Teraz jest Śr 23 sie, 2017 17:14


ACRE nagle przestało działać.

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

gornan21

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 32
  • Dołączył(a): N 01 lip, 2012 15:30

ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 11:50

Tak jak napisałem w temacie, acre działało cały bez zarzutów przez dobre pół roku, aż wreszcie pewnego dnia z nieznanego mi powodu przestało. Chodzi o to, że jak wchodzę do gry mam komunikat
acre has experienced a pipe error (most likely a timeout) and pipe is now closing
, z tego co pamiętam ten problem występuje wtedy, jeżeli coś nie jest włączone jako admin. Sprawdziłem, wszystko było włączona jako admin, a komunikat cały czas od nowa się pojawiał (cały czas co jakieś 3 sekundy wyskakuje od nowa). Robiłem chyba wszystko, reinstallowałem acre, ts'a niezliczoną ilość razy, nawet zmieniłem sterowniki do karty graficznej bo kilka dni przed "awarią" aktualizowałem sterowniki. Jakieś pomysły? Oprócz formata bo to będzie już ostatecznoscią.
Z góry dzięki.
Offline
Avatar użytkownika

RomanPL79

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 165
  • Dołączył(a): Pt 25 lis, 2011 16:20
  • Lokalizacja: Pyskowice

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 12:16

Sprawdź czy przypadkiem ci się TS nie zaktualizował.
Offline
Avatar użytkownika

gornan21

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 32
  • Dołączył(a): N 01 lip, 2012 15:30

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 12:17

Właśnie chodzi o to, że to już zaczęło się na wersji 3.0.10, na 3.0.10.1 też nie działa. Nie mam zielonego pojęcie o co chodzi.
Offline
Avatar użytkownika

RomanPL79

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 165
  • Dołączył(a): Pt 25 lis, 2011 16:20
  • Lokalizacja: Pyskowice

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 12:22

Możliwe, że wersja ACRE którą posiadasz nie jest kompatybilna z twoją wersją TS'a (przykładowo na 3.0.10 działa, a na 3.0.10.1 już nie).

Sprawdź również, czy korzystasz z dobrego pluginu (jest wersja 32 i 64 bitowa).
Offline
Avatar użytkownika

gornan21

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 32
  • Dołączył(a): N 01 lip, 2012 15:30

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 12:35

ACRE działa z 3.0.10.1 jak i z 3.0.10 bo kilku ludzi nas ma to, kilku tamto i jakoś im działa. Jak mówiłem nie raz reinstallowalem ts'a i acre ale rezultatów nie widać, na 100% wgrywam dobrą wersję.
Offline
Avatar użytkownika

RomanPL79

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 165
  • Dołączył(a): Pt 25 lis, 2011 16:20
  • Lokalizacja: Pyskowice

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 14:26

A Arme próbowałeś reinstalować? Możliwe, że problem leży po stronie Army, a nie ACRE, więc reinstalacja gry może pomóc (oraz jest prostsza niż grzebanie w plikach i kombinowanie).

A tak swoją drogą to korzystasz może z beta patcha?
Offline
Avatar użytkownika

gornan21

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 32
  • Dołączył(a): N 01 lip, 2012 15:30

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 14:36

betapatchy nie używam, przeinstalować grę spróbuję
Offline
Avatar użytkownika

gornan21

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 32
  • Dołączył(a): N 01 lip, 2012 15:30

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 17:00

Nic, nadal to samo. :cry: Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić.
Offline
Avatar użytkownika

RomanPL79

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 165
  • Dołączył(a): Pt 25 lis, 2011 16:20
  • Lokalizacja: Pyskowice

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 17:04

Spróbuj przereinstalować jayarme. Z tego co wyczytałem może to być również wina Windowsa.

Edit
Z tego co wyczytałem to może pomóc usunięcie TS'a, ściągnięcie wersji 1.0.7, zaktualizowanie jej do 1.0.10 i reinstal ACRE. Nie wiem jakby to miało pomóc ale ludzie piszą, że działa więc chyba warto spróbować.
Ostatnio edytowano So 25 maja, 2013 17:22 przez RomanPL79, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

Pyjter

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 314
  • Dołączył(a): Cz 01 mar, 2012 13:11
  • Lokalizacja: Mysłowice

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 17:21

Mój problem był inny, ale nigdy nie wiadomo.co pomoże. Ts-a instalujesz tylko dla swojego konta w Windowsie czy dla wszystkich?
Offline
Avatar użytkownika

gornan21

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 32
  • Dołączył(a): N 01 lip, 2012 15:30

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 17:40

Mój problem był inny, ale nigdy nie wiadomo.co pomoże. Ts-a instalujesz tylko dla swojego konta w Windowsie czy dla wszystkich?

Próbowałem i tak i tak.

Spróbuj przereinstalować jayarme. Z tego co wyczytałem może to być również wina Windowsa.

Instalowałem i to nie jedną, wrzucałem jayarma2lib_new, znów tą zwykłą i dwie na raz, nic nie pomagało.

Z tego co wyczytałem to może pomóc usunięcie TS'a, ściągnięcie wersji 1.0.7, zaktualizowanie jej do 1.0.10 i reinstal ACRE. Nie wiem jakby to miało pomóc ale ludzie piszą, że działa więc chyba warto spróbować.

W takim razie spróbuję, tylko gdzie ja teraz znajdę takiego starego tsa
Offline
Avatar użytkownika

Flynn013

Cywil

Cywil

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): Śr 04 lip, 2012 15:06
  • Lokalizacja: Kraków

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostSo 25 maja, 2013 19:07

Miałem rano dokładnie ten sam błąd, kiedy próbowałem naprawić ACRE(wczoraj mój problem był bardzo dobrze słyszalny :P).
Pamiętam, że na chwile pomogło wyjście do lobby i wznowienie misji, z wcześniejszym ponownym uruchomieniem pluginu ACRE na TS'ie, lecz komunikat wracał, gdy alt-tab'owałem Armę do pulpitu, by potwierdzić, że ACRE w ogóle działa i jest połączone z TS'em.

Wtedy całkowicie wyłączyłem grę, usunąłem skrót do gry, stworzyłem nowy i zamiast wpisywać w linii komend, we właściwościach "-mod=@CBA etc.", wszedłem do gry i własnoręcznie po uruchamiałem wszystkie potrzebne dodatki.

Spróbuj sam włączyć addony, powinno pomóc ;)
War... war never changes...
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostPn 27 maja, 2013 20:01

Spróbuj odpalic TS'a i ARME jako administrator.
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

gornan21

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 32
  • Dołączył(a): N 01 lip, 2012 15:30

Re: ACRE nagle przestało działać.

PostPn 27 maja, 2013 22:27

Straciłem już cierpliwość i przeinstalowałem system -zadziałało. Pomimo tego dzięki wszystkim za pomoc ;). Temat do zamkniecia.

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron