Teraz jest N 20 sie, 2017 00:00


Problem ze skryptem

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

NaPompie

Cywil

Cywil

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): Śr 30 lip, 2014 15:03

Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 19:46

Cześć, mam pewien problem. Mam skrypt do jednej z jednostek, ale gdy chcę zamknąć panel jednostki klikając ok, to wyświetla się okienko z treścią "Brak ;" mimo to że mam ; w skrypcie.
Skrypt:
[code]remove allweapons this ; this addweapon "binocular" ; this addweapon "17Rnd_9x19_glock1" ; this addweapon "17Rnd_9x19_glock1" ; this addweapon "17Rnd_9x19_glock1" ; this addweapon "glock17_EP1" ; this addweapon "PUT" ; this addweapon "THROW" ;[/code]
Próbowałem też bez spacji przed ; ale nie pomagało.
Z góry dzięki. ;)
Offline
Avatar użytkownika

WinteR5

Moderator

Moderator

  • Posty: 445
  • Dołączył(a): Śr 19 maja, 2010 21:52
  • Lokalizacja: Toruń

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 20:15

remove allWeapons this; this addWeapon "binocular"; this addMagazine "17Rnd_9x19_glock1"; this addMagazine "17Rnd_9x19_glock1"; this addMagazine "17Rnd_9x19_glock1"; this addweapon "glock17_EP1"; this addWeapon "PUT"; this addweapon "THROW"
Obrazek
Offline

NaPompie

Cywil

Cywil

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): Śr 30 lip, 2014 15:03

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 20:20

WinteR5 napisał(a):remove allWeapons this; this addWeapon "binocular"; this addMagazine "17Rnd_9x19_glock1"; this addMagazine "17Rnd_9x19_glock1"; this addMagazine "17Rnd_9x19_glock1"; this addweapon "glock17_EP1"; this addWeapon "PUT"; this addweapon "THROW"

Nie działa. :/ Znowu ten sam błąd.
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 20:24

removeAllWeapons this; ... - to się pisze razem :)
Offline

NaPompie

Cywil

Cywil

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): Śr 30 lip, 2014 15:03

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 20:32

Wielkie dzięki!

Teraz mam inny problem, "no entry cośtam cośtam nazwa amunicji do glocka." Jak temu zaradzić?
Offline
Avatar użytkownika

Kentothas

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 42
  • Dołączył(a): Pt 02 maja, 2014 10:29
  • Lokalizacja: Za Tobą

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 20:37

Może inną amunicję spróuj dać. Ty te kody przepisujesz, czy kopiujesz i wklejasz?
Insieme in battaglia - in nome della vittoria!
Offline

NaPompie

Cywil

Cywil

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): Śr 30 lip, 2014 15:03

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 20:44

Kentothas napisał(a):Może inną amunicję spróuj dać. Ty te kody przepisujesz, czy kopiujesz i wklejasz?

Kopiuję.
Na szczęście glock ma jeszcze drugą amunicję, spróbuje z tą.
Jeszcze raz, wielkie dzięki.
Offline

NaPompie

Cywil

Cywil

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): Śr 30 lip, 2014 15:03

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 20:54

Kurcze, nie działa też z 15Rnd_9x19_M9.
Da się jakoś zrobić to, bez zmieniania broni? Zależy mi na glocku.
Ew. jaka jest broń która klimatem pasuje do Takistańskich bojówkarzy?
Offline
Avatar użytkownika

Kentothas

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 42
  • Dołączył(a): Pt 02 maja, 2014 10:29
  • Lokalizacja: Za Tobą

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 21:00

Lee-Enfield pasuje.

I P.S.
Nie rób drugiego posta, tylko edytuj poprzedniego, jak chcesz coś dopisać.
Insieme in battaglia - in nome della vittoria!
Offline

NaPompie

Cywil

Cywil

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): Śr 30 lip, 2014 15:03

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 21:04

Kentothas napisał(a):Lee-Enfield pasuje.

I P.S.
Nie rób drugiego posta, tylko edytuj poprzedniego, jak chcesz coś dopisać.

Tak tak, wiem... Zapomniało mi się.
Dobra, naprawiłem tamto. CLS
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Problem ze skryptem

PostN 03 sie, 2014 21:37

A przypadkiem tych magazynków nie wpisujesz ciągle w "addweapon" jak w pierwszym poście. Co do pistoletu to daj mu makarowa ;)
W sumie przejrzyj w co są uzbrojeni w edytorze i sobie wybierz ale zawsze może mieć też jakąś broń zdobyczną. :)

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron