Teraz jest Wt 17 paź, 2017 22:30


Pozycja gracza na mapie

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Pozycja gracza na mapie

PostPt 21 lis, 2014 22:57

Chcę żeby podczas misji, na mapie nie wyświetlała się moja pozycja, jak to zrobić ? Mam moda ACE.
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Pozycja gracza na mapie

PostSo 22 lis, 2014 02:46

Zwiększyć poziom trudności?
Offline
Avatar użytkownika

Avius

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 22
  • Dołączył(a): Cz 07 sie, 2014 22:32
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Pozycja gracza na mapie

PostSo 22 lis, 2014 15:49

W przypadku ArmA 3 to jest kwestia poziomu trudności. Nie wiem jak z ArmA 2
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Pozycja gracza na mapie

PostSo 22 lis, 2014 15:59

Zwiększyłem poziom trudności na najwyższy, i teraz nadal pokazuje moją pozycję. Jedyny plus jest taki, że teraz na mapie nie widać wroga.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Pozycja gracza na mapie

PostSo 22 lis, 2014 19:01

Zacznijmy od tego jaka to ma być misja? Multiplayer czy singleplayer?

W przypadku tego pierwszego, wymusić to można poprzez poziom trudności na serwerze, a w przypadku misji SP chyba nie ma możliwości wymuszenia tego skryptowo, trzeba również ustawić wyższy poziom trudności.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

piorek96

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 30
  • Dołączył(a): Cz 14 sie, 2014 21:23

Re: Pozycja gracza na mapie

PostSo 22 lis, 2014 19:55

To ma być misja sp.
Poziom trudności ustawiłem na najwyższy i dalej widać moją pozycję na mapie. Jedyna różnica jest taka, że teraz nie jest ona widoczna "na bieżąco", tylko pozycja zmienia się co jakiś czas.
Dodatkowo, chciałbym żeby nie było widać sojuszniczych jednostek na mapie.

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość