Teraz jest Wt 22 sie, 2017 07:03


Wyposażenie inne niż broń

Dział poświęcony edytorowi ArmA II i Operation Arrowhead, czyli tworzeniu misji.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Kruk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 36
  • Dołączył(a): Cz 07 lis, 2013 19:59

Wyposażenie inne niż broń

PostN 20 gru, 2015 23:05

Czyli jakim skryptem/komendą dodać do skrzynki lub pojazdu np.lornetkę, granat dymny (ale nie ten wystrzeliwany z granatnika pod bronią). Szukałem i tutaj, i na innym forum. Figę znalazłem. :(
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3127
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Wyposażenie inne niż broń

PostN 20 gru, 2015 23:21

Komenda ta sama co do broni/magazynków. AddWeaponCargo dla lornetki/noktowizora i AddMagazineCargo dla granatów dymnych.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

Kruk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 36
  • Dołączył(a): Cz 07 lis, 2013 19:59

Re: Wyposażenie inne niż broń

PostN 20 gru, 2015 23:47

Nie działa!
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Wyposażenie inne niż broń

PostPn 21 gru, 2015 00:55

Kruk napisał(a):Nie działa!

Działa. Klasy dobrze wpisz. I na początku wyczyść skrzynkę cleanweaponcargo.
Offline

Ghost

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 387
  • Dołączył(a): So 03 paź, 2009 17:15

Re: Wyposażenie inne niż broń

PostWt 22 gru, 2015 23:01

this addweaponcargo ["banany", ilość]
Offline

Kruk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 36
  • Dołączył(a): Cz 07 lis, 2013 19:59

Re: Wyposażenie inne niż broń

PostŚr 23 gru, 2015 01:54

Z dymem chyba faktycznie coś musiałem przegapić. Bo o dziwo dziś dały się załadowac do skrzynki. Oczywiście po wcześniejszym wywaleniu poprzedniej zawartości. Cały ten proces, wyrzucania i napełniania przerabiałem już z bronią. Ale z optyką coś dalej nie idzie...Może to zależy od poprzedniej ( domyślnej zawartości skrzynki ) ? Nic, będę kombinował dalej. Dzięki za rady!
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3127
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Wyposażenie inne niż broń

PostŚr 23 gru, 2015 11:53

Moment, jaką optyką? W Armie 2 nie ma "zdejmowanych" celowników :>
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

Kruk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 36
  • Dołączył(a): Cz 07 lis, 2013 19:59

Re: Wyposażenie inne niż broń

PostN 27 gru, 2015 21:51

Maćko, ale są lornetki, dalmierze, wskażniki laserowe...
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

Re: Wyposażenie inne niż broń

PostŚr 30 gru, 2015 02:31

W A2 lornetkę dodaje się komendą addWeapon, np. this addWeapon "Binocular", dalmierze, wskaźniki zapewne też. this addWeaponCargo ["Binocular", 10]; wpisane w init skrzynki po uprzednim jej wyczyszczeniu też powinno działać.
Offline

Kruk

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 36
  • Dołączył(a): Cz 07 lis, 2013 19:59

Re: Wyposażenie inne niż broń

PostN 03 sty, 2016 01:21

Sejtan, dzięki za odpowiedż. :) Ale temat już praktycznie opanowany...Co do lornetki masz całkowitą rację.Innej optyki jeszcze nie miałem okazji sprawdzić, ale to tylko kwestia czasu i potrzeb. Pozdrawiam!

Powrót do [ArmA II] Edytor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron