Teraz jest Śr 28 cze, 2017 08:39


ACRE 1.3.12

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostSo 21 sty, 2012 15:24

Reinstalacja 1.60 nie zmieniła stanu.
Dodam, że wcześniej nie musiałem ARMA odpalać jako admin, działało normalnie. Teraz to się zmieniło i gra przestała współdziałać ze sterownikami myszy.
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostSo 21 sty, 2012 15:58

Doszedłem, że IntelliPoint (sterownik myszy) musi być uruchomiony jako administrator. Jak zamknę proces i ręcznie uruchomię jako admin to wszystko działa.

Tylko jak zrobić, żeby aplikacja uruchamiała się jako administrator przy starcie systemu?
Ustawienie "zawsze uruchamiaj jako admin" w pliku exe nie działa - przy starcie systemu nie odpala się. To samo, jeśli wyłączyć IPoint z autoexeca i w Autostarcie wstawić skrót z tym ustawieniem.

Jakieś inne pomysły?
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostSo 21 sty, 2012 17:44

Czy nie da się zaprogramować jednego z klawiszy klawiatury, by zrobił 1 klikiem to co chcesz, czyli zamknął program, a potem odpalił go ponownie z odp. parametrem?


(bo z tego co kojarzę to powinno się dać ustawić parametrem, tak jak priorytet aplikacji)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostSo 21 sty, 2012 17:51

Ale mi nie chodzi o akie cudowanie, tylko żeby to ku#wa działało! Dlaczego przez tyle miesięcy było ok i nagle jeden patch to spieprzył?
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Foka, łącznie edytowano 1 raz
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostSo 21 sty, 2012 19:18

Bo masz ch##wą mysz :D
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostSo 21 sty, 2012 19:27

Nie no, takie szczęście z combo hardware-software. Przykład? Zarówno system, jak i Realtek HD Audio Manager nie uznają faktu posiadania zestawu 2.1 na jeden line-in, efekt = subwoofer działający "na partyzanta", wykorzystując 1/3 mocy :\ Taki stuff po prostu kocha się kaszanić, taki urok rzeczy martwych :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostN 22 sty, 2012 13:52

Chyba się z tym uporałem. Powodem był cały łańcuch problemów zaczynających się od złej instalacji Teamspeaka.



Kiedyś przy którejś instalacji TSa wybrałem przechowywanie plików z ustawieniami w katalogu programu, a nie w katalogu usera. To spowodowało błąd "TS nie może zapisać do pliku config, ustawienia będą stracone". Zdziwiłem się, ale okazało się, że uruchamianie TSa jako admin rozwiązało problem.

Wszystko działało ok, ale po ostatnim patchu TS przestał się łączyć z ARMA. Znowu rozwiązaniem było uruchomienie ARMA jako admin, ale wtedy w ARMA nie działał sterownik myszy (dodatkowe klawisze). Trzeba było ubić proces IntelliPoint i uruchomić to ręcznie jako admin. Stąd powyższe dopytywanie.

Rozwiązaniem okazało się przeinstalowanie TSa z właściwymi opcjami, tak, że TS nie wymaga praw admina.
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostSo 24 mar, 2012 18:39

Znowu miałem ten problem i doszedł jeden krok w rozwiązaniu problemów z ACRE.

Podstawowym wymogiem dla mnie było, żeby ARMA nie trzeba było odpalać jako admin, bo wtedy nie działał sterownik myszki, obsługujący dodatkowe przyciski myszy i ACRE.

Okazało się, że pomaga zainstalowanie TSa z wybraniem opcji "tylko dla tego użytkownika", a nie "dla wszystkich". Wedy TS jest instalowany w katalogu użytkownika, a nie w Program Files. A następnie opcja domyślna - konfiguracja w katalogu użytkownika, a nie konfiguracja w katalogu programu.

ACRE działa, przyciski na myszce działają.
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

PostPn 02 lip, 2012 17:47

Mam problem z waszą wersją ACRE czyli pobraną stąd: http://www.forum.armacenter.pl/viewtopic.php?t=11587.
Niby robię wszystko według instrukcji ale gdy chcę "odhaczyć" plugin w TS'e to jego nazwa jest wyświetlana na czerwono, a w rubryce description jest napis :
Plugin failed to load:
Api version is not compatible
I niżej jest napisane: API Version : 16 Requied 17.
Jak to naprawić?
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

^Kamil^

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 27
  • Dołączył(a): Cz 26 kwi, 2012 16:17
  • Lokalizacja: Pszów

PostPn 02 lip, 2012 17:58

Nieprawidłowa wersja Ts'a ?
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostPn 02 lip, 2012 18:15

Najprościej będzie wejść na TS i na pewno ktoś pomoże.
Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Pyjter

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 314
  • Dołączył(a): Cz 01 mar, 2012 13:11
  • Lokalizacja: Mysłowice

PostPn 02 lip, 2012 18:18

Masz za nowega TS-a, ja brałem 3.0.6 z : http://www.filehippo.com/pl/search?q=teamspeak
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

PostPn 02 lip, 2012 18:29

Podeśle mi ktoś instalke do 3.0.6? Bo wszędzie jest już tylko 3.0.7 i tak BTW czemu używacie starej wersji TS'a?
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2960
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: Paprika'sz City

PostPn 02 lip, 2012 18:32

Na zawsze z Wodzem i z Partią!!
Obrazek Obrazek
Obrazek
[img]/http://x3.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_33wy0l0863SgqTDIWRdlvIvk1dPunAEM,w400.jpg[/img] :P :P :P
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

PostPn 02 lip, 2012 20:49

Jasina napisał(a):BTW czemu używacie starej wersji TS'a?
A to nie jest wystarczająca odpowiedź?

Plugin failed to load:
Api version is not compatible
Rule #2: Double tap!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron