this;

Powinno hulać ;)
Offline

rafaxdenver

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 14
  • Dołączył(a): N 11 maja, 2014 17:39

Re: Jak wymusić skryptowo rozkaz wsparcie(support)

PostN 18 maja, 2014 13:55

Wielkie dzięki za pomoc, czytałem trochę na o tych komendach ale wpisywałem nie nie tam gdzie trzeba :P. Nawet nie wiesz jak bardzo m pomogłeś :D

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości