Teraz jest Cz 29 cze, 2017 17:28


ACRE 1.3.12

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

marcys3

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 44
  • Dołączył(a): Cz 22 gru, 2011 17:16

ACRE 1.3.12

PostPt 23 gru, 2011 12:00

Witam
Mam ten sam problem http://www.forum.armacenter.pl/viewtopic.php?t=11453
Tyle że mi jeszcze pisze (jak wejdę na mój serwer) "ACRE is Not connected to TeamSpeak"
Wersje TS mam napewo dobrą 3.0.2
i ACRE też 1.3.12.
Czytałem i oglądałem wszystkie poradniki, zrobiłem tak jak oni pokazywali ale nic z tego.
Oraz jak kliknę w TS swój nick pisze mi: ACRE version 1.3.12 ArmA2 Connected:No
Offline

damian508

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 440
  • Dołączył(a): Pt 06 sie, 2010 15:03

PostPt 23 gru, 2011 12:41

marcys3 napisał(a):Wersje TS mam napewo dobrą 3.0.2


Wersję TSa masz na pewno złą. Do ACRE 1.3.12 jest 3.0.1

http://csc.armacenter.pl/Mody/A2/TeamSpeak3_v301.rar link do 32 bitowego.(chyba)
Offline

marcys3

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 44
  • Dołączył(a): Cz 22 gru, 2011 17:16

PostPt 23 gru, 2011 12:45

Dzięki spróbuje
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostPt 23 gru, 2011 12:54

ACRE sporo namieszało wydając hotfixowaną wersję pod TS 3.0.2, .dll różni się i nie jest najwyraźniej kompatybilny wstecz (sądząc z długich walk z owym pluginem u świeżaków, u nas na TS'ie).

To co podał Damian, to instalki TS v3.0.1, obie wersje (32 i 64 bity - do wyboru).

Istotne jest też:
- czy odpalasz ArmA oraz TS jako administrator (obowiązuje w systemie Windows 7\Vista)
- czy posiadasz właściwą dla systemu wersję plugina\TS (odpowiednio 32 lub 64 bity)
- czy plugin jest we właściwej wersji (mogłem się pieprznąć przy pakowaniu), właściwe "API" to wersja 13 (do sprawdzenia w okienku "plugins" TS'a)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

marcys3

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 44
  • Dołączył(a): Cz 22 gru, 2011 17:16

PostPt 23 gru, 2011 13:38

-Arme i TS próbowałem odpalać Jako Administrator oraz normalnie nic to nie dało

-Tak w folderze jest wersja 32 oraz 64 bity

-Nie jestem pewien ale wydaje mi się że tak
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostPt 23 gru, 2011 13:47

Sprawdź. W TS'ie klikasz plugins, potem klikasz na ACRE i z prawej na dole masz dwa okienka, a w nich numerki.

Jeden opisany jest jako "API", drugi jako "Required". Jeżeli w obu jest wartość 13, to znaczy, że wszystko masz dobrze...

Pozostaje jeszcze jedna opcja, mianowicie zbyt nowa wersja gry, nieobsługiwana przez aktualny Jay ArmA Lib. W tym wypadku...

- Instalujemy do gry opcjonalny beta patch 1.60.87305
- Kopiujemy z głównego katalogu gry skrót Launch ArmA 2 Beta (lub jakoś podobnie się nazywa)
- Umieszczamy na pulpicie i edytujemy element docelowy tak, by odpalał te mody co chcemy (całość linii dla bety poniżej)

Powinno to wyglądać jakoś tak:

"D:\Gry\Bohemia interactive\Arma II\Bohemia Interactive\Expansion\beta\arma2oa.exe" -mod=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion;@CBA;CWR2;@ACE;@ACEX;@ACEX_RU;@ACEX_USNavy;@ACEX_SM;@ACPL_AddonPack;@Islands;@JayArma2Lib;@ACRE;@aircraft -nosplash -world=empty


That should do it.
Ostatnio edytowano Pt 23 gru, 2011 14:22 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

marcys3

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 44
  • Dołączył(a): Cz 22 gru, 2011 17:16

PostPt 23 gru, 2011 14:04

wersje gry mam 1.09

w tym po lewej mam 14 a po prawej 13 (czy do ACRE wymagane jest ACE lub Operation ArrowHead ? )
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostPt 23 gru, 2011 14:43

ACRE teoretycznie nie wymaga ani ACE, ani OA.


Jeżeli w tym po lewej masz 14, uaktualnij TS'a do 3.0.2
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

marcys3

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 44
  • Dołączył(a): Cz 22 gru, 2011 17:16

PostPt 23 gru, 2011 14:55

ok teraz mam w obu 14

Teraz w TS mam arma2 connected yes dzięki Jon
Jeszcze jedna prośba mógłby ktoś wytłumaczyć jak się czego używa

Widziałem gdzieś żeby włączyć radio trzeba nacisnąć CapsLock przytrzymuje ale nic się nie dzieje (następny problem?)
Ostatnio edytowano Pt 23 gru, 2011 16:43 przez marcys3, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostPt 23 gru, 2011 16:47

Pytanie brzmi...


Czy Ty zdajesz sobie sprawę, że to jest addon do multiplayera? Że jeśli grasz sam, to nie jest Ci on zupełnie do niczego potrzebny, ani tym bardziej - przydatny?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

marcys3

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 44
  • Dołączył(a): Cz 22 gru, 2011 17:16

PostPt 23 gru, 2011 18:47

Chce poprostu zobaczyć czy napewno działa
Offline

itan

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 181
  • Dołączył(a): Pt 27 sie, 2004 19:24
  • Lokalizacja: Warszawa / MacDill AFB, FL

PostSo 24 gru, 2011 17:13

Bez drugiego gracza nic nie sprawdzisz.

Btw czy ACRE 1.3.12 dziala normalnie z patchem 1.60?
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez itan, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostSo 24 gru, 2011 17:20

Z RC #3 - bez problemu. Z wersjami nowszymi (w tym full) - wcale.


Trzeba odpalać grę za pomocą starego beta-pacza, tak jak opisałem to wyżej.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostSo 21 sty, 2012 13:25

Hmmm, mam "ciekawy" problem.
Przy zwykłym uruchomieniu ARMA nie działa mi ACRE. Gdy ARMA uruchomię jako admin ACRE działa ok, ale przestają działać dodatkowe przyciski na myszce, obsługiwane przez sterownik.

Jakieś rozwiązanie?
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostSo 21 sty, 2012 13:36

Wczoraj 4tell reinstalował pacza 1.60 bo miał podobny problem.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Następna strona

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość