Teraz jest Śr 18 paź, 2017 00:27


Modern Polish Army and Police - komunikaty głosowe

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

arturdebski

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 13
  • Dołączył(a): Śr 30 lis, 2011 20:06

Modern Polish Army and Police - komunikaty głosowe

PostCz 01 gru, 2011 17:49

Witam wszystkich
Używamy z kolegami Modern Polish Army and Police:
http://www.armaholic.com/page.php?id=7035

Gramy Dominację z ACE 1.12 na mapie Podagorsk

Może ktoś podpowie mi co należy zmodyfikować w misji/modzie
aby komunikaty głosowe wydawane przez członków zespołu nie były w
języku przypominjącym czeski tylko najlepiej po polsku
(nie wiem czy mod oferuje takie komunikaty - czy sa w mnim pliki dźwięków) lub ostatecznie po angielsku - tu nie wiem co zmodyfikowac i gdzie żeby
czeski zamienic na agielski

Czeski zupełnie tu nie pasuje :) czasami "boki można zrywać" słuchając po czesku
o tym ze komuś się skonczyla amunicja, czy jest ranny itp.

Dzieki z góry
Ostatnio edytowano Cz 01 gru, 2011 20:05 przez arturdebski, łącznie edytowano 1 raz
Artur Dębski
http://blogit.one.pl
Moje serwery ARMA 2 Combined Operations: artur-PL
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10673
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostCz 01 gru, 2011 18:37

Nie ma polskich głosów, można mieć conajwyżej Polaków gadających po angielsku. Niestety co trzeba wyedytować, to już nie wiem, nie bawiłem się tym.


Musiałby się wypowiedzieć któryś z naszych modderów.

Btw, przypominam o charakterystycznym dla naszego forum obowiązku nadawania rodzaju tematu każdemu tworzonemu wątkowi. Można to zrobić klikając koło swojego posta "edytuj".
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Smookie

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 187
  • Dołączył(a): Wt 27 lip, 2004 19:42

PostCz 01 gru, 2011 23:29

Około 350 plików dźwiękowych do nagrania i dobrego pocięcia dla jednego głosu oraz dalszej obróbki. Próbowałem ale odpadłem w połowie. Dla dźwiękowego amatora takiego jak ja - zadanie na 3-4 dni przynajmniej.

Ponadto wypada zmienić składnię gramatyczną w configu, to zadanie na dzień roboty ale już można wykorzystywać w przypadku wszystkich głosów. Przy okazji można się też pokusić o właściwą odmianę rzeczowników - dodatkowe pliki dźwiękowe + robota w configu (dodatkowy dzień-dwa).

Czyli robota 1 tydzień - 1 głos przy założeniu normalnej 8 godzinnej pracy w ciągu dnia.
Offline

arturdebski

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 13
  • Dołączył(a): Śr 30 lis, 2011 20:06

PostCz 01 gru, 2011 23:44

OK - a co zrobić żeby wykorzystać istniejace anglojęzyczne komunikaty
Co i gdzie zmienić w misji/modzie zeby polacy zaczeli mowic po angielsku a nie po czesku.
(Nawet nie przeszło mi przez myśl samemu nagrywanie i obróbka dzwięków :)
Ostatnio edytowano Cz 01 gru, 2011 23:45 przez arturdebski, łącznie edytowano 2 razy
Artur Dębski
http://blogit.one.pl
Moje serwery ARMA 2 Combined Operations: artur-PL
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10673
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostCz 01 gru, 2011 23:44

Dramatyzujesz Smookie. Zgadnij skąd wiem : )))


Jako ciekawostkę dodam, że Vilas miał Polaków gadających po angielsku, ale że wybrał drogę "samotnego wojownika"... :twisted:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Artek3333

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 222
  • Dołączył(a): Śr 18 lip, 2007 19:17
  • Lokalizacja: Żywiec

PostPt 02 gru, 2011 18:08

Można zmienić glosy w misji, a dokładnie w pliku Description. Wtedy jednak każdy wojak musi mieć nazwę i musi być umieszczony w klasie (class CfgIdentities) to tam, gdzie danej jednostce można przypisać imię i nazwisko, twarz jak i również język. Jest to w pozycji
Kod: Zaznacz cały
speaker = "Male03EN";

Dostępne to Male01EN –- Angielski . Male03CZ – Czeski. Male02RU – Rosyjski.

Końcowe liczby to rodzaj głosu. Liczby bodajże od 01 do 05
Offline
Avatar użytkownika

Smookie

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 187
  • Dołączył(a): Wt 27 lip, 2004 19:42

PostSo 03 gru, 2011 22:25

Nie no, odwalić robotę, "żeby było" to się da jak najbardziej w 5 razy krótszym czasie. Nie mam największych wątpliwości, w końcu to polska specjalność:)
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10673
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostN 04 gru, 2011 02:03

O jaki hejting.


Smookuś, moje nagrania przecież wymiatały 8)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

arturdebski

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 13
  • Dołączył(a): Śr 30 lis, 2011 20:06

PostN 22 sty, 2012 08:33

Bardzo dziekuję wszystkim za sugstie co do rozwiązania problemu
na razie którekolwiek z rozwiazań wyglada na żmudną pracę na którą w tej chwili nie mam niestety czasu - gdy wróce do tematu z pozytywnymi wynikami - podzielę się newsem na forum.
Artur Dębski
http://blogit.one.pl
Moje serwery ARMA 2 Combined Operations: artur-PL

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość