Teraz jest So 21 paź, 2017 17:53


Briefing się nie pojawia.

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

miszcz0203

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): N 21 gru, 2014 20:44

Briefing się nie pojawia.

PostN 21 gru, 2014 20:48

Witam !
Jestem początkującym graczem Army 2. Bawiłem się ostatnio w edytorze i chciałem zrobić briefing. Stworzyłem go za pomocą programu Briefing Manager 1.1. Niestety nie pojawia się on podczas misji.
Zawartość pliku init.sqf :
Kod: Zaznacz cały
[] execVM "briefing.sqf";

Zawartość pliku briefing.sqf :
Kod: Zaznacz cały
// A2BM W     110
// DO NOT EDIT THIS FILE

waitUntil {!(isNull player)};
waitUntil {player==player};
switch (side player) do
{
case WEST:
{
player createDiaryRecord ["Diary",["Kolejny taki sam dzien.","79 dzien zmiany.<br/>Jestem tu juz 79 dni. W tej bazie jestem od 12 dni. Wysylaja nas na kolejna misje. Od jakiegos czasu kazda z nich wyglada tak samo. Mam nadzieje uratowac moich kolegow... moich braci.<br/>John."]];
MAG_tskObj0=player createSimpleTask ["Znajdź pilotów."];
MAG_tskObj0 setSimpleTaskDescription ["Witam !<br/>Paredziesiat minut temu rebelianci zestrzelili nasz helikopter, ktory zapuscil sie przez przypadek na kontrolowany przez nich teren. Piloci przezyli katastrofe. Opuscili <marker name='Wrak'>wrak</marker> i przeczolgali się do pobliskich <marker name='Zabudowania'>zabudowan</marker>, o czym zdolali powiedziec nam przez radio. Potem stracilismy kontakt. Chinook "Rambo" dostarczy was na <marker name='Desant'>miejsce</marker>, gdzie jest bezpieczny, a potem wy, Seal Team Six <marker name='Seal'>ruszycie od polnocy.</marker> Uwazajcie, bo bojownicy napewno wyslali patrole w celu znalezienia zwlok i ich porwania.<marker name='Bojownicy'> Przybeda z poludnia.</marker> Oby nie bylo powtorki z Somalii.","Znajdź pilotów.","Znajdź pilotów."];
};
case EAST:
{
};
case RESISTANCE:
{
};
case CIVILIAN:
{
};
};

Niestety nic z tego nie ogarniam, więc proszę zlitujcie się :)
Wbrew temu co mówiła Ci mama, przemoc rozwiązuje problemy.
~Ryan Job
Offline

miszcz0203

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): N 21 gru, 2014 20:44

Re: Briefing się nie pojawia.

PostPn 22 gru, 2014 13:33

Dobra... jakoś przez przypadek udało się i działa... tylko teraz mam problem z tym, że nie chce pojawić się briefing od początku, tylko trzeba cały czas na mapę wchodzić, co jest dość uciążliwe... Szukałem na różnych forach, jak to zrobić, żeby było po wejściu do misji, ale żaden ze sposobów nie działa :(
Wbrew temu co mówiła Ci mama, przemoc rozwiązuje problemy.
~Ryan Job
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Briefing się nie pojawia.

PostPn 22 gru, 2014 14:51

Jeśli wyeksportujesz misję jako SP/MP to automatycznie po uruchomieniu jej najpierw będzie okno briefingu. Jeśli chcesz taki efekt uzyskać w edytorze przytrzymaj lewy shift podczas klikania "podgląd".
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron