Teraz jest N 22 paź, 2017 08:18


[ACRE] Dziwny problem

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Gambler

Cywil

Cywil

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): So 24 wrz, 2011 19:46

[ACRE] Dziwny problem

PostN 23 paź, 2011 18:17

Witam, o tuż mam pewien "wkurzający" problem z ACRE.

A więc, wczoraj grałem z kolegami na ACE2 i ACRE wszystko było ok, na dziś próboje włączyć arme i jakimś cudem wyświetla mi się taki error. Formatowałem komputer - nic nie pomogło.

Obrazek

Szczegóły błędu.

Kod: Zaznacz cały
Nazwa zdarzenia problemu:   BEX
  Nazwa aplikacji:   arma2OA.exe
  Wersja aplikacji:   1.59.79.384
  Sygnatura czasowa aplikacji:   4d8cde6f
  Nazwa modułu z błędem:   DSOUND.dll
  Wersja modułu z błędem:   0.0.0.0
  Sygnatura czasowa modułu z błędem:   4e9f1b86
  Przesunięcie wyjątku:   00002127
  Kod wyjątku:   c0000409
  Dane wyjątku:   00000000
  Wersja systemu operacyjnego:   6.1.7600.2.0.0.256.1
  Identyfikator ustawień regionalnych:   1045
  Dodatkowe informacje 1:   b32c
  Dodatkowe informacje 2:   b32cf82a8ed3fb511b7ebb2cdb5d4f4b
  Dodatkowe informacje 3:   7878
  Dodatkowe informacje 4:   7878ff41e08fa90d31cae4d042ea4f19


Pokazuje, że jest jakiś problem z plikiem dsound.dll a przecież na nim wczoraj grałem i wszystko było dobrze a dzisaj nagle przestaje działać. Szukałem na google bez rezultatów, kolega mi wysłał od siebie swoje acre o jedna wersje starsza i to samo. A dziwne jest to, że odpalam gre bez zadnej lini modów czystą Arme OA i podstawke też i wyswietla się ten błąd. Po usunięciu pliku z głownego folderu army "dsound.dll" gra działa lecz ACRE już nie. Może wiecie co jest przyczyną?

Mój system operacyjny: Windows 7 x64.

Z góry dziękuje. :smile:
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10673
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostN 23 paź, 2011 18:25

Gambler napisał(a):Może wiecie co jest przyczymą?
Spaprany lub niepodpięty folder @JayArmA2Lib.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

Gambler

Cywil

Cywil

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): So 24 wrz, 2011 19:46

PostN 23 paź, 2011 18:29

Poprawione, sciagałem ten folder ze strony autora i jest podpięty. Ale nawet jeśli gram bez ACE i modów po prostu odpalam czystą arme to nadal to samo.
Offline
Avatar użytkownika

zGuba

Moderator

Moderator

  • Posty: 1182
  • Dołączył(a): N 05 lut, 2006 19:15
  • Lokalizacja: Praga/Kraków

PostN 23 paź, 2011 18:30

Zreinstaluj Armę, masz prawdopodobnie uszkodzony plik arma2oa.exe lub którąś z bibliotek BISu.
Obrazek
Offline

Gambler

Cywil

Cywil

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): So 24 wrz, 2011 19:46

PostN 23 paź, 2011 18:32

Reinstalowałem, nawet formatowałem komputer - nic nie pomogło. Błąd wział się znikąd grałem na drugi dzien włączam gre i lipa.

//edit: Z plikiem dsound.dll w glownym folderze army nawet czysta podstawka nie działa.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10673
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostN 23 paź, 2011 19:02

No owszem, bo dsound.dll aktywuje wymóg @JayArmA2Lib. Nie ma folderu\wymaganej zawartości = crash.

Zła wersja [32 bit] pluginu? Beta pacze?

Wklej swoją linię komend oraz najlepiej screen foldero @JayArmA2Lib, podaj ilość plików z folderów i ich łączny rozmiar.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Cienki

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 178
  • Dołączył(a): Pt 12 lis, 2010 17:02
  • Lokalizacja: Wrocław

PostN 23 paź, 2011 19:55

Ja miałem ostatnio podobny problem (może nie identyczny, ale też wystąpił po ponownym
instalowaniu systemu). W moim przypadku pomogło uruchomienie ts'a i army
jako administrator (PKM -> Uruchom jako administrator). Nie pamiętam już kto, ale ktoś mi to właśnie doradził.

Nie zaszkodzi spróbować, może pomoże.

Nie wiem czy dobrze wnioskuje, ale problem chyba tkwił w tym, że w normalnym trybie
uruchomienia programu, JayArma2Lib nie mógł zrobić update'a.
Offline

Gambler

Cywil

Cywil

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): So 24 wrz, 2011 19:46

PostN 23 paź, 2011 20:35

Własnie sciagnełem za pomocą Six Updatera wszystko ACE i ACRE i nadal to samo.


Linia modów.

Kod: Zaznacz cały
"E:\Program files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2oa.exe" -noSplash -noFilePatching -showScriptErrors "-name=Gambler" "-mod=@CBA;@ACE;@ACEX;@ACEX_USNavy;@ACEX_SM;@ACEX_RU;@ACRE;@JayArma2Lib;"
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10673
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostN 23 paź, 2011 21:12

Na końcu średnik niepotrzebny


Btw chłopaki odpalili dziś grę i bum, mają to samo.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10673
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostN 23 paź, 2011 21:16

Chłopaki odpalili dziś grę i bum, mają to samo. I ja też :) Na szczęście któryś z mądrych na BIF wymyślił:

Glowbal napisał(a):For everyone who has problems with launching your game and having ACRE/JayArma2lib, we at 16AA foudn you need to put " -noautoupdate " after your shortcut line.

The problem seems to be the dsound.dll and the updating for Jayarma2lib for us. I am not entirely sure if its related to this, but everyone at 16AA had problems starting up the game with a crash. Seems to work fine after we put this behind the shortcut line.

LOL


A poza tym na końcu linii modów średnik niepotrzebny.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1020
  • Dołączył(a): N 04 kwi, 2010 00:30
  • Lokalizacja: Jasło

PostN 23 paź, 2011 21:34

Właśnie mnie też dopadło. -noautoupdate pomaga.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2978
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostPn 24 paź, 2011 06:28

Dziędobry jest godzina 6:28 i problem już przy starcie gry nie występuje :D
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

PostPn 24 paź, 2011 09:31

Kurcze, a ja się wczoraj głowiłem co jest grane, żadnych crashy błędów, a arma nie chce ruszyć nawet reinstalke robiłem od 22 do 23, a tu takie proste rozwiązanie. Gdybym tu wcześniej zajrzał to bym tyle czasu nie stracił ;) ale jak to mówią mądry polak po szkodzie. Już wszystko u mnie też gra po dopisaniu noautopdate.
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2978
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostPn 24 paź, 2011 11:11

erm... ale ten parametr jest już dzisiaj niepotrzebny...
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10673
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostPn 24 paź, 2011 14:59

Nou, z załogi ACRE napisał(a):No, Java did not break anything. It will be fixed in a few minutes, we moved servers at UO and apparently the code in jlib updater was written in a way that did not account for the server being down.

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:46 ----------

And it is now fixed.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Następna strona

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron