Teraz jest Pn 18 gru, 2017 14:27


Problem z briefingiem

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

antek

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 37
  • Dołączył(a): So 05 paź, 2013 19:09

Problem z briefingiem

PostSo 26 lip, 2014 01:35

Hej!
Mam kłopot z briefing'iem, nie odpala się i nie widać opisu zadania. Cala reszta dziala np. pamietnik, sytuacja itd.
Dodalem nowe zadanie poprzez trigger, i znow ten sam klopot. Zadanie sie pojawilo, natomiast nie ma jego opisu.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline
Avatar użytkownika

Artek3333

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 222
  • Dołączył(a): Śr 18 lip, 2007 19:17
  • Lokalizacja: Żywiec

Re: Problem z briefingiem

PostSo 26 lip, 2014 12:59

Zamień twoją składnie odpowiedzialną za wyświetlanie zadania na tą
Kod: Zaznacz cały
 tsk1 setSimpleTaskDescription ["W nocy, separatysci postawili posterunek <marker name='p1'>tuz za zapora topolka,</marker><br/> Twoim zadaniem jest zajac posterunek.","Zajmij posterunek","ZAJMIJ POSTERUNEK"];


Jeśli chcesz aby wyświetlało polskie znaki czyli ą,ę,ż itp. to otwórz briefing za pomocą notatnika, daj plik, zapisz jako i na dole rozwiń okienko Kodowanie: Domyślnie jest ANSI a ty musisz zapisać w UTF-8. Po zapisaniu będą w grze widoczne polskie znaki. :]
Offline
Avatar użytkownika

Kentothas

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 42
  • Dołączył(a): Pt 02 maja, 2014 10:29
  • Lokalizacja: Za Tobą

Re: Problem z briefingiem

PostCz 31 lip, 2014 19:29

Miałem ten sam problem. Dzięki, Artek3333, działa. Polskie znaki też - bez męczenia się ze Stringtable. Dzięki wielkie!
Insieme in battaglia - in nome della vittoria!

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość